vineri, 25 februarie 2011

Povesti cu talc: secretul unei casnicii fericite


Un bărbat şi o femeie erau căsătoriţi de peste 50 de ani. Ei împărtăşeau totul şi discutau despre orice.  Nu aveau secrete unul faţă de celalalt, cu excepţia unei cutii de pantofi pe care femeia o ţinea pe dulapul ei de haine, şi , despre care l-a atentionat pe soţul ei să nu o  deschidă sau sa întrebe de ea vreodata.
În toţi acei ani, el nici nu s-a gândit la cutie, dar într-o zi, bătrinica s-a îmbolnăvit foarte tare şi doctorii ziceau că nu prea mai are şanse de însănătoşire. Încercând să pună toate lucrurile în ordine, bătrînelul a luat cutia de pantofi de pe dulap şi a pus-o lânga patul soţiei sale. Era şi ea de acord că era timpul să afle şi soţul ei ce era în acea cutie. Când a deschis-o, în cutie erau doua papuşi croşetate şi o grămadă de bani: în total vreo 25.000 de lei. El a întrebat-o despre conţinutul acestei cutii.
"- Când ne-am căsătorit , spunea ea, bunica mea mi-a spus că secretul unei casatorii este sa nu te cerţi niciodată. Spunea ca întotdeauna când mă suparam pe tine , să tac din gura şi să croşetez o papuşica .."
Bătrânelul era atât de impresionat, încât abia işi putea stăpâni lacrimile. Doar doua păpuşi erau in cutie! Ea fusese supărată numai de doua ori în toţi aceşti ani în care au trăit impreună! Nu mai putea de fericit!
"- Iubito", spuse el,"inţeleg existenţa păpuşilor, dar toţi aceşti bani ?"
"- Oh, zise ea, aceştia sunt banii pe care i-am obţinut din vânzarea păpuşilor !"

unuzero spunea...

Foarte tare povestea !

Bonnye spunea...

:)))
Foarte draguta povestea.

MihaeRa spunea...

:))))
O mai citisem pe undeva, dar cred ca era altfel scrisa, ca nu am recunoscut decat finalul...
Totul parea atat de romantic si la final s-a transf. intr-o gluma buna! ;))))

Primavara frumoasa!

Zuzele spunea...

Bud of Rose, dar finalul nu este o gluma! :) este tocmai mesajul povestii: sa incerci sa vezi partea plina a paharului si sa gasesti pozitivul dintr-o situatie urata! Femeia a reusit sa transforme problemele lor conjugale intr-un avantaj, a incercat sa le ignore de-a lungul timpului si aduca totul spre binele lor...
Ma rog, eu asta am inteles..Poate cineva are alta parere :P

Adelina Eneșca spunea...

E de apreciat ca saraca femeie a stiut cum sa tempereze problemele in cuplu. Morala e ca daca am stii cand sa ne abtinem, am deveni mai intelepti si ne-am certa mai putin.

Andreea spunea...

Frumoasa poveste!

maria_mara64 spunea...

Inainte sa citesc sfarsitul povestii, am crezut ca banii reprezinta momentele fericite.Dar povestea este superba indiferent de sfarsit.

Anonim spunea...

Da an tradevar o poveste foarte frumoasa da e numai un banc foarte bun doar putin schimbat eu stiam cu doi tineri si an loc de papusi erau doi cartofi ori cum ambele variante sunt bune.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search