marți, 28 iunie 2011

Uff, ce greu este sa fii femeie!

Corect ar fi ca pentru o femeie, ziua sa aiba macar 30 de ore pentru ca nu avem timp sa le facem pe toate in acelasi timp ca si partenerii nostri de existenta. Ei au parul scurt, nu folosesc masti de par, nici nu se machiaza, nici nu se demachiaza, nici nu se coafeaza, nici nu se epileaza, nici nu fac masaje anticelulitice..
Cat am fi de obosite, noi trebuie sa ne curatam in fiecare seara machiajul, sa folosim tonic, apa termala, crema de noapte, crema de zi, crema pentru ochi, crema pentru buze.

Trebuie sa ne spalam parul, uneori zilnic, pentru ca este lung si trebuie sa arate curat, stralucitor si matasos. Nu avem nevoie doar de un sampon oarecare, asa cum fac ei, ci unul care repara varfurile tocite, care da stralucire, care face parul moale si matasos. Trebuie sa aplicam samponul de doua ori, apoi balsam, iar de doua ori pe saptamana, masca. Si, la nevoie, mai avem nevoie si de tratamente impotriva caderii parului care si ele trebuie aplicate, apoi masat pielea capului, apoi clatit.
Mai multe in continuare!


Am opta si noi cateodata pentru un dus rapid, de cinci minute, dar noi trebuie sa facem scrub si pentru fata si pentru corp, si sa folosim gel de dus crema si sare anticelulitica si gel pentru masaj. Si uneori mai facem impachetari cu ciocolata sau cu argila sau cu namol de la Marea Moarta. Si trebuie sa mai aplicam si crema de corp, si crema anticelulitica, si crema pentru bust, si crema pentru maini.

Si noi am pune alarma sa sune mai tarziu cu jumatate de ora, cel putin, dar trebuie sa demachiem, tonifiem, cremuim, aplicam fond de ten si anticearcan si corector si pudra si blush si fard si rimel si ruj si gloss. Trebuie sa ne aranjam parul, in unele cazuri indreptam cu placa sau il coafam cu ondulatorul. Trebuie sa ne calcam rochiile, sa verificam daca a sarit oja si, daca este nevoie, sa refacem manichiura si pedichiura. Sa cautam cerceii potriviti, accesoriile potrivite, sa scoatem geanta aceea din dulap si perechea aceea de sandale. Mai apoi ne razgandim. Cerceii nu merg cu rochia, iar geanta nu se potriveste cu sandalele. Combinam si recombinam, iar timpul trece... Suntem in intarziere mai tot timpul si nimeni nu ne intelege...

Trebuie sa ne facem timp pentru cosmetica, sa extragem, sa hidratam, sa improspatam, sa epilam. Avem un corp intreg de epilat. Deci ne trebuie timp. Mai mult timp decat au nevoie ei care se barbieresc o data pe saptamana sau nici atunci. Avem brate, avem axile, avem mustati, picioare si alte zone pe care trebuie sa le facem fine si pipaibile pentru ei. Apoi mai trebuie sa pensam. Nu putem sta cu sprancenele stufoase. Si ele cresc atat de repede. Offf. Nici n-am scapat bine de corvoada epilatului ca incepe cea a pensatului. Apoi cea a vopsitului. Trebuie sa vopsim sprancenele, dar mai ales parul. Iar daca esti blonda trebuie sa treci si mai des pe la salon. Si daca nu te duci la salon, trebuie sa imputi casa de amoniac de doua ori pe luna. Sau daca nu de amoniac, trebuie sa decolorezi radacini. Sa-ti pui manusi, prepara amestecuri urat mirositoare, spala castroane, spala chiuveta, si cada, si arunca hainele pe care le-ai patat si enerveaza-te ca nu ies petele de pe tricoul preferat pe care ai uitat sa-l dai jos.

Ziceam de manichiura si pedichiura... Pai stie un barbat ce greu este sa ai grija de treaba asta? Sa ingrijesti cuticulele, sa le tai sau sa le hidratezi de n ori pe zi cu uleiuri speciale, sa folosesti pila si betisorul de cuticule, sa aplici lac cu vitamine de 2 ori pe zi, sa aplici baza, apoi oja in doua straturi, apoi lac de finisare, apoi ulei de cuticule din nou. Si toate astea pot fi in zadar pentru ca speli un pahar si te trezesti ca ti-a sarit oja de pe o unghie. Si trebuie sa o iei de la capat, cel putin pentru unghia aia. Ca daca sare oja pe mai multe, e posibil sa te ia nervii si sa le stergi pe toate. Cu pedichiura e mai usor ca ea este mai rezistenta. Ah, si ca tot am ajuns in zona aia, ai si niste calcaie de ingrijit, de curatat cu piatra ponce si cu pila si apoi de cremuit in fiecare seara.

Si la plaja, la noi este mai complicat decat la ei. Trebuie sa aplicam crema pentru fata, crema pentru corp, produse de protectie pentru par. Si mai apoi folosim si creme reparatoare. Ei nu sunt chiar atat de atenti la acest ritual. La ei, merge si fara.

Si ar mai fi perioadele alea ale lunii in care ti se ineaca toate corabiile, in care te paste depresia si parca nu mai ai chef nici de manichiura, nici de masti de par, de nimic. Atunci ai nevoie de un tratament special din partea lor, de o atentie sporita si un ajutor in casa. Pentru ca altfel, tu esti cea care trebuie sa gateasca, sa faca curat, sa spele vasele, sa spele chiuveta, si toaleta, si cada, si gresia, si faianta. N-am inteles de ce femeile TREBUIE intotdeauna sa faca treburi care implica buretele de vase, mopul, peria de wc, spray pentru aragaz, detergent si alte chimicale. Macar in acele zile speciale sa fii tu copilul si el sa intre in rolul mamei care se gandeste la toate si care are grija de tot si toate.

Nu mai spun de perioada in care in pantece iti creste un omulet, de greturile si starile oribile prin care treci atunci, dar totusi trebuie sa mergi la serviciu, trebuie sa gatesti si sa faci un oarece menaj prin casa. Mai apoi urmeaza perioada in care omuletul plange noaptea si tu tot trebuie sa gatesti si sa faci menajul, iar in plus sa ai si grija lui, cea mai importanta preocupare, de altfel. Si, mai sunt cazuri in care trebuie sa mai mergi si la serviciu. Si sa mai ai si mani/pedi impecabile, sa fii vopsita, pensata, epilata, coafata.

Uf, ce greu este! Dar si ce frumos!

Madlen spunea...

ce funny esti.da,e f greu sa fim noi.dar e si frumos:D.si mai sunt si parti bune cand ai intaietate,cand e vorba de cucerit(baietii cer fetele in oras,sau sa fie impr,sau mana .etc)..sau primim flori,cadouri,etc:D

Ada spunea...

Foarte adevarat si foarte frumos spus totul!

Anonim spunea...

Ei hai ca nu e atat de complicata cum ai scris tu ...epilatul,manichiura,pedichiura nu le faci in fiecare zi,cel putin eu nu ..iar daca intr-o familie/relatie numai femeia face curat,mancare,etc. e ....naspa rau de tot,inseamna ca bunicii,parintii nostri au luptat degeaba

Ioana _P spunea...

*nu fac decat 30% din ce scrie acolo desi sunt foarte ingrijita.

*of, doamne, o femeie asa frumoasa nu trebe pusa la gatit si frecat gresie...of...eventual sa frecati gresia amandoi...de aia e egalitate.

*bafta.

Daiana spunea...

Of Doamne erai gravida si te punea sa gatesti??? horrible...

Zuzele spunea...

@ Daiana, eu nu am scris despre mine in particular, ci despre femeie in general, indiferent de rangul pe care il poarta si functia pe care o are. Despre femeia mama, sotie, amanta, iubita... Si da, sa stii ca sunt femei gravide care gatesc, care dau cu aspiratorul, care spala, care merg la serviciu, care au in grija alti copii si care trebuie sa mai aiba grija si de ele. Tocmai d-aia este greu, dar frumos sa fii femeie!:)

Special Koko spunea...

Chiar ca-i greu...acu' ma simt vinovata ca n-am suficienta vointa incat sa am grija corespunzator de mine =)))

Lavi spunea...

Foarte bun postul, chiar aseara ii explicam sotului meu ce usor este pentru el sa se puna in pat sa doarma, eu ca sa ma pun in pat trebui sa indeplinesc un ritual de minim 20 de minute-juma de ora. Pe langa asta, zilnic am pe cap mai multe ca si el, tocmai din cauza ca vreau sa arat bine. Ei zic ca suntem enervante cu atatea chestii pe care e MUSAI sa le facem si ca ne plac naturale. Dar daca ne-ar vedea naturale...:D

coco spunea...

offf..si eu sunt...numai pe fuga...chiar ma gandesc cum sa...mai simplific din ..trebi ..:)

Laura spunea...

Pe cat de greu, pe atat de frumos...zic eu! Si ei au unele probleme/situatii stanjenitoare/solicitante, de care noi n-avem parte sau la noi e mai simplu.

Corina spunea...

Am citit ceva asemanator pe blogul Simonei Tache, de curand. Si ea se plangea de aceleasi lucruri, dar titlul era "Ce frumos e sa fii femeie!" :-)
Pana la urma, la concluzia asta ajungem toate...

Dorina spunea...

Eu zic sa scrii si sursa de inspiratie-blogul Simonei Tache.
Si sa nu-mi zici ca nu-i asa, ca e prea izbitoare asemanarea....

uKa spunea...

Oooo daa...e greu sa fii femeie dar si super frumos cand suntem cochete si ne admira lumea pe strada:X

Zuzele spunea...

What??!?? Ce Simona Tache? No way! La chestiile pe care le-am scris, ma gandeam eu ieri in timp ce eram intr-o foarte mare intarziere si tot nu puteam sa plec din casa pentru ca trebuia sa ma machiez, sa-mi fac parul, intre timp observasem si ca aveam ceva de pensat pe la sprancene, oja de la o unghie de la picior se ciobise si da-i si refa pedichiura...
O fi scris si Simona Tache, dar cu siguranta nu are legatura cu ceea ce am scris eu. Altfel, precizam sursa, asa cum fac de fiecare data.
Si eu am vazut ieri pe un blog, un material "Celulita, bat-o vina", in care erau atinse aceleasi puncte pe care le-am atins si eu intr-un material cu titlu identic. Dar asta nu inseamna ca este copiat sau inspirat de la mine.

Vasile spunea...

Sunteti amuzante,mai ales cand unele descopera ca autoarea blogului a "copiat " ideea !Auzi la ea ,sa "precizeze sursa"!Seamana cu faza aia cand 2 berbeci se intalnesc pe o punte deasupra unui parau.V-ati intrebat cum e sa fii barbat insurat cu o femeie?Un mic secret :degeaba arati ca MonaLisa daca nu stii cine este Cicciolina.

Anonim spunea...

Daca tu faci toate astea esti fantastica, si da cred ca ziua ta are 30 de ore si tu esti super ingrijita.

Yanna spunea...

Pare asa de complicat cand le citesc insa cand le fac mi se pare ceva natural! Oricat de greu ar fi mie imi place a dracului de mult sa fiu femeie! Desi cand eram mica vroiam sa fiu baiat:)))

Zuzele spunea...

Anonim, nici nu sunt superingrijita, nici ziua mea nu are 30 de ore. Tocmai de aceea, toate lucrurile pe care trebuie sa le faca o femeie nu sunt facute intr-o singura zi. Dar, toate femeile se epileaza, merg la cosmetica, isi fac tratamente pt par, se machiaza, se demachiaza, se cremuiesc, se parfumeaza, se penseaza...:)

anka spunea...

Hop si eu cu intarziere ...ce ma regasesc in ce ai scris...eu sunt motivata de family sa parcurg cam aceiasi pasi. Dar am zile cand spun stop, duc copilul la buni pt. o buna parte a zilei, nu ma machiez si restul, lenevesc in pijamale si ma uit la filme. Daca sotul meu poate sa se relaxeze,eu de ce sa nu ma opresc? Ne face bine amandurora, mai ales mie.Imi recapat calmul, zambetul si am pofta sa intru in vartejul vietii de sotie, mama, etc.

SuperMamici spunea...

Eu spun ca mai degraba nimeni nu se naste femeie, mamica sau parinte. Aceste lucruri se invata :)

Jessy spunea...

Haha,ce tare este ! M-ai facut sa rad si chiar sa ma gandesc cate facem noi,femeile . Atat de greu,dar cum ai spus si tu,atat de placut :).

http://didiibeauty.blogspot.ro/

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search