joi, 5 mai 2011

Balcic si Veliko Tarnovo, pe lista vacantelor mele viitoare


N-am fost niciodata in Bulgaria, insa cunosc oameni care au petrecut vacante superbe acolo si care abia asteapta sa se reintoarca la plajele cu nisip auriu si foarte curat, la marea ca oglinda, dar si la oraselele care iti dau senzatia ca te intorci in timp. In ultima categorie se incadreaza Balcic si Veliko Tarnovo, despre care prietenii mi-au spus ca merita vazute. Balcicul se afla la vreo 300 km (la 60 km de Vama Veche - pentru cei care opteaza pentru varianta aceea de drum), iar Veliko, caruia romanii ii mai spun si "Sighisoara bulgareasca", la jumatate de distanta Bucuresti-Balcic, adica vreo 160 km, pe ruta Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo.
Despre Balcic am citit numai review-uri pozitive, toata lumea a fost incantata de acest orasel pe care il prefera, ca resedinta de vara, Regina Maria.




Veliko Tarnovo- descriere si fotografii -  www.descopera.ro

"Strazile inguste si intortocheate, neschimbate de secole, cafenelele cu specific bulgaresc, macedonean, grecesc sau albanez – unele dintre ele sapate direct in stanca masiva –, casele parasite ori suspendate parca de peretii canionului sau mestesugarii lutieri, cofetari, brutari, anticari sau Dumnezeu stie din ce alta breasla, care muncesc in case cu ferestrele larg deschise astfel incat sa poti vedea intreaga lor activitate, toate amintesc mai degraba de un trecut despre care nu credeai ca este posibil sa il poti retrai in plin secol XXI".






fashion doctor spunea...

am fost la balcik de multe ori,un orasel mic si dragut,dar plaja intodeauna fac la albene[5 min cu masina sau 10 cu autobuzul].la veliko tarnovo as vrea sa ajung si eu,poate intrun week-end.

Zuzele spunea...

Wow, nu stiam ca este atat de aproape de Albena :) E bine de stiut! Multzu!!!! :*

Zuza O spunea...

Zuzi, ce coincidenta!!! Toata ziua m-am uitat pe ofwrte dun Balcic si am facut rezervare pt cateva zile luna viitoare. Sper sa fie ok. Eu l-am vazut doar din trecere. Despre Veliko pot spune k pozele sunt msi frumoase decat realitatea. E o localitate fffff micuta cu 2-3 ulite in panta. Are, totusi, vreo 2 hoteluri de cinci stele misto si un cazino deasupra unui tunel. Vii cu noi la Balcic? Mai ieftin decat statul acasa. Daca vrei munte la bulgari, du-te la Bansko, dar e cam departe, aproape de granita cu Grecia (acolo cred k am ramas eu gravuda :))))) )
Zuza o

Zuzele spunea...

Zuzix, ia uite aici o oferta fff misto pentru Balcic:

http://www.fundeal.ro/vacanta-in-bulgaria-in-orasul-balcic-3-nopti-pentru-2-persoane-in-camera-dubla-standard-la-hotel-valeo-cu-mic-dejun-inclus-la-283-ron-in-loc-de-566-ron.html

Zuzele spunea...

PS: zuzi, mai bine spune-mi unde te-a cerut de nevasta, decat unde ai ramas gravida:)) Sa o luam pe rand!?:)))

Gya spunea...

Sper sa ajung si eu pe acolo:))) la cate calatorii am in cap pe viitor:) nu imi ajung banii=))

Zuzele spunea...

Gya, mie imi spui?:))) Eu mai fac economie la bani ca mai sunt turist in vis :)) Cand adorm, visez diverse locuri in care as vrea sa ajung :))

Zuza O spunea...

La Romexpo :)))) hahahaha

Zuzele spunea...

:)))))) pai fac excursii zilnic la romexpo, numai ca singura! La naiba!:)))

Adelina Eneșca spunea...

parca sunt desprinse din povesti locurile acestea...as vrea sa merg si eu

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search