joi, 28 aprilie 2011

De ziua mea...

Imi doresc foarte tare sa plec intr-o excursie la Viena, cu masina, asa incat sa vizitez si Budapesta despre care am auzit numai de bine! Asadar, cine stie, cine cunoaste, cine a mai fost pe traseul Bucuresti-Viena, poate ma ajuta si pe mine cu niste informatii pana pe 8 mai :-) 




fashion doctor spunea...

am fost de nenumarate ori pe traseul asta ,cu masina . am vizitat budapesta care e superba . am stat intodeauna la pansio ,in centrul orasului,fara rezervare , doar puneam pe gps sa caute pensiuni,hoteluri si opream,la 25-30 euro cu mic dejun,conditii foarte bune,parcare in curte. viena e orasul meu de suflet, superb-superb!am stat si la etap hotel cu 45 euro cu md ,nu departe de centru ,am stat chiar pe mariahilferstrasse,rezervarea intodeauna unde nu as pleca fac numai pe booking.parcari in oras sunt la tot pasul,nu e problema . intodeauna am mers prin valea oltului-sibiu-arad.cam asta ,daca mai pot fi de folos-cu drag.

Mihaela Eid spunea...

Buna draga mea,

iti spun un la multi ani in avans :) sa ai parte de tot ce e mai frumos si mai bun.
la viena inca nu am ajuns dar in schimb am fost la budapesta, care este absolut superba... ar fi pacat sa doar treci prin budapesta cu masina si atat, cred ca cel mai bine ar fi sa lasi masina undeva si sa o iei pe jos pe malul dunarii, care este absolut fantastic, sunt si un fel de dealuri/semi-munti impadurite care sunt incredibil de frumoase... iar acum este sezonul perfect. budapeste este frumoasa!


http://www.journeyetc.com/turism/888-turism/

Zuzele spunea...

@ Multumesc mult, Mihaela! :) Daca ar fi dupa mine, as tine-o numai intr-o plimbare! Imi place muuuuuuuuuuuuuuuult de tot sa calatoresc si traiesc cu regretul ca n-o sa am timp/bani toata viata sa vad ce mi-as dori! Ce sa nu ratez la Budapesta?:) Multumesc mult pentru ajutor si pentru urari!

@ Stella, te invidiez!!!!!!:) N-am fost niciodata nici la Viena, nici la Budapesta si sper sa ajung weekendul viitor. Nu prea stiu traseul pana acolo, am fost doar in vacante cumparate prin agentie, nu pe cont propriu, dar spui ca e ok si asa... Cate ore se fac din Bucuresti cu masina, fara stationare in Budapesta? Desi mi-ar placea sa raman si acolo o zi :)

fashion doctor spunea...

pana la arad cel mai greu,cam 5-7 ore apoi treci vama si imediat faci cam 200 km pana la budapesta.e bine sa iesiti din bucuresti de dimineata devreme si seara sigur veti fi in budapesta.si de la budapesta pana la viena sunt cam 300 km,deci pe autostrada -imediat.pup.nicioadata nu iau de la agentii de turism pachete turistice,nimic[exclus antalya],totul pe booking .si daca zbor,iau tot pe internet biletele.

Zuzele spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Zuzele spunea...

Fata, tu ai uitat ca Viena e my love si o cunosc ca-n palma?! La fel stiu si drumul pana acolo. Iti dau toate detaliile!!! Si te invidiez ca pleci si pe mine ma lasi aici....Zuza O

Maria spunea...

Si eu am fost la Viena 3 zile, cu oprire de o zi in Budapesta.
Am plecat seara din Bucuresti, pe la ora 23, iar a doua zi pe la 11 dimineata eram in Budapesta... ne-am cazat, am dormit 3-4 ore iar dupa-amiaza ne-am plimbat prin Budapesta. Am inceput cu Heroes Square (acolo aveam hotelul), apoi Podul cu lanturi, am urcat cu funicularul la Castelul Buda, am vazut Parlamentul - nu le-am vizitat la interior pt ca erau inchise si in plus ne-ar fi luat prea mult timp), iar seara am incheiat-o cu o plimbare cu vaporul pe Dunare. Prin Budapesta am mers doar cu masina (nu cu mijloacele de transport in comun), parcari am gasit, uneori fara plata, alteori cu plata ...in functie de zona in care ne plimbam.
A doua zi am fost la baile termale Gellert iar dupa-amiaza, cam pe la ora 15 am plecat spre Viena. Faci cam 3 ore intre Budapesta si Viena.
Eu iti recomand sa va opriti macar o noapte in Budapesta pentru ca merita.

In Viena sunt multe obiective... aveti ce face, n-aveti timp de plictiseala... aveti grija insa unde parcati masina...sunt numai parcari cu plata, cam 2-3 euro pe ora.
Noi am parcat masina aiurea cand am fost la Schonbrunn si ne-au ridicat-o. Am dat 200 euro sa recuperam masina. :(
Distractie placuta!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search