sâmbătă, 14 mai 2011

Frumusetea vine din stup

De multa vreme incoace am renuntat la zahar, chiar si la cel brun, si imi indulcesc ceaiul si limonada cu miere, indiferent de care tip ar fi -poliflora, de salcam, tei, etc. Acum cativa ani, am traversat o perioada in care luam o lingurita de miere in fiecare dimineata, inainte de micul dejun si ma simteam tare bine in perioada aia. Incepand cu saptamana trecuta, am reluat obiceiul, insa preparatul care ma energizeaza in fiecare dimineata este miere de salcam in amestec cu laptisor de matca.  Este foarte bun impotriva virozelor, imflamatiilor, infectiilor, lipsei de energiei, anemiilor, oboselii cronice, tuberculozei. Eu am folosit acest produs si in mastile faciale, amestecat cu putin ulei de catina si cateva picaturi de tinctura de propolis, iar efectul a fost WOOOW ! Dupa 20 de minute, pielea era perfect intinsa, luminoasa si catifelata si a ramas asa multe zile la rand. Voi repeta operatiunea, cu siguranta, saptamana de saptamana!



Zilele trecute, treceam pe la Plafar si mi-am cumparat si celebra lotiune nutritiva Tenapin, un amestec de laptisor de matca si polen, incredibil de benefic pentru pielea grasa, incarcata cu puncte negre, pori dilatati si cosuri. L-am mai folosit acum muuuulti ani, uitasem de existenta lui si tare rau am facut pentru ca acum il voi folosi mult si bine! Tenapin-ul este 100% natural, pe eticheta scrie ca poate fi folosit si ca lotiune demachianta, insa eu il prefer ca si tonic. Singurul defect pe care il gasesc este alcoolul din compozitie si parfumul care, desi discret, nu cred ca ar trebui sa fie acolo. Alcoolul si parfumul sunt ca nuca-n perete printre polen si laptisorul de matca!

Dupa Tenapin aplic Apidermaliv, o crema care m-a convins din prima de calitatile sale extraordinare, desi initial mi-a fost cam teama sa o folosesc. Credeam ca este grasa ca sora ei mai mare, Apidermin, insa nici vorba de asa ceva pentru ca se adreseaza tocmai tenurilor normale si mixte.
Pe eticheta scrie ca" proprietatile anti-imbatranire ale laptisorului de matca, emolierea intensa a uleiului de masline si hranirea puternica a untului de Shea, ingrijesc si rasfata pielea in profunzime. Datorita complexului activ bogat in ingrediente naturale, starea pielii este imbunatatita in primele saptamani de la utilizare", insa multe si marunte se scriu pe etichetele cosmeticelor fara ca acele proprietati sa fie adevarate. Ei bine, Apidermaliv, o crema foarte ieftina (in jur de 10 lei), m-a cucerit!
Nu credeam ca se va intampla una ca asta cu un produs atat de ieftin (da, cateodata am pareri preconcepute, recunosc!), dar am avut o supriza extrem de placuta dupa doar cateva zile de folosire a cremei cu laptisor de matca, ulei de masline si unt de Shea. Are textura unui unt foarte tare, pare greu de aplicat, insa intra destul de repede in piele, dupa un masaj usor, iar daca in primul moment tenul pare gras, acest efect dispare rapid.
Apidermaliv hidrateaza extrem de bine, fara sa ingrase pielea, este o excelenta baza pentru machiaj, lasa pielea luminoasa, elastica si ferma, calmeaza roseata pielii, usuca acneea si cicatrizeaza foarte bine ranile provocate de extragerea comedoanelor sau nimicirea cosurilor.

Tot pentru o piele frumoasa si o vitalitate crescuta, am inceput sa iau in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate o fiola de Laptisor de Matca liofilizat. Este foarte bun impotriva: anemiilor, artritei, astmului, infectiilor urinare, afectiunilor inimii, depresiilor, diabet, afectiunilor ale sistemului endocrin, dereglarilor hormonale, hipertensinii, colesterolului, impotentei, infertilitatii, imbatranirii premature, atacurilor de panica, anxietatii, problemei ale pielii, controlului greutatii, oboseala cronica.
Pachetul contine 20 de fiole, 10 cu laptisor de matca sub forma de pudra si 10 cu solvent, acestea doua amestecandu-se cu ajutorul unei pipete care vine o data cu produsul, iar apoi se pune sub limba. Are un gust acrisor, deloc neplacut.

Info: Substanţă produsă de albinele tinere, lăptişorul de matcă este bogat în nutrienţi indispensabili organismului. Printre aceştia se numără acidul pantotenic (combate efectele stresului şi revigorează organismul), piridoxină (combate anemia), vitaminele A, C, D şi E, minerale (calciu, fier, cupru, fosfor, potasiu, siliciu, sulf), enzime şi 18 aminoacizi. Are o mare valoare nutritiva continand numerosi aminoacizi – arginina, leucina, metionina, tirozina – hormoni, lipide, glucide, antibiotice, minerale – sulf, fosfor, vitamine – B2, B6,PP – acid pantoteic. Administrat intern, acesta reduce seboreea excesivă şi opreşte albirea prematură a părului.
Toate aceste produse si multe altele pot fi cumparate chiar de pe site-ul producatorului: Complex Apicol Veceslav Harnaj sau din farmaciile tip Plafar, insa direct de la sursa preturile sunt un pic mai mici.
Felicia spunea...

Imi poti spune cat costa Tenapin? Multumesc

Zuzele spunea...

Felicia, incredibila suma de .....7 lei ! :) Sa-mi spui daca ti-a facut bine! Mie imi place mult de tot!

ANCA spunea...

SUPERIDEE! Multumesc !

Anonim spunea...

Buna...am cumparat aseara Tenapin de la Plafar..7,5.. am observat ca, curata foarte bine tenul...Apidermaliv nu am gasit..nu-l aveau..o sa incec si la alt Plafar poate il gasesc..ms pt pont..pupici..Mari

Zuzele spunea...

Mari, sunt curioasa daca iti place Tenapin atat de mult cat imi place si mie!:) Apidermaliv inca nu se gaseste in farmaciile naturiste sau cel putin eu nu am gasit. Ba mai mult, o idioata de la Plafarul din Piata Moghioros a inceput sa rada ironic "poate iti ati vrut sa spuneti Apidermin, nu Apidermaliv", atunci cand am cerut crema. Degeaba am incercat eu sa-i explic pentru ca a vb singura vreo 10 min si a cautat prin toate sertarele sa-mi demonstreze mie ca NU exista Apidermaliv... Ma rog..
Mai asteapta putin sau cumpara direct de la producator. Am pus linkul acolo!

Anonim spunea...

Zuzic...si tipa asta de la Plafar mi-a spus ca nu a auzit..de el..si tot Apidermin imi dadea..i-am explicat eu cum sta treaba..si mi-a zis ca daca nu gasesc la alt Plafar sa merg la ea si trece pe comanda crema asta..dragutza..am vizualizat link-ul inainte sa merg sa cumpar..;)mersi..si o sa te tin la curent..Mari

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search