sâmbătă, 7 mai 2011

Cele mai ieftine 5 destinatii din lume

1. PERU poate fi considerata ca fiind una din cele mai fascinante destinatii ale Terrei. Ajunsi aici cu numai 25 dolari/zi, o sa va puteti caza si manca decent.

La pretul de 50 de dolari/zi  veti fi serviti ca adevaratii seici. In plus, ruinele de la Machu Picchu (ce recent au fost redeschise publicului) sunt reprezentative pentru aceasta destinatie.

Nu ezitati sa petreceti cateva zile si la Lima (capitala) sau Cusco (un captivant oras ascuns in inaltimile Muntilor Anzi. Preturi mici pentru Peru, dar poate cel mai mare dezavantaj il constituie, din nefericire, transportul, care este mai scump decat sederea efectiva.
 2. INDIA, o tara minunata si foarte ieftina din cauza nivelului de trai foarte scazut.  Salariul mediu in India nu depaseste 40 de dolari.



Asadar, daca veti dori sa vizitati aceasta tara fascinanta, cu numai cateva sute de euro, va incurajam ca aceasta reprezinta cea mai buna alegere.

Ce poate sa nu va placa?
Aici nu veti gasi confortul tarilor ce stiu face turism si mai este posibil sa fiti dezamagiti de hotel sau de servicii si decorurile din restaurantele tipice. 

Ce s-ar putea totusi sa va placa?
Multumirea ca 100 euro sunt suficienti pentru a putea sta 10 zile  intr-o tara in care cu greu te plictisesti. Vizitati aglomeratul oras New Delhi, sau mergeti in Goa, unde veti gasi unele dintre cele mai frumoase plaje ale lumii si hoteluri mega-ieftine decente la circa 5 dolari. 
 3. EGIPT
Majoritatea statelor din partea  de Nord a Africii sunt considerate ca fiind destinatii mai  ieftine, dar Egipt exceleaza la acest capitol. 

 !! Atentie!! In general, adevarata valoare a unui produs este egala cu a zecea parte din pretul cerut initial. Asa ca nu uitati sa : NEGOCIATI!
In Egipt, apa e mai scumpa ca benzina (cu 1 dolar puteti achizitiona 4 litri de benzina si numai 2 litri de apa).

4. CHINA … ce sa va zicem despre Made in China?!?… poate reprezinta paradisul preturilor mici.
Nu ar trebui sa va faceti griji decat pentru biletul de avion care, din pacate, poate costa dublu fata de toata valoarea sejurului.


Mancarea traditionala, este extrem de ieftina,un hotel confortabil din Beijing costa in jur la 30 de dolari. La cumparaturi, nu uitati sa negociati si fiti atenti asupra produselor electronice: aici sunt cele mai ieftine laptop-uri si echipamente audio. 
 
Puteti vizita templele,  Palatul de Iarna, Marele Zid Chinezesc si multe-multe altele si sa aflati informatii despre cultura budhista si sa va simtiti minunat, bucurandu-va de tot ce poate ofera aceasta frumoasa tara.

 

5. ARGENTINA
Pe fondul unei crize economice majore, Argentina s-a transformat in scurt timp dintr-o destinatie  scumpa intr-una deosebit de ieftina. Buenos Aires, Capitala ce te incanta cu cladirile inalte din sticla, cu ritmul latin al tangoului  si cu agitatia specifica metropolelor.  O noapte intr-un hostel costa numai  10 dolari. 

Argentina are conditii foarte bune la preturi foarte mici,  un cadru natural unic, o cultura deosebita si suficient de civilizata si indeajuns de dezvoltata pentru a satisface gusturile oricarui turist.
Alte unitati de cazare ofera confort ridicat la circa 40 de dolari/noapte.La Buenos Aires va veti putea satura platind pentru o masa doar 7-10 dolari.
  
Ati fost in vreuna dintre aceste tari?
sursa articol: www.eurotrips.ro
ps: Si as mai adauga Filipine in topul asta! A fost un amic de-al meu si, cu 50 de dolari in buzunar, era cel mai bogat din oras :)) Daca iesi cu 5 euro in oras, mananci bine, mergi in club, bei pana iti pui si-n cap si faci fericite si vreo 3 domnisoare...sau domnisori..depinde cat de mult ai baut!:)) 
 

fashion doctor spunea...

am fost invitata la nunta in peru de catre o pacienta de a mea din spania [sotul era din peru] si nu ne-am dus,nici nu m-am interesat de avion,e prea departe.thank's for sharing!pup

Zuzele spunea...

Modniza, data viitoare sa fii mai receptiva :) Si eu am un amic din Peru sau, mai bine spus, am avut pentru ca n-am mai tinut legatura de cand a terminat ASE-ul si s-a mutat acasa...

Just_Me spunea...

Foarte interesanta postarea asta si utila. Vad ca si tu cauti destinatii de vacanta pentru vara aceasta. :D

Zuzele spunea...

Just Me, eu sunt in permanenta cautare de vacante:))) Daca as putea fi de meserie turist, as fi cel mai fericit om din lume!:)

Roxandrei spunea...

Pentru ca multi isi doresc sa aiba o vacanta ieftina si frumoasa am facut un ghid complet care te invata cum sa reduci costurile vacantelor si chiar cum sa ajungi sa calatoresti gratis:
http://roxandrei.ro/utile/ghid-vacanta-ieftina-si-frumoasa/

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search