miercuri, 29 decembrie 2010

Rugaminte pentru jurnalistii de monden!

Stim ca o parte dintre cititorii nostri este formata din jurnalisti de monden, angajati ai ziarelor tabloide. Tocmai de aceea venim cu un apel fata de ei: VA RUGAM DIN SUFLET, NU MAI PROMOVATI TOATE NULITATILE!!! Eu, Zuza O, nu sunt jurnalist de monden, dar citesc la fel ca majoritatea populatiei presa tabloida. M-am saturat, pur si simplu, sa mai citesc articole de prima pagina despre Adelina Pestritu, blondele lui Iri, Piticul Porno, Sexy Braileanca, Liviu Varciu si lista poate continua.... Chiar nu mai pot. Sau in cazul in care scrieti despre ei, dragii nostri ziaristi, scrieti macar stiri. Adevarate stiri. Adica nu stiu pe cine inereseaza ce chiloti si-a mai luat Adelina, ce geanta mai poarta Vasilica Ciuciu, alias a doua Nicoleta Luciu, sau cum il promoveaza Costin Marculescu pe doctorul Marek Valcu (din proprie experienta va spun ca este un medic fffff slab). Poate ati remarcat si voi cand a murit saraca Madalina Manole ce vanzari si audiente record s-au inregistrat. Asta pentru ca Madalina era o persoana care interesa pe toata lumea. Daca ar fi murit blondele lui Iri (Doamne fereste!) credeti ca s-ar fi intamplat la fel? Categoric nu. Apropos de Madalina. Acum mai bine de un an, o ziarista mondenista mi-a cerut numarul ei de telefon. I l-am dat, dar i-am spus sa nu o sune duminica pentru ca o deranjeaza foarte tare. Stiti ce mi-a raspuns? "Da-o in colo de expirata ca nu o suna nimeni. Am luat numarul asa, ca sa-l am pentru orice eventualitate". A propos si de blondele lui Iri. Acum vreo doua luni, cand eram cu burta la gura, o prietena m-a sunat sa-i fac legatura cu vreun ziarist de la Click! sau Cancan pentru ca are o super stire: blondele lui Iri si-au pus silicoane la o clinica din Brasov. Amica mea nu vroia altceva decat sa-i faca reclama clinicii respective si doctorului al carui nume nu vreau sa-l mentionez de teama sa nu-i fac publicitate. (Si el, de asemenea, este fffff nepriceput, putand fi numit mai bine macelar decat chirurg plastician). Nu am vrut sa o pun in legatura cu nimeni, spunandu-i ca am alte treburi mai importante decat sa ajut la promovarea unor nulitati si ca asta nu mi se pare absolut deloc o stire. A doua zi stiti ce era deschidere de ziar in Click!? Ca cele doua uratanii si-au marit tatele!! Jalnic. Probabil fetele au sunat singure si s-au laudat, iar respectivii jurnalisti nu or fi avand vreun subiect tare pentru a doua zi l-au publicat.
E pacat sa vezi cum fac unii presa in ziua de azi. Toti jurnalistii care lucreaza la un ziar cotidian trebuie sa lase subiecte pentru a doua zi. Unii de la tabloide, probabil le e lene sau nu stiu ce sa propuna si, doar ca sa scape de povara procurarii de subiecte, se uita repede pe facebook sa vada ce poze si-au mai pus patzachinele sau, in cel mai bun caz le suna si le spun: "Fata, da-mi si mie o stire pentru maine. Zi-mi si tu ce ti-ai mai cumparat, ce sms-uri ai mai primit, samd".
Poate va intrebati de ce am pus aceasta poza. Pentru ca Ciprian, baiatul din Piatra Neamt care la intrebarea unui reporter "Care e pluralul de la telecomanda a raspuns "Nu stiu de-astea, caut o prietena si nu gasesc...toate fetele sa apeleze la mine!" a creat o adevarata isterie nationala. Mai nou a dat si ideea unei creeri de linii vestimentare. Inainte de Craciun, sotul meu a venit acasa cu un tricou pe care scria "Toate fetele sa apeleze la mine". Cum nu am avut timp sa-l pozez, intrucat Zuzelul D imi ocupa 99,9% din timp, am atasat o poza gasita pe net cu un baiat pe care nu-l cunosc.

PS: Ne cerem scuze daca in aceasta perioada postam mai rar. Motivele sunt urmatoarel: Zuza O si-a gasit un nou sef, in persoana Zuzelului, care o tine aproape non stop ocupata, iar Zuza G este plecata in vacanta.

Pana la urmatoarea revedere va uram Sarbatori fericite in continuare! 
Pyuric spunea...

Aceeasi problema o am si eu de cativa ani. :( Toate panaramele sunt promovate in media iar adevaratele valori sunt complet ignorate. Oare generatiile noi ce modele mai au...?

Chiar ma plangeam ieri pe tema asta pe blog, am pornit de la faptul ca am avut anul asta super multe interviuri misto, cu artisti straini (cu Fergie, de ex - am fost singura publicatie din Romania carora le-a acordat interviu), si pauza... N-au fost preluate mai de nimeni din presa, desi se gaseau din plin citate interesante care meritau promovate...

Tot pe tema asta: am avut un mini-interviu cu Madalina Manole luat la inceputul acestui an - a avut sedinta foto pentru coperta noului album si casa sa de discuri a decis sa cheme presa, noi fiind singurii care ne-am si dus. Filmuletul respectiv a strans foarte putine vizualizari pana la moartea sa, parca in jur de 700 (cel mai prost dintre toate publicate), iar cand a murit a fost preluat de toate televiziunile posibile (ma rog, majoritar fara credit) si a ajuns de a facut suta de mii de views intr-o singura zi (acum are mult mai mult de atat). :|

In fine... Sarbatori Fericite si sa avem un 2011 cu mai putine wanna-be vedete. :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search