vineri, 17 iunie 2011

Cand obsesia pentru perfectiune ucide

Poate ca l-ati cunoscut pe culturistul Viorel Ristea, poate ca nu, insa nu neaparat numele lui este important aici cat ideea de a duce un vis in extrema periculoasa. Musculosul de 28 de ani a murit ieri la ora 17.00, ora Romaniei, inaintea concursului Fitness Universe Weekend, din Miami. I se spunea Schwarzenegger de România.
S-ar parea ca un atac de cord i-a curmat viata, iar antrenorul sustine ca oboseala si dieta sunt de vina pentru asta. Eu personal ma indoiesc. Cred ca este vorba de obsesia lui pentru perfectiune care a insemnat, de-a lungul anilor, steroizi si tone de chimicale menite sa-i umfle muschii.
Cunoastem fiecare dintre noi cel putin un obsedat de muschi, un dependent de sala pe care stii unde sa-l gasesti daca nu-ti raspunde la telefon. Unii raman la sport, mult sport si un stil de viata sanatos, altii o iau pe aratura si incep cu shake-uri cu proteine, cu steroizi, cu batoane cu nu stiu ce dracu in compozitie. Il stiu pe unu' care nici nu mai cunoaste gustul mancarii pentru ca se hraneste numai din plicuri si borcane cu diverse prafuri pe care le amesteca cu apa si alte porcarii care, in timp, iti distrug ficatul si inima.
Obsesia barbatilor pentru muschi este similara celei a femeilor pentru operatiile estetice. Vad ca se poate retusa usor un defect, fie el si doar de ele vazut, iar apoi nu mai pot pune punct. Cred ca este bine sa existe un echilibru in toate. Sa facem sport, dar nu pana lesinam la sala, sa mancam snitele, dar nu sa facem din asta un obicei zilnic, sa ne facem frumoase cu farduri, dar nu sa devenim obsedate de tencuiala, sa tinem o dieta atunci cand este cazul, dar nu sa ne infometam. Granita dintre normal si extrem este foarte fragila si este nevoie de multa putere pentru a ramane acolo unde trebuie, dar daca obsesiile ajung sa ne domine, s-ar putea sa se termine urat. Ca in cazul de fata.
Citesc despre tanarul acesta ca a renuntat la casnicie pentru a-si dedica viata muschilor. Visul lui era sa castige Musclemania, un nu stiu ce mare concurs de musculosi de prin America. A iesit pe locul 3 in 2009 si pe 5 in 2010, iar anul asta avea de gand sa iasa invingator. N-a mai reusit...Pacat!
Rasfoind internetul, am mai aflat ca majoritatea culturistilor renunta la a consuma apa in ultimele 3 zile dinaintea concursului pentru a face tesutul muscular sa arate mai striat. Nici nu vreau sa ma gandesc la ce manca/bea si cat de multe eforturi facea sa arate asa. Trist, dar poate ca aceasta tragedie este un semnal de alarma pentru cei care nu stiu cand sa se opreasca!


Informatii despre el mai puteti afla AICI !
AICI este un reportaj cu Viorel aparut la Acasa TV!
Gabriela spunea...

Il cunosteam pe Viorel.M-a socat vestea cand am aflat.Dumnezeu sa il odihneasca.Sincere condoleante familiei lui.
Obsesia pentru perfectiune este totusi o boala.

Zuzele spunea...

Pacat :(

Corina spunea...

Viorel a murit ieri, eu asa stiu...Mai ales ca de ieri circula pe facebook informatia asta.Dumnezeu sa-l ierte!

Zuzele spunea...

Da, asa este! Joi la ora 17.00, ora Romaniei a murit! Dumnezeu sa-l odihneasca!

Anonim spunea...

Vaaai, ce trist...Am avut contact cu Viorel la fostul loc de munca, in incinta salii de forta pe care o frecventa. Era un om deosebit, cu mult bun-simt, plin de umor si buna-dispozitie, fara infatuarea sau agresivitatea caracteristica unor colegi de-ai sai de breasla. Pacat, mare pacat...

Adelina Eneșca spunea...

E foarte trist cand se intampla astfel de lucruri. Din pacate cazul nu e singular... Eu am lucrat un an intr-o sala de fitess si am vazut destul de multi obsedati de "perfectiune". Nu ii inteleg deloc, nu stiu de ce isi distrug viata si sanatatea. Pacat...

Anonim spunea...

...intamplator iti citesc acest articol...ai dreptul sa scrii orice...in definitiv este o parere pe care ti-o asumi impreuna cu toate comentariile ce decurg din asta....insa cred ca pentru a intelege diferenta dintre o biata proteina de zer-care de altfel intra si in compozitia oricarui amarat de lapte praf pentru bebelusi-si steroizi nu ai nevoie de mai mult de 2 minute de cautari pe net...si asta pentru a emite pretentia unei retorici pertinente pe aceasta tema.Nu pot sa nu remarc o oarecare frustrare hranita intr-un fel cinic de aceasta tragedie...

Anonim spunea...

Dupa cum a spus si cel de deasupra mea,nu cred ca iti lua mai mult de 2 minute sa te documentezi calumea,dupa aceea poate nu mai debitai ca acum,dar ma rog,asta e tara astia sunt oamenii :)
Nu cred ca vreun vizitator al blogului tau o sa-si bata capul sa se apuce sa ti dea lectii de nutritie sportiva si de antrenament...ai facut doar un articol in plus ca sa mai ai si tu cateva vizite.Macar data viitoare cand te apuci sa deschizi gura pe acest subiect ai bunul simt si documnteaza-te inainte

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search