miercuri, 8 februarie 2012

Buzele mele, doua petale...

Nu exista anotimp in care buzele mele sa nu resimta schimbarile de temperatura! Fie ca este iarna cu 30 de grade cu minus, fie vara cu aceleasi grade pe plus, ele sunt rosii, sensibile si crapacioase. Tot timpul am in geanta trei, patru minunatii pentru buze, in afara de rujuri. Balsam, strugurel, glos, crema foarte grasa, ba chiar si ulei de cuticule intr-o vreme. 
Atat de disperata eram ca buzele mele striga dupa ajutor, incat nu mai stiam ce sa folosesc. Saptamana trecuta am fost atat de racita, incat buzele mele aratau si se simteau ca un calcai de mamaitza care si-a petrecut toata viata pe ogor :) Crapate si uscate ca imi sangerau la fiecare zambet. La fel si narile, avand in vedere muntele de servetele consumate intr-o zi.
Nici unul dintre balsamurile de buze pe care le am in colectie, nici una dintre cremele care stau in baie ca la expozitie nu mi-au fost de nici un ajutor. Nici una in afara de Aquafil de la Ivatherm. Si unde mai punem ca am varianta Light, si nu pe cea Riche care se adreseaza pielii uscate.
In aceasta perioada, si al meu concubin are probleme cu uscarea buzelor si a pielii din jurul gurii. Mi-a cerut o crema care sa-l ajute si i-am zis sa ia din frigider cutiuta cu capac argintiu. "Ce fina e si ce misto miroase!", a fost prima lui reactie de cum si-a bagat degetelul in borcanel. Nu stiu daca am procedat prea bine facandu-i cunostinta cu Aquafil pentru ca acum s-a abonat la ea si inainte de a pleca dimineata la serviciu aplica putina crema pe buze, iar seara inainte de culcare, repeta operatiunea si este foarte multumit!
Credeti ca mai am sanse acum sa-l fac sa incerce altceva? Cunoscandu-l, NU! Si, la urma urmei, cine ar schimba ceva ce ii face bine?:)


In general, nu prea ma intereseaza ingredientele unei creme, formulele chimice, explicatiile stintifice de pe prospect si promisiunile, de multe ori, in limba chineza de pe eticheta:) 
Imi place sau nu!
O incerc si cateodata imi dau seama din prima daca va ramane pe primul raft al frigiderului sau merge in cutii dosite sau la mama sau pe la prietene.
Pe Aquafil Light am desfacut-o in noiembrie, insa nu am folosit-o zi de zi pentru ca aveam deja inceputa o alta cutiuta si intentionam sa-i fiu fidela. Incet, incet, am observat ca este prima spre care duceam mana cand deschideam frigiderul (da, imi tin cremele in frigider), inainte de culcare sau dimineata, inainte de machiaj. Imi placea ca hidrata foarte bine, fara a lasa pielea grasa si ca puteam aplica fond de ten imediat, fara sa fiu nevoita sa stau sapte ore pana intra crema in piele.
Asa am patit si cu Lotiunea Micelara, tot de la Ivatherm. Am crezut ca va trece timp pana ne vom imprieteni, insa odata ce am facut cunostinta, nu ne-am mai putut desparti! Credeam ca nu demachiaza bine si ca trebuie sa folosesc lotiunea dupa demachiant, insa o data, din lipsa de timp si chef, am folosit numai micelara pe un ten cu trei tone de fond de ten, pudra, blush, cinci straturi de mascara... Totul s-a curatat atat de repede si de bine, incat n-am mai vrut sa aud de alte produse. In mai, se implinesc doi ani de atunci. Doi ani in care i-am fost fidela! 98%, doar, trebuie sa recunosc pentru ca ocazional, atunci cand am avut chef de o schimbare am folosit Laptele demachiant pentru piele sensibila si ochi, tot de la Ivatherm.
Aquafil a devenit crema pe care o folosesc zilnic pentru ca, asa cum spuneam, hidrateaza perfect ca o crema de noapte si este o excelenta baza de machiaj ca o crema de zi. Nu trebuie sa pierd timp asteptand sa intre crema in piele si nici nu ramane nici un luciu pe fata dupa ce o aplic. Imediat, pielea este fina si matasoasa, ca atunci cand folosesti o pudra fina.


Saptamana trecuta a fost singura care mi-a salvat nasul de exfoliere si buzele de crapaturi si cojite. Cateva zile nici n-am putut sa ma machiez pentru ca imi lacrimau ochii si nasul intr-o veselie si imi era atat de rau ca numai de machiat nu mai aveam chef. Mi-a fost un pic teama sa ies cu pielea neprotejata de fond de ten la minus 200 de grade, viscol si poluare, dar am observat ca Aquafil a fost suficienta. In numai doua zile mi-a tratat buzele din starea deplorabila in care se aflau, iar pielea nu mi s-a uscat de la frig.
Nu m-am gandit sa o iau cu mine la serviciu, asa ca seara cand ajungeam acasa, buzele si nasul meu erau deja la terapie intensiva si necesitau perfuzii concentrate cu Aquafil :)), chiar si inainte sa renunt la cizme si fular... Imediat ce aplicam putina crema, se calmau usturimile din zona narilor, iar buzele redeveneau moi si catifelate.
In alti ani, nasul meu se exfolia atat de tare in urma unei raceli, de parca tocmai facusem un peeling chimic:)) La fel si obrajii sau chiar fruntea. Anul acesta, desi a fost si este un ger extrem, n-am mai patit asa ceva. Demachiere cu Lotiune Micelara sau Lapte demachiant si hidratare cu Aquafil, dimineata si seara. Pielea este elastica si catifelata, luminoasa si neteda.


Ah, si in loc de luciu de buze, inainte sa ies din casa aplic un strat lejer de ulei de migdale dulci! Va sfatuiesc sa faceti intocmai pentru ca este foarte hidratant, natural si cu efecte extraordinare, indiferent ca este cod portocaliu de ger sau de canicula!

Despre Aquafil Light puteti citi informatii detaliate pe site-ul Ivatherm si tot de acolo o puteti si cumpara.
Despre uleiul de migdale si toate beneficiile lui, AICI

Adelina Eneșca spunea...

Si eu iubesc mult de tot Ivatherm. Chiar mi se termina lotiunea micelara si trebuie sa imi cumpar din nou.

Caress spunea...

Din cate vad, nu are SPF, ceea ce pentru mine e un mare minus la o crema de fata.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search