marți, 29 noiembrie 2011

Primii braduti de Craciun

Astazi am fost la o conferinta de presa care a fost, de fapt, un salt intr-o lume de poveste de iarna, cu brazi impodobiti si Mos Craciun, de ascultat la gura sobei. 
A inceput Festivalul Brazilor de Craciun, eveniment caritabil care isi propune sa stranga bani in contul organizatiei Salvati Copiii, asa incat sa poata merge la scoala si copiii cu greutati financiare mult prea mari pentru umerii lor. 
Anul trecut, în urma evenimentului la care au participat 18 designeri, cu 9 mai puţini ca anul acesta, s-au strâns 479.490 de euro. 
Beneficiarii fondurilor vor fi aproximativ 3.200 de copii şi familiile lor, care vor fi incluşi în programe de prevenire a abandonului şcolar şi de integrare socială a copiilor din categorii defavorizate. 
În primele zece ediţii, Festivalul Brazilor de Crăciun a reuşit strângerea sumei de 2.250.000 euro. Toţi aceşti bani au fost folosiţi pentru reintegrarea şcolară a copiilor care muncesc, facilitarea accesului la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar pentru 12.000 de copii săraci.  
Anul acesta, bradutii special creati pentru acest eveniment sunt creatii ale renumitilor designeri romani: Mirela Stelea, Alexandru Ciucu, Venera Aarpu, Wilhelmina Arz, Claudia Castrase, Lena Criveanu, Rhea Costa&Malvina Cervenschi, Kristina Dragomir, Mihaela Glavan, Adelina Ivan, Irina Marinescu,  Conf. Univ. Dr. Alexandru Ghilaus si Drd.Ma designer Mihnea Ghidus, Rita Muresan, Andreea Musat, Ioan Nemtoi, Carmen Ormenisan, Oxette, Stephan Pelger, Cristian Samfira, Iris Serban, Agnes Toma, Ana Wagner, Isabela Wagner, Luana Ibacka si DJ Wanda. 
Am vorbit pe larg despre minunatul eveniment cu una dintre doamnele mele preferate, Camelia Sucu, o femeie pe cat de bogata, pe atat de prietenoasa, modesta, cu bun simt si...normala, foarte diferita de parvenitii zilelor noastre. O femeie care, desi are diamante pe degete, nu ar ezita sa dea mana cu un copil al strazii. Un om frumos. Cu adevarat frumos. Si bun. Si cald. 
Iata cativa dintre braduti, fiecare dintre ei, special in felul sau si original!

bradutul din cescute al Anei Wagner
creatia lui Cristian Samfira

bradutul din papusele al lui Agnes Toma

bradutul lui Alexandru Ciucu

bradutul-rochie al Mirelei Stelea
bradutul Venerei Arapu
creatia Ritei Muresan
bradutul Sephora
bradutul Luanei Ibacka
bradutul Cristinei Batlan - Musette


bradutul Cameliei Sucu

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search