Inainte sa va speriati, trebuie sa stiti ca este foarte usor de facut, sanatoasa si FOARTE gustoasa!!!!! Ce-ar fi sa va puneti indemanarea la incercare si sa coaceti o paine fara aditivi si toate prostiile care se gasesc in marafeturile cumparate? Eu am mancat si credeti-ma, te lingi pe degete!!:) Spor!
Ingrediente:
Aluat verde:
500 kg faina
150 gr de spanac (fiert si scurs)
150 gr de apa calduta
15 gr de drojdie de bere
15 gr sare
Procedeu:
Drojdia se omogenizeaza cu apa. Faina, sarea si spanacul se amesteca si ele, toate ingredientele urmand a fi framantate timp de 30 de min, pentru a forma un aluat. Se lasa la crescut 30 de minute.
Aluat rosu:
500 gr de faina
50 gr de bulion
250 gr de apa calduta
15 gr de drojdie de bere
15 gr de sare
Procedeu:
Drojdia se omogenizeaza cu apa. Faina, sarea si bulionul se amesteca si ele, toate ingredientele urmand a fi framantate timp de 30 de min, pentru a forma un aluat. Se lasa la crescut 30 de minute.
Aluat galben:
500 gr de faina
150 gr de crema de dovleac ( Se ia dovleacul se curata coaja si se baga la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. Se paseaza apoi pana devine o pasta.)
150 gr de apa calduta
15 gr de drojdie de bere
15 gr de sare
Procedeu:
Drojdia se omogenizeaza cu apa. Faina, sarea si pasta de dovleac se amesteca si ele, toate ingredientele urmand a fi framantate timp de 30 de min, pentru a forma un aluat. Se lasa la crescut 30 de minute.
Se iau cele 3 aluaturi de la crescut si se imparte in 5 parti egale.
Se ia o forma de cozonac se unge cu ulei, se suprapun cate un aluat din fiecare culoare (3 culori) si se baga la cuptor pentru 30-45 de minute la 180-200 de grade in fuctie de cuptorul avut. Din coca ramasa veti forma incat 4 paini in acelasi mod ca prima data.
Pofta Buna !
Uof.Nu am mai facut paine de casa de mai bine de 5 ani :|
Arata super!
bine ca am la indemana ceva de rontait:) arata apetisant!
o zi frumoasa,
Simona
Iulia, sa ne dai de stire daca ai urmat retata noastra:)
O zi/seara minunata si tie Simos!
Trimiteți un comentariu