luni, 28 mai 2012

Dragi barbati, si pe voi va invitam la exfoliere!


Am o veste buna si una proasta! 
O sa incep cu cea proasta pentru a putea termina interventia asta intr-un ton optimist: sunt foarte multi oameni care subestimeaza importanta exfolierii pielii. Nu am spus femei, ci oameni pentru ca nu doar noi trebuie sa ne exfoliem pielea, ci si ei pentru ca si pe suprafata pielii lor se strang celule moarte care trebuie indepartate (cel putin) saptamanal.
Nu inseamna ca esti pitiponc daca ai grija de pielea ta, daca folosesti un
gel spumant de curatire a pielii dimineata si seara (si aici recomand din tot sufletul Ivapur de la Ivatherm, un gel pe care eu si al meu concubin-devorator-si-niciodata-cumparator-de-cosmetice il adoram; el, pe carca mea, desigur :) 
Apropo de asta, cred ca barbatii trebuie cumva educati si in privinta cumpararii de cosmetice, cele de baza cel putin, si in privinta folosirii lor. Sunt barbati care n-ar intra intr-o farmacie sa-si cumpere o crema cu protectie solara nici platiti de-ar fi sau n-ar lua de pe raftul unui supermarket o crema de fata sau un produs pentru spalat fata sub nici o forma pentru ca ei au impresia ca aceste gesturi le-ar stirbi cumva din barbatie. Sa nu mai spun de absorbante pe care nu le-ar pune in cosul de cumparaturi indiferent cat de in genunchi i-ar ruga consoarta. Eu stiu unul care intra in pamant de rusine si daca trebuie sa cumpere vopsea de par sau acetona. 
Cand se mai intampla lucrul asta, parca e pe ace atunci cand ajunge la casa si cumva simte nevoia sa-i explice vanzatoarei, pe un ton voit amuzant, cum de a pus el cu manuta lui pe banda pentru cumparaturi dischete demachiante, ceara pentru epilat sau pila pentru calcaie. Ca nu cumva sa creada femeia respectiva ca sunt pentru el! 


Sunt unii arsi de soare sau cu cojite pe nas si pe frunte de uscata ce le este pielea, dar nici vorba sa cumpere o crema hidratanta sau un balsam de buze. Sau macar sa le foloseasca pe cele ale sotiilor. Nuuuuuu, cum sa ma dau eu cu crema?!?! Pai ce, sunt d-ala...? (stiti voi de care)
Asadar, dragi purtatori de testosteron, daca aveti piele uscata, puncte negre, cosuri, riduri, piele arsa de soare sau matreata, nu mai traiti zi de zi cu principiul "lasa ca merge si-asa" lipit pe frunte! Nu sunteti "d-aia" daca va vindecati cosurile, scapati de puncte negre si aveti un par curat, ci doar oameni curati si, implicit, o companie placuta pentru orice femeie.
Nu ati fi mai putin respectati de catre femei daca ati avea grija de aspectul vostru, ba din contra!
Si voi puteti face cancer de piele, si voua va crapa buzele de la frig sau se ard la soare, si pielea voastra se usuca si se rideaza inainte de vreme, si voua va apar cosuri si puncte negre! De sa sa stati asa cand puteti avea o piele curata si, totodata, o mai mare incredere in voi? Aveti impresia ca sunteti mai barbati cu cosuri si untura pe fata? GRESIT!
Aveti impresia ca sunteti idolii femeilor daca va spalati pe fata cu sapun in loc de un gel special pentru curatat? GRESIT ! 


Am avut si eu astfel de discutii si inca mai am cu incapatanatul din casa mea :-) Este un barbat care se ingrijeste, care nu miroase niciodata urat, care se spala pe maini de 2357 de ori pe zi, care nu iese din casa inainte sa faca dus si care are unghiile mai ingrijite decat ale mele. Insa, n-ar folosi creme nici sa-i promiti un Porsche negru mat :-D
In ultimii sase ani l-am tot auzit plangandu-se ca i se ingrasa pielea, ca i se usuca dupa barbierit, ca l-a ars soarele pe frunte, ca i s-au crapat buzele de la frig. Dar sa foloseasca el ceva din geanta mea de cosmetice? Nuuuuu ! Pana intr-o zi! Cand am descoperit eu Lotiunea Micelara Ivatherm si saream ca nebuna prin casa de fericire, atat m-am tavalit pe jos (la propriu) sa o incerce si el pana cand n-a mai rezistat si mi-a facut pe plac. Statea ca o statuie si m-a lasat sa-l dau cu cotoneta imbibata de micelara pe fata, dar foarte strambacios in timpul asta, ceva de genul "mda, hai odata sa terminam cu prosteala asta si sa ma lasi in pace". A observat el mirosul si a scancit un "hmmm, hai ca e ok, e racoroasa" si apoi strambaciunea s-a schimbat intr-un ranjet satisfacut. "Woooow, mi-a curatat toata grasimea de pe fata! woooow ce fina e pielea! woooow ce curata e! si ce moale"...
Si s-a invatat al meu la Lotiune Micelara! Si ce l-am mai prins pe furis stergandu-si fata cu micelara :))) E si orgolios, ce sa-i faci :P
Si apoi s-a invatat si la Ivapur. Dimineata si seara se spala pe fata cu el si tare incantat mai era. Imi zicea ca i-au disparut punctele negre si ca nici pielea nu se mai ingrasa atat de tare, vara cel putin, de cand se spala cu el pe fata. L-am dezvatat sa mai foloseasca sapun, ceea ce va doresc si voua!
Si i-a mai placut maxim si crema hidratanta Aquafil Light. L-am convins sa o foloseasca dupa ras, asta iarna, cand oricum tuturor ni se usuca pielea. A fost foarte fericit ca nici nu s-a mai iritat, nici nu l-a mai usturat fata si nici buzele nu i s-au mai uscat:-)
Dupa aia am devenit geloasa: are pielea mai frumoasa decat a mea:))
Mai am sa-l conving de treaba cu exfolierea. Masca n-o sa-si puna niciodata pe fata, asta e clar, dar mi-ar placea sa ma lase o data sa-i exfoliez tenul. Sunt sigura ca ar fi foarte incantat de rezultat si poate chiar o sa am sorti de izbanda pentru ca are incredere deja in Ivatherm si poate daca o sa-i promit un masaj de relaxare, o sa ma lase sa-l scap de celulele moarte :P
Oricum, de fiecare data cand ma exfoliez eu il pun sa ma mangaie pe fata, sa se convinga si el cat de fina si moale ramane pielea dupa aceea. Poate, poate, ma lasa sa-l fac si pe el ;))

Si, incheind paranteza, vreau sa va dau si vestea buna!
Ivatherm a lansat pe piata primul sau produs exfoliant, fratele mai mic al minunatului Ivapur de la care ne-am luat cu vorba.
Gelul exfoliant Ivapur se adreseaza pielii sensibile, grase sau mixte, elimina impuritatile si celulele moarte si are o foarte buna toleranta.


Compozitie:

Cu o textura-gel lejera ce contine microparticule exfoliante, IVAPUR ofera o curatare delicata si in profunzime, indepartand impuritatile si celulele moarte. Actiunea de curatare este completata de cea keratoregulatoare a ingredientelor ce stimuleaza reinnoirea celulara.
Microparticulele exfoliante curata pielea printr-o exfoliere blanda (actiune mecanica), dar eficienta. Impuritatile si celulele moarte sunt astfel eliminate.
Acidul glicolic este cea mai mica molecula din clasa AHA, penetreaza pielea mai eficient decat orice alt AHA, actionand in profunzime. Stimuleaza reinnoirea celulara si oxigenarea tesutului.
Zincidone® este un complex cu actiune dubla: Zn (un oligoelement cu rol esential in sinteza proteica si diviziunea celulara) normalizeaza secretia de sebum si are actiune antibacteriana, iar acidul L-pirolidon carboxilic (L-PCA) creste biodisponibilitatea Zn, sporind eficienta acestuia si reface functia de bariera a pielii, avand si rol hidratant.
Apa termala Herculane are proprietati calmante si antiiritante asupra pielii sensibile.

De ce trebuie sa exfoliem pielea:

Procesul natural de reinnoire celulara este continuu, celulele moarte ale epidermului fiind inlocuite in totalitate, la fiecare 28 de zile (pentru pielea sanatoasa). Prin exfoliere, ajutam la indepartarea acestor celule moarte de la suprafata pielii si prevenim depozitarea lor in pori. Toate tipurile de piele au nevoie, periodic, de o exfoliere delicata. Pielea mixta sau grasa, in mod special, date fiind productia in exces a sebumului si dilatarea porilor, are nevoie de exfoliere. Acumularile de sebum, celule moarte si impuritati provenite din mediul extern obstrueaza porii si produc comedoane. Exfolierea delicata a straturilor de celule moarte, fara a produce iritatii sau sensibilizarea pielii, pregateste tenul pentru aplicarea eficienta a cremei de ingrijire, previne inflamatiile si confera tenului un aspect luminos si uniform.

INDICAT ATAT FEMEILOR, CAT SI BARBATILOR !

Calin Andreea Daniela spunea...

Al meu cand l-am cunoscut se ducea la salon sa se epileze...Era fotbalist si vroia bulane frumoase :)). Acum se epileaza acasa si nu i se pare rusinos sa ceara crema in magazin...Cred ca daca ar avea aceasta problema, nu i-ar fi greu sa foloseasca aceasta crema. Sa nu intelegi gresit...nu e un metrosexual :))

Zuzele spunea...

@ Daniela, cu epilatul pe picioare..nu stiu ce sa spun :) Daca e sportiv, sigur ca da, dar daca e inginer si se epileaza pe picioare.... :)))
In schimb, sustin oricand epilatul in zonele esentiale - axile si inghinal :D

Vasile spunea...

Cred ca nu ai inteles bine notiunea de exfoliere.Tuturor barbatilor le place exfolierea ,operatiune delicata intr-adevar ,dar e necesara zilnic ,daca se poate de 3 ori pe zi.Marca de renume e cea frantuzeasca ,apoi moldoveneasca.!(vezi Mihaela Radulescu ,AndreeaMarin.)

Zuzele spunea...

@ Vasile, esti raaaau :)))

Anonim spunea...

Si al meu tot asa e :)) nu ar folosi o crema Nivea iarna nici daca ar sta cu mainile sa ii crape intr-un ger de -20 de grade! Nu stiu cum sa il conving, imi zice ca uraste sa aiba pielea fina pentru ca doar femeile au pielea fina.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search