sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Cum sa slabim 3 kg in 2 saptamani

Cori Gramescu, cel mai renumit instructor de fitness si nutritionist din Romania, ne sfatuieste ce putem face pentru a slabi trei kilograme in doua saptamani, fara prea mult efort.
Pentru inceput, Cori Gramescu ne indeamna sa stabilim un plan zilnic de 1200 de kcal din surse alimentare sanatoase.

“Ca variante de proteine, trebuie sa alegem carne slaba neindustrializata. Adica sa consumam carne de curcan, daca se poate crescut la tara, peste de captura de dimensiuni mici (nu cel de crescatorie), vitel slab.  
Pentru grasimi sanatoase, trebuie sa evitam grasimile de origine animala, mai ales dupa excesele de sarbatori. Alegeti, asadar, ulei de samburi de struguri, ulei de nuci, ulei de palmier, ulei MCT, ulei de seminte de dovleac.
Pentru cea mai mare parte a meselor va trebui sa va bazati pe legume verzi. Salate, broccoli, fasole verde, varza de Bruxelles, conopida, spanac, sparanghel, andive, varza.
Nu uitati nici de radacinoase si, in cantitati mici, puteti consuma rosii, dovlecei si ardei. Acestea, din pacate, nu sunt in sezon si sunt fortate sa creasca, pierzandu-si astfel o parte din proprietatile nutritive. Ca fructe, puteti alege citricele, care sunt in sezon si sunt proaspete”, declara Cori Gramescu.

Cori Gramescu ne recomanda sa avem zilnic trei mese plus o gustare formata dintr-un fruct.
“La fiecare masa trebuie sa consumam 250 g de legume, 100-150 g carne slaba si o lingurita de ulei neprocesat termic.
Pentru a da savoare meselor putem apela cu incredere la condimente, iar prepararea alimentelor trebuie sa fie cat mai simpla, la temperatura medie. Carnea se inabuta, se coace in cuptor sau se fierbe. Legumele se consuma pe cat posibil crude, iar uleiurile trebuie folosite la temperatura camerei”. 

Dieta trebuie tot timpul imbinata cu sesiuni de antrenamente la sala Lady Fit.
“Ca exercitii, trebuie sa alegem antrenamente cardio intense. In acest sens, recomand TaeBo, Piloxing, Kangoo Jumps, sprinturile pe banda, squash, spinning.
Mergem la sala de 3-4 ori pe saptamana, ne hidratam foarte bine si putem, pentru a accelera eliminarea toxinelor, sa facem si cate 1-2 sedinte de sauna sau impachetari cosmetice pe saptamana. Este important sa consumam minimum 3 litri de apa pe zi in aceasta perioada si sa dormim macar 7 ore pe noapte”, adauga Cori Gramescu

Apoi, odata recastigata greutatea de dinainte de sarbatori, putem reduce nivelul antrenamentelor sau putem adauga inca o gustare formata din lactate sau nuci. 
Cori Gramescu este cel mai renumit antrenor de fitness din Romania, cel care a lansat in premiera Ultimate Pilates si Piloxing si Beam Fit by Cori Gramescu si detine singurul atestat international de Tae Bo din Romania.
infoladys spunea...

interesata de un schimb de link sau banner?

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search