joi, 5 iulie 2012

Beneficiile ciupercii Kombucha


Kombucha este o cultura simbiotica organica, denumita si ciuperca kombucha care produce un ceai fermentat cu gust unic, ceai extrem de sanatos. Este un ceai Bio-Activ, plina de bacterii probiotice, drojdii, acizi si nutrienti benefice organismului. Aceasta cultura se dezvolta intr-un mediu (indulcit cu zahar) de ceai verde sau negru (camelia sinensis).
Desi analiza chimica a ciupercii nu a fost elucidata complet, se stie deja ca ea contine cantitati insemnate de vitamina C, precum si vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B12), ceea ce justifica in buna masura proprietatile sale reintineritoare si de stimulare a rezistentei naturale a organismului.

Apoi, in acest elixir au fost descoperite substante antibiotice si antivirale foarte puternice, care explica folosirea sa cu succes contra bolilor infectioase.

Poate cea mai importanta proprietate a sa este cea detoxifianta, de unde si utilizarile sale in tratarea reumatismului, a gutei, precum si a bolilor de piele.

De asemenea, contine si substante cu efecte hormonale, motiv pentru care este recomandat ca remediu pentru varsta a treia, dar si pentru copiii aflati in crestere, pentru cei aflati la pubertate si care se confrunta cu fenomenele neplacute specifice acestei perioade.

1. Ajuta la Detoxifierea Organismului
Desi analiza chimica a ciupercii nu a fost elucidata complet, se stie deja ca ea contine cantitati insemnate de vitamina C, precum si vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B12), ceea ce justifica in buna masura proprietatile sale reintineritoare si de stimulare a rezistentei naturale a organismului.

2. Adjuvant in Tratament impotriva Cancerului
Kombucha-un cocktail de enzime si vitamine naturale obtinute cu ajutorul ciupercii Kombucha, care actioneaza la nivel celular pentru a preveni imbatranirea si daunele generate de problemele de sanatate: afectiuni digestive, diabet zaharat, hipersensiune si nu in ultimul rand cancer.

3. Inlaturarea naturala a surplusului de greutate
Otetul de Kombucha este cunoscut, în special pentru efectele sale benefice asupra controlului greutăţii corporale. Administrat în cantităţi mici, cu 15-20 de minute înainte de mesele principale, concentratul de Kombucha reduce apetitul alimentar şi accelerează arderea metabolică a grăsimilor din organism.

4. Fortifica Sistemul Imunitar
Cercetarea bauturii rezultate in urma fermentarii a aratat ca aceasta contine vitamine precum cele din complexul B si vitamina C. De aceea, ceaiul este un foarte bun revitaminizant, dar si un foarte bun revigorant.

5. Tratament pentru Hemoroizi
 In fiecare dimineata se beau doua cani (aprox. 600 ml) de Kombucha. Pe langa eliminarea constipatiei, acest remediu are efecte antiinflamatoare si tonice venoase, care vor fi de un real folos in aceasta afectiune.

6. Remediu Constipatie
Se tin cure de lunga durata (minimum o luna) cu Kombucha, care reechilibreaza flora intestinala si astfel imbunatateste tranzitul intestinal si elimina microbii daunatori. Este un remediu valabil si contra candidozelor digestive, pentru atenuarea efectelor nocive ale administrarii antibioticelor, pentru stimularea digestiei.

7. Sanatate la indemana oricui
 Nu aveti nevoie de nici o pregatire: oricine poate prepara cultura de Kombucha acasa le el sau o poate cumpara gata preparata. Instructiunile complete incluse va vor ghida petntru a obtine o bautura delicioasa si curativa.

8. Cost mic pentru un Tratament durabil
Pretul practicat pentru obtinerea si realizarea unei culturi de Kombucha este foarte mic in comparatie cu utilizarea unui ceai obisnuit datorita efectului de multiplicare a acestei ciuperci.

9. Produs 100% Natural
Procesul de preparare nu include decat ingrediente naturale si/sau natural organice.


Kombucha se gaseste in crema Idealia de la Vichy, impreuna cu alte doua ingrediente care ii potenteaza efectul: ADENOZINA - stimuleaza reinnoirea celulara si imbunatateste eficacitatea antiimbatranire a ingredientului KOMBUCHA si LHA are actiune keratolitica, ce favorizeaza penetrare KOMBUCHA si a adenozinei in piele.
In compozitia cremei Idealia, Kombucha impreuna cu restul ingredientelor are un efect exceptional de puternic asupra functionarii celulare, transformand vizibil calitatea pielii, conderindu-i catifelare si luminozitate vizibile inca de la primele utilizari.

surse: www.kombuchafrizzante.ro, www.ceaiul-zeilor.ro, onegreentomato.wordpress.com, www.cookingclassesgoa.com/


Anonim spunea...

de unde poate fi cumparata aceasta ciuperca? ma intereseaza foarte mult.
raluca

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search