luni, 28 noiembrie 2011

Mituri neadevarate despre par


1. Spalatul zilnic pe cap duce la distrugerea parului si la caderea lui!

FALS !!! Nu mai suport sa aud nici macar o data pe cineva facand ochii mari atunci cand aude ca eu imi spal parul o zi da, una, nu, iar vara aproape in fiecare zi. "Vaaaai, iti distrugi parul! D-aia iti cade!", am auzit de catraliarde de ori. Ei bine, nu este nici macar 0.00001% adevarat! Nu spalatul distruge parul, ci produsele de proasta calitate si instrumentele de coafat. Atat timp cand folosim sampon si balsam de cea mai buna calitate, special pentru utilizare frecventa si aplicam MACAR o data pe saptamana o masca eficienta (nu cumparata cu 3 lei din supermarket), parul va fi stralucitor si sanatos, fie el spalat si de 2 ori pe zi.


2. Balsamul si/sau masca de mar repara firele despicate!
FALS!!! Nu exista nici un produs care sa garanteze acest lucru. Stiti ce mi-a spus un medic dermatolog vineri, la un eveniment care anunta aparitia pe piata a noii game DOVE pentru ingrijirea parului (urmeaza review) ? "Cel mai bun sampon este foarfeca!". Reclame mincinoase sunt pe toate gardurile, insa trebuie sa-ti mai pui si capul la contributie atunci cand dai iama in magazine sa cumperi ceea ce este laudat la TV. Samponul, balsamul, masca, serumul si oricare alt produs destinat ingrijirii parului nu face minuni acolo unde firul de par este despicat in 7, unde parul este ars si arata ca o matura. Dragelor, trebuie sa tundeti, chiar si pana la ureche, daca este cazul! Nu va mai incapatanati sa aveti un par lung si bolnav. Mai bine tundeti si apoi ingrijiti, asa incat atunci cand va creste lung, sa fie si sanatos, stralucitor si moale.

3. Cu cat folosim mai mult sampon, cu atat parul este mai curat!
FALS!!! Cantitatea de sampon folosita nu influenteaza curatenia parului sau a scalpului! Este indicat sa folosesti sampon cat un dop de sticla de cola pe care sa-l pui in palme si abia apoi pe scalp. Eu aplic de doua ori sampon pentru ca prima data nu face suficienta spuma si simt nevoia sa mai spal inca o data, insa la un par scurt este nevoie doar o masura de sampon.

4. Cu cat te speli mai des, cu atat parul se ingrasa mai repede!
FALS!!! Ingrasatul parului are cauza interne (endocrine, etc) sau externe (produse nepotrivite, poluare, praf, etc). Am vazut femei cu par slinos si care mirosea urat si care spuneau ca nu s-au mai spalat de 4-5 zile pentru ca incearca sa invete parul cu spalari mai rare pentru ca este distrus! Mi se urca sangele la cap cand aud asemenea aberatii. Cum adica sa iesi in lume cu parul imputit si unsuros pentru ca vrei sa-i dai tu educatie, domne'!?! Pai, din contra, praful, sebumul, matreata, poluarea, produsele de coafat folosite sufoca radacina parului daca toate se sedimenteaza acolo cu zilele. 

5. Daca ai par gras, trebuie sa folosesti produse pentru par gras!
FALS!!! O alta minciuna scornita din dorinta de a se face multi, cat mai multi bani din industria cosmetica. Tot un medic dermatolog, sustinut cu alta ocazie de specialisti adevarati din spatele produselor pentru ingrijirea parului, mi-a spus ca sampoanele pentru par gras usuca foarte tare scalpul, iar cu cat acesta este mai uscat, cu atat organismul produce din ce in ce mai mult sebum. Din dorinta de a scapa scalpul de sebum, nu faci decat sa-l superi, iar el asa suparat si bolnav cum este, vrea sa se protejeze si produce si mai multa grasime la nivelul radacinii parului. 
O doamna care lucreaza in domeniu mi-a spus ca ea tot timpul a crezut ca are parul gras si folosea produse destinate acestuia, iar problema ei era din ce in ce mai enervanta. A facut un test de par si a aflat ca, de fapt, parul nu este gras, ci uscat la origine, insa din cauza agresiunilor carora a fost supus, producea sebum in exces. A inceput sa foloseasca sampon, balsam, masca pentru par uscat, produse care hidrateaza parul cu uleiuri in compozitie, de masline, de migdale, de cocos, iar parul ei a redevenit moale si stralucitor, fara sa mai fie unsuros.

6. Tunderea parului accelereaza cresterea lui!
FALS!!! Ajustarea varfurilor nu face decat sa lase parul mai frumos, fara sa mai fie despicat si tocit. Daca nu tunzi acolo unde exista probleme, varfurile despicate nu vor mai fi doar varfuri despicate, ci fire intregi despicate. "Despicatura" aia inainteaza pana la radacina firului de par, nu ramane doar la nivelul varfurilor si rezulta un par cu aspect de matura, ars si aspru, asa cum am vazut eu zilele trecute intr-un autobuz si m-am oripilat. Am mai vazut par distrus, dar ca acela, niciodata. Era blond-pui cu radacini negre, cu aspect de permanent din ala antic, parea imbacsit de fixativ, dar nu era. Asa arata el, aspru si uscat, iar firele erau extrem de tocite pana la radacina. Dezastru!

7. Parul trebuie naclait de balsam sau masca!
FALS!!! Balsamul sau masca se aplica de la un centimentru distanta de radacina in jos, pana la varfuri, inclusiv. Cantitatea de balsam ar trebui sa fie dubla sau tripla fata de cea a samponului, nu jumatate de tub pentru ca "ce e mult strica" se aplica si in cazul asta!

Daca imi mai aduc aminte de vreun mit, revin! Daca aveti si voi sfaturi de impartasit va rog sa o faceti! xoxo
Doda spunea...

Foarte interesant tot ce ai zis pe aici ....mai ales ca eu ma incadrez in categoria fetelor cu par gras :D:DD:

Jules spunea...

haha fff tare, si eu ma incadrez in " cu parul gras" insa nu folosesc un sampon pentru hidratare, il spal in fiecare seara, ca lucrez intr-un mediu cu oameni si imi e rusine sa ies cu parut imbacsit si slinos si mirosind a mancare facuta seara...il educ dar cu produse de calitate(a nu se intelege neaparat scumpe), fara conservanti, parabeni si alte minuni, cu miros placut...nu a motorina sau petrol si il tund destul de des, nu suport varfurile despicate.

Ffff utila postarea. Congrats.

Zuzele spunea...

@ Doda, si ce produse folosesti? Cum il ingrijesti? Pup

@ Jules, tu ce produse folosesti si cum ai grija de parul tau?:) Si eu am o obsesie cu parul pentru ca daca nu este asa cum as vrea eu si are aspect de par nespalat, desi nu este, dar se mai intampla cateodata sa fie asa din cauza mediului umed, transpiratiei, prafului, etc, ma simt aiurea rau de tot. Pot fara machiaj si fara manichiura perfecta si fara haine ultra-mega-extra-fitoase:) , dar cu parul neingrijit ma simt ultimul om! :) Pupici

Geo spunea...

Buna!Eu cred ca te contrazici singura :-s La postarea in legatura cu Tigi Bed Head Urban Antidotes am citit la comentarii intrebandu-te una din fete:"Am o curiozitate f.mare.Eu am parul f despicat,o bucata buna din par din pacate:(si as dori sa incerc balsamul Resurrection citind postarea ta,avand parul cum l-ai descris tu pe al gtau de la inceput.Am parul moale,deloc des cu fir subtire care ma usuc constant cu pheonul,uneori si placa bag in el,vopsit frecvent,etc.si e uscat,despicat si nu-mi place deloc cum sta.Acum curiozitatea mea e,te-ai tuns sau ti l-a reparat balsamul Tigi cel cu rosu??Parca nu prea m-as tunde o bucata asa mare din par,as incerca tigi ca sa mi-l repare.Specific ca eu imi tund varfurile o data la 1 luna jumatate si de cate ori ma vopsesc adica la 3 luni doar la radacina,rareori tot parul,imi ia ce-i mort,grosul acela inestetic,plus imi da forma,deci ma tund ca lumea intr-un cuvant".Tu ai rasp.asa:"@ uKa, eu ma tund la 2 ani:)) doar atunci cand am mare chef de o schimbare radicala si mi-l tund pana la ureche. In rest, il las sa creasca atat cat vrea el si il tratez cu diverse produse pe care incerc sa le trec in revista si pe blog. Balsamul si samponul din gama rosie de la Tigi sunt fffff bune. Pe langa miros, sunt si de f buna calitate si fac minuni:) Daca te hotarasti sa le incerci, sa-mi spui si mie cum iti plac:)" Acum spui ca nu-i adevarat ca doar foarfeca rezolva problema?!? Explica-mi si mie te rog.

Mademoiselle spunea...

Buna ,dupa parerea mea e adevarat cam tot ce ai scris,mai putin varianta ca nu creste de la tuns,in cazul meu creste.Cu cat il tund mai des cu atat creste mai mult. Si nu neaparat un par lung e tocit sau uscat :).Eu am parul lung de 80 cm. da 80 :)) de fapt variaza intre 75-85. si nu am fire despicate ,nu e tocit.e foarte sanatos singura mea problema ca nu prea are volum dar e de inteles la aceasta lungime. Revin ,in rest sunt adevarate lucrurile pe care le-ai spus ,insa unele, depinde de la par la par sa zic asa. :) pupici.

Just_Me spunea...

Hmm...cate mituri ai spulberat intr-o singura postare! :)))
Si eu am parul gras si ma enerveaza cele care imi spun ca il spal prea des si ca de aia mi se unge! GROZANIC! Toti sunt experti in ziua de azi.

PS: Aveti un tag la mine pe blog.:*(cel cu top 5 produse sub 20 de lei)

Zuzele spunea...

@ Just_Me - da, toti sunt experti!:)) Unde mai pui ca mai dai si peste cate o farmacista total nepregatita care iti recomanda un sampon foarte scump care iti face mai mult rau decat bine. Ms pt tag :*


@ Mademoiselle, sunt cazuri si cazuri:) Am mai auzit si eu fete spunand ca le creste parul mai repede daca se tund, insa poate ca astea sunt doar exceptii. La mine, de exemplu, nu se intampla chestia asta:( Tu esti o norocoasa sa ai un par atat de frumos si te felicit ca nu te culci pe-o ureche si ai grija de el! :)

@ Geo, atunci cand ai un par groaznic de distrus NICI un sampon/balsam/masca de pe planeta nu-ti va reface firul de par. Il poate face moale, stralucitor, insa in nici un caz nu te va scapa de varfurile despicate. Si parul tocit la varfuri poate fi stralucitor, insa nu ne dorim asa ceva, nu? Da, TIGI URBAN ANTIDOTES este unul dintre cele mai bune seturi de masca si balsam pe care le-am folosit vreodata! Le voi recomanda forever and ever oricui vrea sa testeze produse exceptionale pentru par! Una este sa ai un par lipsit de stralucire, imbacsit si aspru si alta sa fie semi-mort, extrem de tocit si cu varfurile despicate pana la radacina. In cel de-al doilea caz, doar foarfeca poate face minuni! Tuns pana acolo unde firul de par este sanatos, iar apoi tratat intens cu produse de cea mai buna calitate. Acesta este sfatul meu!

Geo spunea...

Hmmm,ai spus cu totul altceva in acea postare,mai citeste inca o data postarea sa vezi cum te contrazici singura...in fine ceva nu e clar!

Zuzele spunea...

Geo, ca sa clarificam, ideea este urmatoarea: daca ai un par peste fire de distrus, mai bine tunzi! Insa, pentru ca exista persoane care nu vor sa taie parul indiferent cat de tocit este el, produsele de calitate pot face schimbari extraordinare. Nu comparabile cu foarfeca, insa pot imbunatati considerabil aspectul parului.
Mie si persoanelor pe care le cunosc, Tigi Urban Antidotes ne-a facut foarte bine! Este drept ca nu avem parul atat de distrus incat ultima salvare sa fie foarfeca, insa iti pot spune si poti incerca si tu - nu este nevoie sa ma crezi pe cuvant- ca produsele pe care le-am laudat sunt cu adevarat miraculoase.

Geo spunea...

Ok,am inteles.Eu nu il am distrus te sa nu poti sa te uiti la el,e despicat pe ici pe colo,nu la varfuri si ce ma ingrijoreaza cel mai tare e ca am pb.asta de ceva timp.Foarfeca in el bag o data si la o luna jumate si la 3 luni cand ma tund ca sa-i dau forma.Ma spal cu sampon preof masca+keratina lichida si hidroreparator bifazic.Mi-a facut placere sa vb.Numai bine!

Mihaela spunea...

Buna,
Vreau doar sa spun ca a-ti spala parul la cateva zile(3-4)nu inseamna in mod obligatoriu un par murdar, cu un aspect neplacut. In fond, nimeni care e interesat de subiect nu isi doreste acest lucru.
Eu folosesc samponul si balsamul de la Joico Silk Results, si Loreal Mythic Oil pentru hidratare si stralucire; asta imi permite sa am un par frumos chiar daca il spal o data la 4 zile.

Innocent Demon spunea...

Buna , tu ce produse folosesti pentru par si ce tip de par ai ?

Unknown spunea...

Ce parere ai despre produsele de la Macadamia Oil, in special despre balsamurile lor? Am incercat si samponul insa dupa clatire lasa o senzatie de par uscat, nicidecum care "scartaie":)). De cativa ani aplic balsam din abundenta (avand parul lung) si apoi il piaptan. Da rezultate bune si scap de mai multe fire moarte, urmatoarele 2 zile nu mi mai cade si previn descurcarea post spalare mai greoaie. Toata lumea ma-ntreaba ce fac de am parul asa frumos:ma piaptan doar inainte de a ma spala, in timp de am balsam in el si la sfarsit dupa ce il sterg, nu il usuc, se usuca singur si folosesc 2 sampoane:unul mentolat (Clear) si unul de la Loreal, cel roz cu sclipici in el.
Pacat ca nu-ti citesc blogul mai multe "stiutoare", n-ar mai bate atat din gura aiurea :D

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search