marți, 6 septembrie 2011

Shalimar Parfum Initial, my new love affair


Inainte de toate vreau sa va spun ca mi-a fost dor de voi! Nu v-am uitat, numai ca am traversat o perioada foarte aglomerata, ciudata, ocupata din viata mea si nu am avut nici timp si nici dispozitia necesara sa mai intru pe site. Lucrurile se aseaza incet, incet si am gasit un motiv de bucurie pe care vreau sa-l impartasesc cu voi: Shalimar Parfum Initial by Guerlain!
L-am descoperit aseara la Sephora si, dupa o perioada luuuuunga in care nici o licoare nu mi-a mai atras atentia si nu m-a facut sa o doresc pe pielea mea, m-am indragostit iremediabil de notele orientale ale acestui parfum.
Nu are nici o legatura cu Shalimarul original - aparut in 1925- , dulce, greoi, puternic, condimentat. Este si acesta vanilat, lemnos,cu note de bermagota, citrice, portocala, iasomie, insa purtabil chiar si acum, vara. Seamana un pic cu ceva ce am mai mirosit, insa nu imi dau seama ce. Mie imi place la nebunie si, cu siguranta, va fi urmatorul parfum pe care mi-l voi cumpara! (zuza G)
In caz ca nu cunoasteti povestea Shalimar, dar v-ati dori....

Shalimar was created by Jacques Guerlain in 1925, as a tribute to the legendary love story between Emperor SHAHJAHAN and his wife Mumtaz Mahal. Before he became emperor his name was Prince Khurram. According to the legend, twenty- year-old Prince Khurram met a young girl, named Arjumand Banu at the bazaar where her family worked. Mesmerized by her beauty, after becoming emperor, he made her his wife as Mumtaz Mahal, meaning the "Jewel of the Palace". 
After the wedding ,the prince and Mumtaz were inseparable, in war and in peace. She had given 13 children to Shahjahan and died during the birth of their 14th child at the age of 39. Her death devastated Shah Jahan and had built Taj Mahal in memory of his wife and their undying love.  
Shalimar is named after ‘The Gardens of Shalimar’.It was Mumtaz’s favorite garden. Shalimar is one of the best selling perfumes ever and its magic is undeniable. Perfume is composed of citrus notes; lemon and bergamot, jasmine, may rose, opoponax, Tonka bean, vanilla, iris, Peru balsam and gray amber. Coolness of the citrus notes leads to floral heart ending with a warm and luxurious trail. 


Federova spunea...

Nu stiu cum miroase dar imi place mult cum suna numele lui..Shalimar :X. O sa trag o nara intr-o parfumerie zilele astea, sunt curioasa de el...
Bine ai revenit! pup

Zuzele spunea...

Pup, Federova! sa ceri si mostra ca au o droaie... Asa poti sa-l simti mai mult timp si sa te imprietenesti cu el :P

Monica - Pisica albastra spunea...

si pe mine m-ai intrigat cu descrierea parfumului si cu pozele atat de senzuale. trebuie sa-l incerc!
bine ai revenit!
sa ne mai scrii si multa-multa bafta in tot ceea ce ti-ai propus sa realizezi!

coco spunea...

ahaaa...stiu...e super...asa...nonconformist ! si sticla e interesanta ...

Adelina Eneșca spunea...

Bine ai revenit! Chiar intram zilnic sa vad cant te intorci :)
De Shalimar m-am indragostit de cand l-am mirosit intr-o parfumerie mai demult. Vorbesc despre varianta originala. Pe acesta nu il gasec in orasul meu din pacate si cand mergeam la Timisoara in parfumerii vanzatoarele erau foooooooooarte acre asa ca nici nu mai imi vine sa le cer sa incerc. De mostra nici nu poate fi vorba...:( Poate o sa am noroc sa il miros vreodata. Te pup!

delia spunea...

in descriere spune ca este cel mai vandut parfum, dar acelasi lucru l-am auzit si despre chanel nr 5. poate sa ma lamureasca si pe mine cineva cum sta treaba de fapt? :D

Laura spunea...

Delia, in descriere nu se precizeaza nicaieri ca este cel mai vandut parfum ci se spune ca este unul dintre cele mai vandute parfumuri din lume... Adica se afla in acelasi top al celor mai bine cotate parfumuri din lume.

Zuzele spunea...

Multumesc, Laura!:)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search