sâmbătă, 12 mai 2012

Daca vreti sa analizati ingredientele catorva produse pentru plaja


M-ati intrebat daca produsele pe care le-am prezentat AICI sunt in regula din punct de vedere al ingredientelor si, cum nu ma pricep, am atasat cateva fotografii si va las pe voi sa le analizati! Puteti sa aruncati cu pietre, dar sa fiu sincera, pe mine ma intereaza mai putin daca printre ingrediente se afla alcool sau un anumit paraben, atat timp cat produsul respectiv ma fereste de arsuri. Nu cred ca vreun paraben este mai periculos decat radiatiile solare si nici un gram de alcool nu este mai iritant decat soarele care lasa basicute si arsuri grave.

crema pentru protectia parului Mexoryl S.O UV-protect de la L'Oreal Professionnel(1)
crema pentru protectia parului Mexoryl S.O UV-protect de la L'Oreal Professionnel (2)
crema pentru protectia parului Mexoryl S.O UV-protect de la L'Oreal Professionnel





Iwostin Solecrin spray pentru protectie solara SPF 30

La Roche-Posay melt-in cream Antelios XL spf 50+

Vichy Capital Soleil crema protectoare pentru fata spf 50+


Vichy Capital Soleil lapte pentru fata si corp spf 50+


Nivea Sun after sun cooling spray

Ivatherm spray pentru protectie solara spf 50+ (2)
Ivatherm spray pentru protectie solara spf 50+ (1)


Iwostin Solecrin ser normalizator pentru fata de dupa plaja (1)
Iwostin Solecrin ser normalizator pentru fata de dupa plaja (2)




anda spunea...

E drept ca nu exista iritant mai mare decat soarele, dar daca tot exista pe piata produse fara alcool, fara iritanti, ba chiar imbogatiti cu antioxidanti si ingrediente benefice de ce sa nu le luam pe alea? de ce sa mergem pe premisa, soarele e mai rau ca alcoolul denaturat, asa ca imi pun pe fata produse cu alcool si iritanti ca sa nu ma ard. Nu mai bine pui pe fata produse fomulate bine in the first place? Sau voi militati pentru ideea ca decat protectie deloc, mai bine protectie formulata prost?

Zuzele spunea...

@ Anda, eu nu cred ca exista produse 100% naturale si care sa ofere o protectie eficienta, din pacate :( Si mai cred ca mai repede faci cancer de piele din cauza soarelui, decat din cauza cremelor cu parabeni. Daca tu stii produse naturale si eficiente, te rog sa-mi spui si mie! :*

Raluca spunea...

Anda nu se referea la produse 100% naturale, nicidecum. Ci doar la produse bine formulate, care sa nu dauneze pielii. Pentru ca ele exista. Si orice presoana preocupata de pielea ei ar trebui sa le aleaga pe acelea (fara alcool, fara limonen, fara sls, fara lianlool etc)

Zuzele spunea...

@ Raluca, da-mi cateva exemple de produse ok, te rog! Chiar nu am pricep la analiza ingredientelor cosmeticelor :(

delia spunea...

multumesc mult. mi a fost de un real ajutor. nu dau pe afara de parabeni, avand in vedere ce produse pline de chimicale mi au trecut prin maini, acestea sunt ok. o sa o cumpar pe cea de la ivatherm.

Zuzele spunea...

Delia, deci Ivathermul este ok?:) Daca vrei, de acum incolo, de cate ori voi prezenta un produs voi afisa si ingredientele. Nu stiam ca exista lume interesata, dar ma bucur ca mi-ai spus:)

anda spunea...

Eu iti recomand sa intri la Corina pe blog (pasagera.ro), chiar acum face analiza ingredientelor la o gramada de produse cu protectie solara(Eucerin, gerovital, LRP). E f usor sa urmaresti ceea ce te intereseaza fiindca ea coloreaza ingredientele : verde benefice, albastru emolienti umplutura deci neutri si rosii iritanti si cancerigeni. Inca ceva, ingredientul care e pe prima pozitie in listele de cosmetice e cel in cantitate cea mai mare, si de pe ultima pozitie cea mai mica. Eu am doua creme de la Paula's Choice luate prin tipa care are blogul Epurica (asa cred, sa ma ierte daca gresec), una cu spf 30 si una cu spf 45 - acum am vazut ca au 20% off la sunscreens. Ambele cu antioxidanti, fara alcool, fara iritanti. Deci se poate. Ai sa gasesti atatea informatii despre asta, ca e pacat sa nu intri si sa vezi singura, ca asa degeaba incerc eu sa te lamuresc. Ce ma enerveaza e ca o gramada de produse ce se gasesc la noi, sunt altfel formulate fata de aceleasi produse ce se gasesc in uk de ex. Astea ale noastre au alcool denaturat. De ce? nu stiu.

Zuzele spunea...

@ Anda, stiu blogul pasagera.ro, chiar astazi ma uitam la analiza pe care a facut-o pentru Gerovital si LRP, dar o sa citesc cu si mai mare atentie..poate, poate imi ramane ceva in minte si voi reusi sa citesc etichetele cremelor asa cum trebuie :P
An citit si despre Paula's Choice, dar nu stiam ca sunt atat de bune produsele. Le voi avea in vedere ;)

Da, multe produse de la noi sunt total diferite de surorile lor din Germania, UK sau SUA. Pentru o anumita parte a Europei se folosesc ingrediente de mai slaba calitate, dupa cum si tesaturile care ajung la noi sunt diferite de altele ale aceluiasi brand, de pe o alta piata din UK, de exemplu...
Poate cred ca nu meritam mai mult, eu stiu...

Roxy spunea...

Fetelor, daca va consoleaza cu ceva :) sa stiti ca peste tot sunt probleme, doar ca diferite. De exemplu in SUA producatorii de cosmetice si produse de ingrijire personala nu sunt obligati sa puna pe ambalaj data fabricatiei. Cum vi se pare? Chestia aia cu 24 de luni de la deschidere nu ma incalzeste cu nimic, pt. ca sunt o multime de persoane care desfac ambalajele in magazin, sunt convinsa. Si nu toate produsele au sigiliul acela interior. Aici cosmetice precum L'Oreal, Maybelline, Rimmel, Neutrogena (se si numesc drugstore cosmetics) se vand in farmacii la reducere constant. Uneori sunt reduse si 75%. La inceput mi s-a parut super tare, pana am cumparat cateva produse si aveau textura si mirosul de produse expirate. Deci se poate si mai rau :)

Calin Andreea Daniela spunea...

astept sa te inscri la giveaway-ul meu http://anfreutza.wordpress.com/2012/05/12/giveaway-besensual/

delia spunea...

daca nu ar fi prea mult, da, as aprecia. nu obisnuiam sa acord atentie, dar a fost sa fie sa tot aud mai multi doctori dermatologi plangandu se de anumite ingrediente, incat pur si simplu acum nu mi mai cumpar nimic fara sa citesc eticheta in prealabil.

Anonim spunea...

Parabenii sunt niste conservanti, problema reala o ridica celelalte chimicale, care genereaza liberi radicali, distrug ADN-ul, si sunt principala cauza a imbatranirii premature si melanomului. S-a demonstrat chiar ca, in tarile unde s-au facut campanii agresive pentru folosirea unor lotiuni de soare, incidenta cazurilor de cancer de piele e mult mai ridicata decat in alte parti.

O sa dau linkul unei credibile asociatii non-guvernamentale din State (EWG) care a publicat nenumarate rapoarte cu privire la problemele cauzate de sunscreenuri chimice si un top al celor mai sigure si eficiente produse.

http://breakingnews.ewg.org/2011sunscreen/

Acolo o sa gasesti si cele mai nocive produse, sun safety tips, si multe, multe stiri. Sper ca e de folos.

Zuzele spunea...

@ Anonim, multumim mult pentru link! Chiar o sa intru sa vad cum sta treaba cu cremele noastre de toate zilele :P

@ Multumesc, Andreea! :*

@ Delia, s-a facut! :D

@ Roxy, deci se poate si mai rau :(

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search