vineri, 16 martie 2012

AVON in cifre

  • 125 de ani de existenta a implinit AVON
  • in 1886 un tanar comis-voiajor ce vindea carti din casa in casa pe nume David H.McConnell a avut un vis. Pentru a ajunge la inima clientelor, McConnell le oferea, la achizitionarea unei carti si o sticluta de parfum. Ideea lui a devenit atat de apreciata, incat McConnell s-a hotarat sa se dedice in totalitate vanzarii de parfumuri. Primul produs al lui McConnell a fost “Little Dot Set” ce continea 5 parfumuri cu arome florale: trandafiri albi, violete, crini, heliotrope si zambila. Si-a dorit sa intemeieze o companie mare dar avea si o viziune indrazneata: o schimbare sociala cu 34 de ani inainte ca femeile sa castige dreptul la vot. McConnell credea ca femeile au dreptul sa fie independente si sa isi castige singure existenta. Astfel a luat nastere compania California Perfume, oferind femeilor oportunitatea de a-si crea si conduce propria afacere. Mai tarziu compania a preluat numele de AVON.
  • De 15 ani se afla pe piata cosmeticelor din Romania
  • 20.000.000 de produse AVON vandute intr-un singur an
  • 9 din 10 femei folosesc un produs AVON
  • 17% cota de piata in lumea cosmeticelor din Romania
  • profitul in 2011 este mai mare decat cel din 2010 si se preconizeaza ca pe 2012 va fi si mai mare
  • 150.000 de oameni lucreaza pentru AVON Cosmertics Romania
  • in 100 de tari din lume este prezenta compania AVON
  • 42.000 de angajati AVON in lume
  • 6.000.000 de reprezentanti AVON in lume
  • 12.000.000 de dolari este investitia pe care AVON a facut-o in Romania, in 2006, bani investiți într-un centru operațional la Chiajna care deservește 5 pieţe: România, Moldova, Bulgaria, Albania şi Macedonia. 
  • 2.000.000 de dolari este valoarea totala a donatiilor pe care AVON le-a facut pana acum in Romania
  • 10 ani de lupta impotriva cancerului la san, prima Ambasadoare Avon România Campania pentru Sănătatea Sânilor fiind Andreea Marin Bănică
  • 25 de lei costa "bratara curajului" pe care toate o putem purta, ajutand astfel Fundatia Avon sa stranga bani pentru victimele violentei domestic. Bratara Curajului nu este un simplu accesoriu ci si unul al atentiei si respectului fata de femeile din viata noastra.
  • 8 lei costa "bratara care face lumea mai buna", o alta bijuterie care face parte din Campania Respectului. Reese Witherspoon o poarta deja:)
  • 15 lei costa "colierul respectului" - mai multe detalii AICI (il am si eu)
Anonim spunea...

Avon. o companie care m-a dezamagit. produse proaste care nu isi mertia pretul.
si nu numai eu spun asta ci si o gramada de persoane cunoscute

Zuzele spunea...

@ Anonim, ce anume te-a dezamagit?

Mimoza spunea...

au si produse proaste, si produse bune, ni se potriveste ceva, altceva mai putin, ca orice brand.
insa, chiar cred ca aproape fiecare femeie are un produs pe care il cumpara constant de la avon. eu , de ex, sunt fana cremei pt calcaie, foot works, iar parfumul little black dress are ceva ce imi place, desi nu il port des :) dar totusi, am mereu o sticluta cu mine :)

Anonim spunea...

fonduri de ten, oje , rujuri...you name it
ce e cat de cat ok sunt parfumurile in rest mai bine decat sa cumperi de ex o oja la 12 lei mai bine dai 35 si iti iei un orly un china glaze sau opi si iti tine 7-8 zile. ojele de la von cu parere de rau dar unele nu tin nici o zi...dupa 1-2 ore arata de parca as fi trecut prin al 2-lea razboi mondial.
iar fondurile de ten..le-am incercat aproape pe toate..nu acopera nu tin mai mult de 3 ore...mai bine pui niste bani si iti iei un revlon colorstay sau ceva mai de calitate

Zuzele spunea...

@ Anonim, eu te inteleg perfect! Si eu am avut produse care m-au dezamagit de-a lungul timpului si unele chiar foooarte scumpe! Insa, cateodata stau si ma gandesc pentru ca nu intotdeauna mi se pare corect sa desfiintez un produs pentru ca nu mi s-a potrivit mie. Pentru altii, poate fi excelent. Depinde de textura pielii, de asteptarile fiecareia dintre noi... Citeam pe bloguri articole foarte urate despre unele creme, de exemplu, extrem de ieftine, pana in 10 lei si nu cred ca este corect sa faci asta pentru ca un pret foarte mic insoteste, de cele mai multe ori, un produs slab calitativ. La fel si cu parfumurile. Nu poti desfiinta un parfum de 15-20 lei pentru ca este clar ca nu poate rezista cat unul de 300-400 lei. Au ingrediente diferite. La fel si cremele, si ojele, si sampoanele..
Cat despre fondurile de ten de la Avon, cele pe care le-am testat eu desigur, in liceu mi se pareau mana cereasca. Ma simteam extraordinar de bine cand aveam pe fata fond de ten, insa in timp, pretentiile si nevoile mele au crescut. Si pielea s-a schimbat si are nevoie de altceva care sa acopere si mai bine, si mai mult timp.. In schimb, colega mea de birou este fan inrait al unui fond de ten Avon pe care il foloseste de ani de zile. Si al unui sampon, tot Avon. Mama, spre exemplu, adora o crema Avon si un gel de dus. Am intalnit persoane care folosesc de ani de zile acelasi parfum Avon, acelasi ruj, acelasi rimel...
Nu incerc sa ridic in slavi produsele Avon pentru ca eu am o piele, un par, unghii mult prea ....varza :))) pentru ca Avon sa le faca fata :) Mi-ar fi placut sa se intample asta pentru ca nu as mai fi dat atat de multi bani pe cosmetice si farduri...:)
Dar sunt femei, multe dintre ele pe care si eu le cunosc, care sunt foarte frumoase folosind cosmetice si farduri Avon!
Si, mai presus decat cosmeticele si fardurile pe care le vinde Avon, eu admir ceea ce inseamna Avon ca si companie, ca si oameni care muncesc si traiesc pentru Avon. 125 de ani, 126 anul acesta, nu cred ca este putin pentru o companie, trebuie sa recunoastem! Au stiut cum sa se impuna, cum sa creasca, cum sa cucereasca milioane de femei din lumea intreaga! Si mai apreciez campaniile umanitare pe care le fac! Tot respectul!

Anonim spunea...

nu zic ca sunt proaste pentru ca sunt ieftine ci pentru ca nu sunt calitative.
si eu foloseam in liceu fondurile de ten si cum am mai zis varza...si nu eram singura.
majoritatea cred ca se complac...e un fel de trend sa stai in clasa cu colegele si sa comanzi..eu in liceu chiar daca nu vruiam sa mai comand din greseala mai comandam..gen hai fata sa comandam si noi asta uite la 2 cumparate pretul e cu 50% mai ieftin..etc
adevarul e ca nu toate produsele sunt proaste dar nu isi merita pretul.
cineva caruia sa ii placa ojele de la avon(culorile sunt superbe insa...nu tin deloc).
si majoritatea colegelor mele comandau avon ca sunt "mai ieftine" insa daca faci calculul nu e deloc asa.
nu zic nu insa avon fara fetele care vind la colegele din clasa ar fi cazut de mult.cel putin la noi. am vazut si eu in sua avonul are mult mai multe produse si unele chiar foarte bune.
ps. oare cat la suta din vanzarea bratrilor/ineleleor care le vand le dau campaniilor umanitare..ar merita specificat..nu vreau sa fiu rea dar majoritatea campaniilor publicitare sunt un mare fas...mai mult de 20-30% din vanzari nu cred ca se duce in campaniile umanitare.

ramona spunea...

Multumim pentru comentariile frumoase!
Personal nu sunt de mult timp in echipa Avon dar folosesc produsele si desi sunt de parere ca e bun ce ti se potriveste nu sunt de acord sa denigrezi ce nu!Parerea mea este Anonimule ca nu ai fost sfatuit bine si nu ti s-au recomandat produsele potrivite!

Zuzele spunea...

@ Anonim, femeile iubitoare de Avon pe care le cunosc eu au terminat demult liceul:) Isi permit Chanel, dar prefera multe produse Avon si asta de ani de zile. Fiecare cu gusturile lui... Nu este corect sa judecam prin prisma unor idei preconcepute, a unor prejudecati si experiente personale... Asa cum spuneam, ce noua nu ni se potriveste nu inseamna neaparat prost..

Anonim spunea...

Ramona. crede-ma am incercat aproape toate produsele. am comandat timp de 5 ani de la avon in liceu si in gimnaziu. si sunt foarte putine produse care isi merita banii.
asta cel putin este parerea mea...am prietene care sunt reprezentanti avon/oriflame si vad ca sunt mulrumiti.

Zuzele nu mi-ai raspuns la ultima intrebare ce procent din vanzari le dau campaniilor umanitar....o sa vezi ca tot ei ies bine(ca la majoritatea firmelor care fac chestii de genu) mai bine donezi tu personal(fara intermediari)

si doi eu consider ca nu am nici o idee preconceputa. am incercat..de la remeluri, la rujuri, la fonduri de ten, la creme antivergeturi , la bijuteri, parfumuri si nu am o parere preconceputa ci se bazeaza pe parerea mea despre aceste produse. Si asta nu schimba cu nimica faptul ca sunt si alte persoane care iubesc avonul.

Unknown spunea...

Parerile sunt oricum impartite,am folosit si eu destule produse avon ,chiar am fost reprezentant pt o perioada,dar acum sincer vorbind nu toate produsele sunt de calitate! De la ei inca mai folosesc doar gelurile de dus ,de la restul ma abtin.Acum depinde si de fiecare persoana ,ceea ce am spus e STRICT parerea mea personala.

Zuzele spunea...

@ Anonim, habar nu am ce procent din venituri doneaza Avon, insa, sunt sigura ca nimeni nu are de pierdut:)

Zuzele spunea...

@ Maria, eu am descoperit o crema pentru maini si calcaie Planet Spa cu extracte de sake si orez si pot spune ca imi place foarte mult!

Gabitza spunea...

Produsele Avon de la care te astepti la un efect sunt chiar slabe. Ma refer aici la orice fel de creme, de la antirid, pana la antiacnee, sau anticelulitice. Efect 0, uneori chiar negativ, prin iritatii si inrosiri. Ce merita la Avon sunt produsele de machiaj, care sunt OK-ish... Parfumurile de asemenea snt dragute si unele chiar persistente. Gelurile de dus sunt proaste, in afara de faptul ca miros placut, usuca pielea, parfumul nu dureaza. Si nici macar sa nu incepem discutia ingredientelor, caci produsele sunt f prost formulate.. All in all, hai sa fim seriosi, in afara de vreo 10 produse vedeta din tot catalogul ala, restul sunt slabute slabute...

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search