duminică, 26 iunie 2011

Les escales de Dior

Am mai spus-o si o repet: Dior este casa mea preferata de parfumuri, iar noile aparitii (pentru magazinele din Romania) nu fac decat sa-mi reconfirme dragostea pe care o port licorilor minunate de la Dior.
In 2008, a fost lansat parfumul "Escale a Portofino", cu care se inmiresmeaza si zuza O, iar mai apoi au mai aparut alte doua parfumuri din colectia "Les escales de Dior": "Escale aux Marquises" si "Escale a Pondichery". Le-am testat aseara si imi plac la nebunie. Sunt fresh, florare, lamaioase si se potrivesc ca o manusa temperaturilor ridicate din sezonul estival. 

In continuare, gatiti descrierea detaliata a fiecarui parfum!



François Demachy a creat aroma Escale à Portofino, ca o reflexie a liniei vestimentare de vară semnată John Galliano din 2008, creată pentru brandul Dior . “Am vrut sa creez un parfum viu, original, proaspăt și delicat”.  E o nouă versiune a apei de cologne clasice, Eau de Cologne și reprezintă arhetipul esențelor tari, adevărate, atemporale, ce transmit un singur mesaj: ”Poarta-mă pe pielea ta!”, a declarat parfumierul François Demachy.  
Escale à Portofino este un  parfum fin și proaspăt, exemplar de clasic și atemporal, dar și exemplar de reușit!  Îmbuteliat într-o sticlă elegantă,  vintage, degajă răcoroase arome fine, îmbinate cu puternice arome calde și îmbietoare, prin tonurile înalte de bergamotă calabriană, boabă de ienupăr și portocală siciliană și tonurile joase, de bază, din mosc alb, migdale și chiparos, seducătoare ca o vacanță, învăluitoare și cuceritoare ca Portofino pe timp de vară timpurie! Un parfum care te obsedează si pe care vrei sa-l folosesti toata viata!
 

"Escale a Pondichery" reprezinta cultura unui teritoriu misterios, chic si relaxat, India. Noua aroma de la Christian Dior are note de iasomnie, santal, cardamon, grau, frunze de ceai si cafea. Un adevarat ecou al prospetimii si relaxarii pe care il simti in aceasta zona, o invitatie la vacanta si calatorie. 
"Demachy lists them as Cardamom Essence in the top; Jasmine Sambac Absolute in the heart; Sandalwood Essence in the bottom; and Black Tea Extract as a "fil rouge" (common thread). Although one almost expects by default some spice in a composition inspired by India, the graceful weaving through of cardamom, used to aromatize both coffee and tea, is the protagonist in the delicate and contemporary take on a refreshing cologne of citrus opening with a pleasingly dry base and very transparent floral accents".( sursa: perfumeshrine.blogspot.com)




In iunie 2010, Dior a mai facut o oprire, in arhipelagul Marquises din Polinezia Franceza si a creat "Escale aux Marquises", un parfum formulat în jurul magnificei flori tahitiene Tiara, simbolul feminităţii şi al ospitalităţii. Condimentele din frumoasele insule ale Oceanului Indian au fost selectate pentru a accentua prospeţimea. O briză de Portocală delicios de proaspătă îşi anunţa prezenţa în notele de top. Piper roz, Nucuşoara, Scorţişoară şi Ghimbir învăluite de Citrice, Cuişoare, Mirodenii şi o pată de Coriandru condimentează parfumul. Aromele răşinoase, notele piperate ale esenţei de Elemi, Benzoe şi Lămâie conferă o uşoară senzualitate.
"Floarea de Tiara reprezintă pentru Polinezia ceea ce reprezintă Iasomia pentru India", spune François Demachy.Tiara este o floare sacră şi un element esenţial în cultura Polineziana. Este un simbol spritual puternic şi un semn al ospitalităţii. Demachy ne dezvăluie şi faptul că această floare emblematică parfumează senzual uleiul Monoi atunci când macerează în uleiul de copra. În noua Escală, atingerea de Neroli şi de frezii delicate învăluie Tiara. "Aromele sale ce îţi taie respiraţia valsează între Tuberoza şi Iasomie.” Dulceaţa şi senzualitatea Florii de Tiara sunt îmbogăţite de una dintre cele mai frumoase variaţii ale Vaniliei, ce se plantează local.Vanilia tahitiană este delicioasă perla neagră a Polineziei. Insulele Marquise cultivă şi ele acest “aur negru”, care este folosit în parfumerie că o bijuterie preţioasă. 
Christian Dior a definit gama să de modă Cruise Collections: "Simplitate aparentă pentru o eleganţa perfectă".
Acelaşi spirit ce caracterizează şi Escalele. Sticlă prezintă faţetele emboasate că de baghetă, atât de dragi Casei Dior. Acest element este un semn al eleganţei Dior, ce se regăseşte de la scaunele Grandpierre ce împodobesc sălile de recepţie Haute Couture, până la geanta Lady Dior. Aroma este pusă valoare printr-un joc subtil de transparentă. Capacul de argint şi caseta de un alb fildeş se înscriu în acelaşi stil rafinat. (sursa:boncafe.ro)
Roxanna spunea...

banuiesc ca au un pret pe masura ;))

Zuzele spunea...

Rox, au preturi normale pentru un parfum de calitate!:) In jur de 250-300 lei..cred...

Maya spunea...

M-am asteptat la un pret mai mare sincer. Suna foarte bine descrierea ta, sper sa intru si eu in posesia unuia. Se gasesc in Sephora? :D

Zuzele spunea...

Nu, sunt parfumuri normale, nu editii limitate sau alte minuni la preturi astronomice:) Sa le testezi la Sephora, dar ai grija sa fie ele primele pe care le mirosi pentru ca sunt fresh iar daca le mirosi dupa Alien sau Angel, de exemplu, nu mai simti nimic:)
Poti sa dai si pe un tester din ala de hartie pe care il iei cu tine si astfel vezi si cum miroase, in timp, parfumul:)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search