vineri, 10 iunie 2011

Kate Middleton se imbraca din Ferentari

Rochia pe care a purtat-o ducesa Catherine la întâlnirea cu Prima Doamnă a Americii, Michelle Obama, a fost fabricată la Bucureşti de către angajate care câştigă într-o lună 169 de lire sterline, scrie publicaţia britanică Daily Mail.
Faimoasa rochie pe care Kate a achiziţionat-o cu 175 de lire din lanţul de magazine Reiss costă la ieşirea din atelierul din România numai 15 lire, potrivit sursei citate. Cererea pentru rochie a explodat imediat ce fotografiile de la întâlnirea prinţului William şi a soţiei sale cu Barack Obama şi soţia sa au făcut înconjurul lumii, ceea ce a făcut ca site-ul firmei să cedeze şi toate rochiile din stoc să fie vândute în 24 de ore.

Pe eBay aceeaşi rochie s-a vândut cu 600 de lire. Vineri, lanţul de magazine Reiss a anunţat că 600 de exemplare vor fi puse din nou spre vânzare în circa cinci săptămâni.

Potrivit Daily Mail, rochia a fost creată de către firma de textile Rimcor Ex, care are un atelier la periferia Bucureştiului unde lucrează 170 de femei. Acestea câştigă pe lună 168 de lire, respectiv circa 800 de lei.
Strada Sadului, din Ferentari, unde este localizată firma de textile Rimcor Ex, a devenit acum loc de pelerinaj nu doar pentru jurnaliştii care vânează o portiţă deschisă pentru a vedea atelierul în care s-a produs celebra rochie, ci şi pentru vecini, care au devenit brusc curioşi să afle ce se întâmplă în spatele gardului de tablă şi pun întrebări mai multe decât toată presa la un loc. Ieri, în fabrică nu se lucra, dar era păzită straşnic de doi maidanezi.


Dacă la întâlnirea cu Michelle Obama, Kate Middleton a purtat o rochie confecţionată într-un atelier situat în Ferentari pe care a dat doar 175 de lire, la gala ARK (Absolute Return for Kids) aceasta s-a afişat într-o creaţie Jenny Packham, care la reduceri costă 2.985 de lire sterline. Preţul întreg ajunge la 4.250 de lire, potrivit unui site de cumpărături online. Acolo unde biletul de intrare era 10.000 de lire era normal ca şi apariţiile să fie unele extravagante. 


sursa: Adevarul.ro

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search