miercuri, 8 august 2012

Halkidiki. Psakoudia. Hotel Philoxenia Bungalows. Impresii

Incep sesiunea de impresii cu o destinatie foarte draga mie. Atat de draga, incat am vizitat-o de 6-7 ori. Am descoperit micuta statiune Psakoudia , amplasata pe bratul Sithonia al Peninsulei Halkidiki , in urma cu 4 sau 5 ani – o statiune mica, relativ rustica, dar cu un aer boem. O plaja lata, cu nisip fin, fin, cu umbrelute din paie si cu o mare turcoaz. Mai mult de atat nu mi-a trebuit ca sa ma indragostesc de Psakoudia.

M-am cazat la Hotel Philoxenia Bungalows , un hotel de 3 stele foarte decent. Hotelul este compus din mai multe cladiri cu un etaj. Camerele sunt mobilate in stil grecesc, cu mobilier din lemn masiv, sunt dotate cu aer conditionat, au televizor, minibar, balcoane foarte spatioase si bai curate. Pretul este foarte mic. Ceva de genul 100 de euro de persoana pentru o saptamana. La banii astia, credeti-ma ca este excelent!
Cel mai mult mi-a placut la Philoxenia gradina, care era plina de vegetatie, de palmieri, leandri infloriti, curmali si maslini. In mijlocul gradinii este amplasata piscina, unde ma delectam dupa fiecare pranz cu cel mai bun fresh de portocale pe care l-am baut vreodata. Prima data cand ne-am cazat la Philoxenia, ne-am luat cazare cu demipensiune. Mancarea era asa si asa…Buna, nu rea, nu cu foarte multe optiuni de alegere, iar bauturile, inclusiv apa, se plateau. Nu abundau nici la capitolul deserturi, dar aveau prajituri traditionale si fructe din belsug. Servirea era prompta, iar personalul foarte amabil. Pe site-urile de impresii si ale agentiilor de turism am citit ca hotelul este amplasat deasupra plajei. Ei bine, nu este chiar asa....este amplasat la o distanta de vreo 300-400 de metri de plaja. De la plaja pana la hotel trebuie parcurs un drum relativ montan, printr-o padure. Dar foarte placut si frumos drumul. Si daca lucrul acesta il spune o comoda ca mine, inseamna ca nu este chiar atat de rau :))



Cam atat despre hotel....despre Psakoudia pot sa va spun ca m-a vrajit pe viata. Cea mai mare atractie pt mine si familia mea a fost Taverna Nikos din Psakoudia , amplasata chiar pe malul Marii Egee. Aici am mancat cei mai buni calamari. Nicaieri nu am mancat calamari mai buni si nu am ascultat o muzica mai frumoasa. O muzica veche, greceasca, foarte ritmata, ascultata la casetofon. Patronul, domnul Nikos, un domn trecut de 60 de ani, intampina cu zambetul pe buze fiecare client. Ne-am imprietenit atat de bine cu el, incat dupa aceea nici nu ma mai cazam la Philoxenia Bungalows, ci chiar la pensiunea dansului, care era amplasata langa taverna. Din pacate, cand am fost ultima data in Psakoudia, acum doi ani, nu l-am mai gasit pe Domnul Nikos. A plecat la ceruri, lasand in urma unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pamant, taverna lui cea plina de rodii, de portocali, lamai si leandri. Fiul si sotia lui au preluat fraiele si am inteles de la niste prieteni care au fost recent acolo ca totul a ramas la fel de frumos....
Ah, iar pentru fete, va mai spun eu o atractie: Kostas, un albanez foarte, foarte frumos, care lucreaza ca ospatar la Taverna Nikos. O frumusete si o dragalasenie de baiat, cu care m-am imprietenit, pe care il alint Costica si cu care pastrez legatura. Daca ajungeti acolo, salutati-l din partea mea :P


La plaja, sezlongurile nu se plateau daca faceai consumatie de la barurile de pe plaja. Stii cum esti servit aici? Ca un rege!!!! Fete dragute, sexy, te servesc la sezlong cu bere rece si frappeuri excelente.

La capitolul distractie, avertizez ca Psakoudia nu este pentru clubberi. Cu toate acestea, exista aici doua-trei cluburi micute, cu muzica buna, care sunt pline in special in weekend, cand statiunea se umple de greci din Salonic. Apropos, Psakoudia este la 80 de kilometri de Salonic.

Daca doriti sa va plimbati, va recomand o excursie la Ouranopolis, de unde va puteti imbarca pe vapoarele care fac excursii la Muntele Athos, Porto Caras, care este la cativa kilometri de Psakoudia si turul bratului Kasandra. Aici, daca vreti sa va rasfatati si sa traiti o zi in luxul maxim, va recomand statiunea Sani Marina. Este o statiune unde se palteste o taxa de intrare de 20 de euro de persoana. In pret este inclusa intrarea, parcarea, un sezlong cu prosop la plaja, si 10 euro consumatie. Este o statiune privata, unde toti turistii sunt veniti cu yachturi. Aici veti vedea cel mai fin nisip cu putinta – alb si fin ca sarea de masa. Mai multe detalii nu va mai dau, va mai las si pe voi sa descoperiti surprizele....
















Mirela Niculai spunea...

eu vreau sa stiu cum ai ajuns pana acolo - masina persoanala?

Deya spunea...

frumos si eu ador greciaaaaaaaaaaaaa poti s amai faci articole din astea cu mai multe destinatii , eu le ador

Anonim spunea...

si noi ne-am indragostit!:)

Claudia spunea...

Bun articolul, frumoase amintirile tale, iar mie mi s-a facut un doooor de mareeeee ...

Zuzele spunea...

Multumiim!
Am ajuns cu masina personala de fiecare data. Bucuresti-Sofia-Salonic-Halkidiki. Sunt cam 10 ore de mers
Se poate ajunge si cu autocarul, pin intermediul agentiilor de turism

Zuzele spunea...

Asta e doar primul articol. Nu uitati, asteptam pe mail poze cu voi si impresii din vacanta

Tatiana T. spunea...

super articolul...peste 2 sapt ajung si eu la acest hotel:)sper sa fie bine

Zuzele spunea...

Tatiana, te-ai intors? Asteptam impresiile tale despre Halkidiki :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search