joi, 26 mai 2011

Care sunt cele mai ieftine cosmetice pe care le-ai recumpara?


Sustin ideea ca un produs cosmetic scump este superior calitativ unuia ieftin, chiar daca exista foarte multi oameni care resping ideea asta. Probabil cei care se contrazic pe aceasta tema nu au folosit niciodata o crema de fata care sa coste 7 milioane, una de ochi de 5 milioane sau un fond de ten de 3 milioane si cred ca o crema de corp Nivea intra in categoria "produse scumpe". Inteleg ca sunt oameni care nu au posibilitati materiale si nu isi permit luxul de a investi milioane bune in cosmetice, dar cel putin sa nu mearga pana in panzele albe cu idei nesustinute de experiente personale!
In acelasi timp, sunt oameni inzestrati de la natura cu o piele de matase si un par de reclama pe care le intretin cu sampon Wash&Go si sapun de 1 leu. Am intalnit femei rapitor de frumoase care nu folosisera niciodata o crema de fata sau doar, ocazional, cine stie ce ieftinitura de pe tarabe. Nu aplicasera vreodata o masca de par sau fond de ten sau tratament de unghii. Ele sunt o categorie aparte si nu intra in discutie.
Cum spuneam, preturile foarte ridicate ale unor cosmetice se justifica prin ingredientele de foarte buna calitate pe care acestea le contin, extracte de plante, uleiuri din flori si alte minuni pe care o crema de 5 lei nu ar avea cum sa le aiba in compozitie, indiferent cat de mult se lauda producatorii.
Totusi, exista si produse ieftine care m-au impresionat placut de-a lungul timpului si pe care le-as recumpara indiferent cati bani as avea! Nu-mi vin in cap foarte multe in momentul asta pentru ca in ultimii ani am avut norocul sa intru in contact cu produse scumpe, iar pe unele dintre ele probabil ca nu mi le-as fi cumparat niciodata.
Asadar, din categoria cosmetice sub 50 de lei, imi place foarte mult gelul de dus Dove Visible Care, lotiunea tonica Tenapin, laptele hidroactiv anticelulitic Gerovital, gelul anticelulitic Supliform, crema de maini Atrix soft, crema de corp Balea Med, fondul de ten Vichy Normateint, balsamul de buze Carmex, cremele de plaja L'Oreal, crema pentru calcaie Elmiplant, orice rimel de la Maybelline. 
 Si ma mai gandesc!:)

Abia astept sa vad preferintele voastre!

Thin Lizzy Store spunea...

1.crema de maini Dulgon,cea mai buna,dupa parerea mea(8 lei)
2.demachiant fata si ochi Herbagen,foarte delicat,ca un lapte(12 lei)
3.gelurile de dus Bourjois(10-12 lei)

Cupcake Splendens spunea...

fardurile pe care le cumpar sunt de obicei testere,deci produse-unele de lux- la un pret mult mult mai mic. si sunt foarte multumita!unele nu au fost folosite deloc!
imi placea crema de fata de la bioten cu miere-12 lei parca,lacurile de unghii de la farmasi-4 lei,rimeluri de la avon(singurele produse de la avon care sunt ok) care costa maxiiim 20 lei.sunt destul de zgarcita cand vine vba de cosmetice,dar nu tot timpul

Laura spunea...

Sampoanele YTC&YTT , balsamul de buze YTC, crema de maini Cosmetic Plant, produse Balea(masti, geluri de dus, creme de corp si are mama un demachiant f bun, cu care ma impac si eu f bine, rezerva sapun lichid), Alverde(creme de corp,geluri de dus),crema de fata Iwostin..Cam astea imi vin in cap , acum realizez cate sunt:)

Anonim spunea...

Eu am folosit de-a lungul timpului si creme de peste 7 milioane, si creme de 10 ron. Da, cremele scumpe par mai de calitate - au textura mai fina, parfumul mai delicat, ambalajul mai pretios, si in 2 minute te fac sa te simti ca o printesa. Tin minte ca atunci cand am folosit pentru prima data crema de fata de la YSL, intreaga seara mi-am mangaiat fata si nu-mi venea sa cred cat de catifelata putea fi... parfumul ei imi fermecase simturile, mirosea a parfum scump, nu a crema. Da, oferea o senzatie minunata - pentru aceasta senzatie platesti. Dimineata insa am redevenit Cenusareasca cea cu tenul uscat... visul se destramase ...
Nu spun ca nu au formule avansate, intens studiate, cercetate, dar pana la urma diferenta majora intre ele si cele mai ieftine este tocmai aceasta magie de moment. Acum depinde de fiecare in parte daca este dispus sa plateasca in plus pentru acest strop de magie...
Nu sunt nici adepta cremelor de 5 lei, ci mai degraba a uleiurilor si unturilor vegetale - chiar daca sunt mai brute, au efecte de durata si chiar repara pielea, nu doar o fac sa arate mai bine...

Din categoria "ieftin si bun" as enumera demachiantul bifazic Balea, ojele Farmec, gelurile de dus Dove, samponul Head&Shoulders, si bineinteles uleiurile si unturile vegetale - cam orice unt sau ulei costa pana in 50 ron/100 g/100 ml.

Beauty Tested spunea...

Hmmm...mi-ai dat de gandit! Crema de maini Elmiplant cu unt de shea, lotiunile de corp de la Neutrogena, balsamul de buze Neutrogena, Dream Satin Liquid fond de ten de la Maybelline, ojele Flormar, gelurile de dus Dove...sunt foarte incantata de ele si le-as recumpara oricand!

Katyna spunea...

Sunt perfect de acord cu ce ai scris!

Daca inainte as fi spus despre mine ca-s superficiala pentru ca-mi plac produsele scumpe, acum nu mai spun asta, ci mai degraba nu folosesc nimic decat sa pun ceva ieftin-daunator pe piele (desi pana si cele scumpe au probleme la capitolul asta- iritanti si ingrediente deloc benefice).

Ce am mai incercat eu recent, ca si produs ieftin care sa imi placa si de care sa fiu si super multumita, este demachiantul bifazic de la Balea.
Nu credeam ca o sa imi placa atat de mult!

Apoi crema de fata Apidermaliv care s-a comportat foarte bine pe tenul meu, insa a trebuit sa opresc folosirea ei pentru ca mi-am luat un exfoliant 2% BHA pe care nu-l utilizez decat cu ceva tot de la brandul respectiv.

Crema exfolianta de la Bioten cu caise, iarasi mi-a placut mult.

Sa nu uit si de pudrele de fata de la Ruby Rose pe care le foloseam in adolescenta. Am vazut si zilele trecute intr-un magazin si am vrut sa-mi iau, insa mai am vreo 3 acasa si am zis sa nu iau degeaba...dar chiar o sa cumpar una dupa ce termin ce mai am.

Voiam sa te intreb daca fraza legata de crema de 7 mil si fondul de ten de 3 mil, a fost doar "metaforica" sau chiar ai incercat astfel de produse, pentru ca-s curioasa la care anume te-ai referit si de ce.

fashion doctor spunea...

-toata gama Dove
-demachiant ochi Garnier
-unguent de galbenele
-si multe altele
xoxoooooooooooooooooooo

Zuzele spunea...

@ Katyna, nu a fost o metafora:) A testat pielea mea creme scumpute, dar nu te gandi ca as fi vreo pretioasa sau ca as avea vreo piele de reclama:))
Pai am avut o crema Biotherm care era vreo 4 mil la Sephora, am avut mai multe chestii La Prairie, inclusiv o crema de noapte care costa la Sephora 900 lei si una antirid/luminozitate bla bla care era 1700 lei. Fondul de ten cu caviar de la La Prairie costa si el vreo 700 de lei- este bun,dar nu mega/extra wow.
Asa... Am mai avut o crema de fata Sothys -ffff buna, produsele de la Guinot sunt si ele scumpe si destul de ok din cate am incercat eu.
Am mai avut un gel cu venin de sarpe - Rodial- care costa vreo 250 lire- doar cateva esantioane, nu crema intreaga, insa imi lasa pielea incredibil de catifelata, ferma, intinsa, luminoasa, tot ce vrei. De vis!
Acum am o crema pentru ochi si buze Juvena - 550 lei la Sephora - nu m-a dat pe spate prea tare! Si mai am o crema pentru ochi de la Guerlain care si ea costa vreo 5-6 milioane la Douglas, bunuta, dar pe care eu nu as cumpara-o!
Ma mai gandesc si iti mai spun :)

Katyna spunea...

Dintre toate brandurile enumerate acolo, la capitolul crema, doar La Prairie, Guerlain si Juvena ar putea sa castige o lupta cu portofelul meu.

N-am avut nimic de la Guerlain (full size), doar cateva mostre de crema zi/noapte si pot sa spun ca mi-au placut mult.
De La Prairie ce sa mai spun...am tot citit numai pareri favorabile, insa n-am avut nici un produs de la acest brand. Nu i-am studiat produsele, insa ma gandesc ca nu degeaba are aceasta reputatie.

Mda, pentru o crema buna,un fond de ten minunat si o masca de par de zeita,chiar as aloca un buget mai mare decat pentru oricare alt produs de make-up sau ingrijire.

De la un timp tot caut fondul de ten care sa ma cucereasca (din reviews) chiar daca nu folosesc nici macar crema nuantatoare mereu, dar.. trebuie sa am asa ceva in arsenalul meu.
Ma tot gandeam la un fond de ten de la Chanel sau la unul de la Lancome.

Zuzele spunea...

Fondul de ten Guerlain este foarte bun! (Guerlain - Parure Extreme Foundation Fluid) Si Clinique am avut si mi-a placut ffff mult:)
Sa-mi zici si mie ce minune descoperi in materie de fond de ten :)

Anonim spunea...

cel mai bun agent cosmetic este apa.(H2O)

Diana spunea...

Sub 50 de lei eu aș enumera multe.
Crema ultraprotectoare de la Gerovital (spf 50) care vara e preferata mea.
Orice fond de ten Affinitone de la Maybeline.
Balsamurile de buze de la Garnier. Cremele de la Garnier.
Demachiantele de la Elmiplant.
Serul de ochi de la Elmiplant.
Mă rog... multe produse de la Elmiplant.

Uneori o cremă de 50 de lei poate fi mai bună decât una de 150.
Sunt unele firme la care brandul costă 70-80% din produs, nu ingredientele.

ancu spunea...

- ojele Flomar 6 lei
- apa termala Avene 30 lei
- sampon L'Oreal Elseve Nutri-Gloss Light 20 lei
- crema de fata L'Oreal Triple Active 30 lei
- servetele demachiante Elmiplant 12 lei
- masca de par cu placenta/ lapte Kallos 15
- ser antifrizz Bes aprox 50 lei

Alexandra spunea...

Zuzix, ce meserie aveti? :)

Loredana spunea...

Eu am ramas foarte incantata de un fond de ten(ieftin ca braga)pe care l-am descoperit de curand.Este produs de Catrice,o forma de produse low-cost nemteasca,se numeste Photo Finish Liquid Foundation 18h.
Este o copie mult mai ieftina(dar la fel de buna)al faimosului Make Up For Ever HD.Pretul intreg al produsului e in jur de 6 euro,eu am gasit o promotie 3 produse la 10 euro si mi-am facut provizii :-)
Din pacate,eu in Romania inca nu am vazut firma Catrice,insa in afara sunt usor de gasit.
In categoria cosmeticelor "ieftine si bune"as adaga rujurile Maybelline,glossurile si ojele Essence,Alverde(creme de corp,crema autobronzanta pentru fata Almay...o sa mai revin,daca imi mai amintesc ceva.

Zuzele spunea...

Diana, te invit la concurs Gerovital daca nu te-ai inscris deja! Click pe iconita cu Concurs din dreapta sus! Bafta!

Monica - Pisica albastra spunea...

eu votez oricand cu mastile de par Kallos (mi-au salvat parul), cu rujurile si fardurile NYX (preferatele mele).
blushul meu preferat e si el sub 50 de lei - Milani Mineral Blush in nuanta Luminous. ador de asemena ojele Flormar, pudra iluminatoare de la ELF - Luminance si balsamul de buze Carmex.

Ion spunea...

singura crema sub 50 RON este: http://www.aoro.ro/cosmetice/loreal-paris/loreal-revitaliftrejuvenating-cleansing-rich-make-up-removing-milk-200-ml/ dar face mai mult decat multe altele mai scumpe pe care le-am avut...

Anonim spunea...

nu fiti superficiale fetelor pentru ca aveti de pierdut....bani multi. stiati ca La Prairie e super proasta? ca nu are nici un efect crema? cremele scumpe sunt doar chimicale ieftine vandute in cutii de lux, cu parfum de lux, de firme de lux..ATAT si nimic mai mult. la 60 de ani daca ati folosit toata viata La Prairie o s aratati fix la fel, sau chiar mult mai prost decat daca ati fi folosit, sa zicem, Florena...De ce bat campii cu La Prairie? am lucrat in domeniu cu Marketing Managers De la Firma sub licenta careia se vand La Prairie, Nivea si FLorena...credeti-ma pe cuvant cand va spun ca intre cremele astea singura diferenta e pretul! Fardurile sunt alta treaba, de exemplu un rimel L'oreal nu iti face genele la fel sau nu tine pe gene la fel de mult ca un rimel Dior, de exemplu. Un fond de ten nu trebuie sa se ia pe haine si nu trebuie sa dea efect de masca, in acest caz produsele scumpe merita banii..un fond de ten ieftin risca sa se intinda urat pe fata, sa aratati ca 'tencuite'..dar cremele..sunt doar apa un ulei sau ulei in apa. Cautati creme cu unt de shea, ulei de masline etc..fara parafina ..si cam atat.IN rest e doar marketing si atat, minciuni, cremele scumpe , cu denumiri pompoase vad iluzii si atat!

Verrro spunea...

Da..L'OREAL e un produs scump pt mine, dar sa/ti spun ceva: de cate ori merg la cate un eveniment la care intalnesc femei de bani gata, chipul meu radiaza sub masca unor produse ieftine si reusesc sa eclipsez acele "dive" care stau ore intregi la coafor si se dau cu fdt de 100 de euro. Asa ca ii sunt recunoscatoare lui D-zeu ca m-a inzestrat cu calitati pe care 'divele de carton" nu o sa le dobandeasca niciodata folosind creme de sute de euro,,,unele dintre noi muncim pe 150 de euro..nu le poti avea pe toate..cel putin in mod cinstit...dar pana la urma frumusetea este ceva mai mult decat un chip atractiv...frumusetea vinde din inauntrul omului...

Anonim spunea...

Mie imi plac foarte mult produsele de la yves roche!!!!! Sunt foarte bune

Anonim spunea...

Verrro... Chipul tau radiaza sub masca unor produse foarte ieftine doar in imaginatia ta! Probabil esti inca foarte tanara si te ajuta tenul,dar vei ajunge la o varsta la care mizeriile pe care ti le pui pe fata isi vor spune cuvantul. Eu sunt una din alea pe care in imaginatia ta le eclipsezi tu! Una care foloseste de ani buni creme high-end si acum la 32 cremele,fondul de ten si pudra sunt toate La Prairie. Nu m-a inzestrat natura cu un chip de zana dar m-a inzestrat cu CREIER! Un creier care ma ajuta sa castig intr-atat incat sa-mi permit si cosmetice high end si haine frumoase si excursii... Cu drag, Irina Maria

Angelica Bucatas spunea...

Eu mi-am cumparat de pe www.jyoti.ro, cosmetice de firma .

Anonim spunea...

Imi place punctul tau de vedere Verrro si voi argumenta. Am folosit de-a lungul timpului tot felul de sampoane...acelasi rezultat. La capitolul ingrijire ma bazez pe branduri exclusiv romanesti insa am folosit de-a lungul timpului pentru machiaj si produse Chanel (de ex fondul de ten Lumiere)si produse Avon, L'oreal etc. Acelasi rezultat!!! Cred ca mai conteaza si calitatile celui care poarta un machiaj...am un ten dificil si nimic nu m-a ajutat in mod special insa parul meu este bogat si ramane asa indiferent cu ce-l spal sau ce produse aplic. Recomand produsele Aslavital, Ana Aslan, Gerovital, Elmiplant.

Simona spunea...

Mie imi plac mult cosmeticele Ladys (din Germania si Franta), atat cremele, parfumurile, cat si accesoriile, produsele de slabit si detoxifiere sunt ff bune, la preturi accesibile cu discount pana la 42% in functie de valoarea comenzii, comanda se face online si este de min 10 lei, transportul coletului este gratuit oriunde in tara, catalog gratuita acasa in cutia postala, mai multe detalii si inscriere aici:
http://ladys-az.blogspot.ro

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search