miercuri, 11 mai 2011

Cat de eficiente sunt tratamentele homemade?

Am citit pe undeva ca Jojo isi mentine parul frumos si sanatos cu ajutorul unor tratamente preparate in casa, iar exemplele oferite erau uleiul din migdale si ceaiul verde. Apoi a venit si cu o completare: folosesc un sampon reparator special pentru par blond, care da si luminozitate, o masca hidratanta si reparatoare pentru par uscat si un ser special pentru varfuri, care previne deteriorarea lor".
Si atunci, nu pot sa nu ma intreb: parul este frumos si stralucitor datorita ceaiului verde sau produselor special create pentru par folosite, nu putine la numar si, sunt convinsa, deloc ieftine?

Spun asta pentru ca si eu am testat pe pielea si pe parul meu n+1 tratamente facute in casa, diverse amestecuri urat mirositoare, am facut maioneze pe care le-am indulcit cu miere pe care mi le-am pus in cap, mi-am hidratat pielea cu ulei de masline sau de lavanda sau de germeni de grau sau de..sau de..., am incercat sa obtin o piele de revista cu banane pasate, suc de morcovi sau tarate de grau, am incercat sa scap de cearcane cu felii de castraveti, suc de varza sau ceai de musetel. Mi-am clatit parul cu otel de mere, ceai de musetel sau infuzie din frunze de nuc, l-am imbibat de tinctura de ardei iute+urzica+mesteacan, l-am dat cu miere, cu uleiuri felurite, insa am ajuns la concluzia ca fara un sampon si balsam de calitate, un demachiant si o crema potrivita nu faci nimic.
Poate fi el uleiul de masline panaceu, degeaba daca nu este integrat, intr-o formula corespunzatoare, in diverse produse cosmetice, de catre oameni specializati sa faca asta, cu mare atentie, intr-un laborator special si dupa multi ani de studiu.
Cat ar fi de miraculoase efectele unei masti cu argila, nu poti renunta la un produs demachiant si o crema de fata cumparate din comert.

Poate ca uleiul de migdale hidrateaza varfurile, dar eu il prefer intr-un serum si nu intr-o sticla cumparata de la Plafar. Si nu cred poti renunta la o masca de par sau un balsam de calitate, indiferent cat de bine crezi ca iti face galbenusul de ou amestecat cu ulei de masline.
Eu nu pun un foarte mare pret pe tratamentele preparate la domiciliu si nici nu cred ca unele produse pe care noi le citim pe etichetele cosmeticelor trebuie folosite ca atare. Da, mai apelez din cand in cand la cate un mic ajutor provenit din natura, dar nu-mi pun baza in tratamentele homemade.

Voi cat de multa importanta acordati tratamentelor preparate la domiciliu si ce anume folositi pentru infrumusetarea cea de toate zilele?
clarra spunea...

Eu folosesc cu drag uleiurile si unturile - uleiul de masline pentru par, uleiul de migdale pentru ten, untul de cacao pentru corp si untul de shea pentru buze. Am descoperit ce-mi prieste cel mai bine pentru fiecare parte a corpului.
Uleiul de masline poate rivaliza foarte bine cu o masca de par profesionala - o spun dupa ce am incercat masti de par de la Wella Professionals, Kerastase, Matrix... da, sunt bune si acelea, nu zic nu, dar daca pot obtine acelasi efect si cu ulei de masline, il prefer pe el.
Uleiul de migdale mi-a redat catifelarea tenului asa cum nicio crema nu a putut sa o faca - multe aveau efecte doar pe termen scurt, pe cand uleiul de migdale are rezultate de durata - tot el mi-a estompat si cearcanele si mi-au facut pielea din jurul ochilor mult mai fina si mai catifelata.
Unturile imi sunt nelipsite din ritualul de hidratare - pentru ca nu am rabdare sa ma cremuiesc dupa fiecare dus, asa cum scrie la carte, prefer untul de cacao - mentine hidratarea pielii pentru 2-3 zile.
Nu spun ca functioneaza la oricine la fel, dar eu sunt mai mult decat multumita de ele. Important este sa-ti gasesti produsele care sa ti se potriveasca.

Zuzele spunea...

Clarra, de unde cumperi unt de cacao?
Mie mi-a placut intr-un timp uleiul din germeni de grau, insa dupa o perioada simteam nevoia unei creme de fata :)

Adelina Eneșca spunea...

Mie imi place sa fac loc si produselor naturale in viata mea. Folosesc cu drag uleiul de masline pentru corp si par, uleiul de ricin pentru gene, sprancene, par si pentru demachiere. Planuiesc sa imi cumpar ceva unturi naturale pentru corp si vreau neaparat ulei de argan! Chiar am vazut rezultate cand am folosit tratamente naturiste dar intradevar le alternez cu produse gata-preparate, mai ales pentru par pe care il ingrijesc cu maaare placere. Concluzia mea?
Natura + produse bune = frumusete

Zuzele spunea...

Adelina, ulei de argan vreau si eu!!! Chiar sunt curioasa cum este pentru ca toata lumea il lauda :)

anca spunea...

Eu folosesc rar o masca naturala pt. ten cu rezultate uimitoare dar recunosc ca, din comoditate, prefer cosmeticele din comert. Si stiu ca gresesc. Se spune ca nu e bine sa pui pe piele decat chestii care ar putea fi ingerate. Ei ...asta e complicat si financiar si din lipsa de timp.

Corina spunea...

E drept ca si eu folosesc o masca de par de la Body Shop care e exceptionala si miroase divin, dar totusi, cel mai bun tratament pe care l-am folosit vreodata pentru par e un amestec de miere, ulei de masline virgin presat la rece si galbenus de ou. Efect garantat!
Iar uleiul din germeni de grau si cel de ricin cred ca sunt imbatabile pe domeniul lor.
Dar, vorba ta, parca mai degraba vad rezultate pozitive dupa ce folosesc o crema cu adevarat buna...

coco spunea...

eu ce sa zic ?am folosit de-a lungul timpului..lung..de..varsta a3-a ..cum zice fiica mea..multe ...da...multe produse cosmetice si am ajuns la concluzia ca nu brandul are de-a face cu ce iti face tie bine , ci tipul de ten , par , piele etc pe care il ai !!! poti avea surpriza...ca mine...ca un simplu ulei sau unt sa faca mai bine decat un produs de 50 de euro ...ori o crema de 9 lei sa te transforme cum nu a reusit una de 140 , nu dau exemple ....vreau sa spun ca totul este sa perseverezi si sa incerci pana gasesti ceea ce-ti este potrivit tie...eu , unele..le-am gasit , altele ...nu !!!perseverez...si-mi face placere !!!va pup..

Madalina spunea...

Zuzelor, mi-am amintit ca spuneati mai demult despre salonul din Militari ca ar fi ffff bun. Eu am parul bogat cu firul gros si chiar am nevoie de un tuns ca la carte care sa-l ajute sa se aranjeze mai frumos, fara atatea eforturi din partea mea :) Dati-mi va rog si mie un nr de tel de la salon sa fac o programare. xoxo

PS: nu stiu cum faceti, dar mereu reusiti sa ma ispititi cu cate ceva. Uite asa am eu acum baia plina de sampoane Fudge si ma pregatesc de o vacanta in Turcia :)))

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search