marți, 24 mai 2011

Celulita, bat-o vina!

Nu vreau sa ma resemnez la ideea ca nu este nimic de facut in privinta nesimtitei celulite care vine in vizita si nu mai pleaca, intocmai ca un musafir nepoftit si peste masura de enervant! Nici treaba cu "daca si starurile au coaja de portocala si ele chiar nu au limita de bani cand vine vorba de tratamentele anticelulita" nu-mi surade! Vreau sa cred ca se poate lupta cu ea si chiar daca nu o putem invinge, macar sa-i mai diminuam forta!
De multi ani aplic creme anticelulita, insa nu in mod regulat. Fac sport, insa doar asa de bun simt si mi-e ciuda ca nu reusesc nicium sa ma transform intr-o sustinatoare infocata a fitnessului, aerobicului si oricarei alte forme prin care muschii nu sunt lasati sa leneveasca. Cu dieta nu ma impac deloc, deloc! Nu pot sa tin regim si pace! Indiferent cat as incerca sa renunt la dulce, cand ma apuca o pofta de cioco, nu se mai intelege nimeni cu mine! Nici foietajele nu ma lasa in pace si cand trec pe langa o patiserie, imi ploua in gura, dar pofta de merdenea sau strudel cu branza dulce si stafide o mai pot potoli!
Citeste in continuare!


Toate acestea, plus sucurile dulci - chiar si Liptonul verde de care sunt dependenta- fac mult rau! Iar efectele unei diete nesanatoase se vad, mai ales, la nivelul pielii! Degeaba folosim cosmetice scumpe pentru ca ele nu pot face minuni atunci cand la micul dejun mancam pizza, la pranz McDonald's si la cina KFC! Nu-i neaparat cazul meu, insa ziceam si eu asa..:))
Incepem sa ne ingrijoram atunci cand apar primele raze de soare si cand tricourile iau locul puloverelor si fustitele si rochitele, locul blugilor care mascheaza "gropitele" de pe picioare. Dam fuga la farmacie si cumparam creme care au pe ambalaj poze cu picioare zvelte, abdomen plat si brate tonifiate si, in disperarea noastra, avem impresia ca asa vom arata si noi dupa un tub sau doua sau trei sau...oricate, cu acea crema! Nimic mai fals! Cremele nu pot fi decat un ajutor in lupta cu celulita, insa sportul si dieta sunt cei mai importanti aliati si nici ei nu fac minuni peste noapte!

Asa cum celulita se instaleaza in ani de zile, la fel de greu dispare sau poate niciodata! Dar asta nu inseamna ca nu o putem ameliora!
Orice mananci sau bei va influenta nivelul celulitei, pentru ca da, aspectul inestetic al pielii are mai multe „etape”: celulita adipoasa (apare mai ales la femeile supraponderale), celulita fibroasa (pielea are un aspect vizibil valurit) si celulita apoasa (apare din cauza circulatiei limfatice proaste, iar pielea este lipsita de fermitate).





Ce este de facut:
  • trebuie renuntat la grasimi! orice este prajit, fript sau fiert si contine multa grasime, trebuie sa dispara! Celulita inseamna tocmai depozite de grasime, iar atunci cand ne asezam in fata unei farfurii cu cartofi prajiti si snitele, nu facem decat sa mai inmagazinam grasime cate un pic, cate un pic pana cand picul se va face maaare si incepem sa plangem cand ne privim in oglinda!
  • fara mezeluri!
  • sa mancam cat mai putin sarat! 
  • sa bem cel putin 2 l de apa pe zi! Ai grija ca apa pe care o bei in mod obisnuit sa nu aiba un continut mare de sodiu, deoarece acesta favorizeaza retinerea apei în organism.De asemenea, si alimentele bogate în sodiu trebuie consumate moderat. 
  • Consuma, în schimb, cat mai mult sparanghel, telina, dovlecel, ceapa, castravete, pepene, fie el galben sau verde, cirese, struguri, papadie sau creson, pentru ca aceste legume si fructe contin substante naturale care intensifica eliminarea renala. 
  • Nu uita nici de proteine, pe care le gasesti în peste, oua, lactate si în carnea fara grasimi, deoarece acestea pastreaza tonicitatea muschilor si consolideaza structurile de sustinere ale tesutului conjunctiv.

  • Este important sa consumi banane, cereale integrale, unt de arahide, dar si oua, carne de pui si de vita, bogate în vitamina B. Aceasta vitamina ajuta la functionarea normala a glandelor sebacee si mentine umiditatea optima a pielii. Citricele, rosiile, patrunjelul, capsunele si ardeii grasi contin vitamina C, care contribuie la mentinerea colagenului, substanta care mentine elasticitatea pielii.  
  • Este bine sa consumi zilnic morcovi, rosii, broccoli, spanac sau pepene verde, pentru ca aceste fructe si legume sunt bogate în betacaroten, element care reduce neplacerile produse de razele UV. 

  • Ca sa previi imbatranirea pielii, ai nevoie de vitamina E, antioxidantul care incetineste procesul de ridare. Consuma somon, migdale si masline, ca sa asiguri necesarul zilnic din aceasta vitamina.
  • Sport, sport si iarasi, sport! Proasta circulatie a limfei, datorata lipsei de exercitiu fizic sau a retentiei de lichid poate duce la acumularea de reziduuri sub piele. Acesta este si motivul pentru care multe femei, desi nu au probleme cu greutatea, au celulita.
  • Renunta la fainoase si, mai ales, la franzela si chifla "spuma", adica painea aia foarte alba si foarte moale pentru care unii stau la coada sa o prinda calda. La fel si la coada la covrigi calzi, o alta isterie nationala. 
  • AICI poti vedea cateva tipuri de exercitii simple care promit sa combata celulita!
Anicka Maya spunea...

Si eu am incercat sa dau celulita jos cu creme dar nu merge sunt bani aruncati in vant cel mai bine este sa facem sport ca nu ne costa nimic mai ales sa ne plimbam cu bicileta este o placere...Eu va sfatuiesc sa nu mai dati bani pe creme si sa puneti picoarele la miscare..:D

Miu Miu spunea...

pe mine m-a ajutat vizibil crema anticelulitica. bine...acum sper ca nu-i doar in capul meu...

Zuzele spunea...

Miu Miu, ce crema?:D Spune tot!:))

Laura spunea...

Am o prietena care face volei de perfomanta si are celulita. In cazul ei, alimentatia e de vina.
Mama mananca prajit, fiert, gras si nu are celulita, decat vergeturi(din cauza mea :D)si nu face sport(a mers o perioada -5 ani- cu bicicleta aproape zilnic vreo 30 de min),dar de vreun an de zile a terminat cu bicicleta:))

Miu Miu spunea...

fetele ;)) elmiplant are efect termic si te mananca pielea ;))
dar na...daca o folosesti cum spun ei da efecte. eu am ajutat-o putin, sa zic...o sa scriu pe blog zilele astea :D

ViataAreGust spunea...

daaa si eu folosesc de aproape un an crema roz de la elmiplant..am si postat un articol despre ea...e foooarte buna...cel putin la mine a mers

fashion doctor spunea...

Foarte bun articol!!!

Zuzele spunea...

Pup, Stella! Merci mult!:*

victoria spunea...

Zuzelor, bagati un ochi prin blogul Laurei Adamache, are cateva tipsuri faine, printre care si combaterea celulitei cu rozmarin. Eu sunt momentan la a doua sarcina si n-am facut pic de celulita, desi nu mananc dietetic. Inainte faceam de doua ori pe saptamana peeling cu cafea macinata, dezmat total in cada :D cu efect tonifia si anticelulitic. Acum, ma limitez la a bea suficienta apa, ceva aerobic si plimbari lungi cu familia. Mai aveam pe undeva o culegere de retete naturiste, daca dau de ea si gasesc ceva interesant va anunt. :D

Zuzele spunea...

Victoria, sa traiesti! :P Multumim pentru pont si fericitari pentru silueta! Ah, si multa sanatate bebelului!:*

Just_Me spunea...

Fetelor, aveti un Inspiration Blog Award la mine pe blog. Va pup :*

Al spunea...

eu folosesc cu succes crema asta: http://www.aoro.ro/cosmetice/biotherm/biotherm-anti-cellulite-treatment-celluli-laser-biofibrine-200-ml/ si desigur sport si dieta. cu acestea din urma nu trebuie exgerat dar o crema nu o sa ne scape niciodata de celulita...
anca

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search