joi, 6 septembrie 2012

Cum sa te ingrijesti cu bani putini

Este criza. Bugetele noastre sunt mult mai restranse si trebuie sa facem economie la absolut orice. Si eu sunt de parere ca o femeie isi cumpara degeaba produse de firma daca nu stie sa le foloseasca asa cum trebuie si nu stie sa si le asorteze. De-a lungul timpului am testat produse cosmetice din toate categoriile de pret si am ajuns la concluzia ca poti fi foarte frumoasa si cu bani mai putini.

Dar sa o luam pe rand....Astazi vom vorbi despre creme.....



Fata- dupa parerea mea, orice femeie trebuie sa se demachieze in fiecare dimineata si seara, chiar daca nu s-a machiat in ziua respectiva. Seara trebuie sa eliminam toata mizeria acumulata pe fata in timpul zilei, iar dimineata trebuie sa inlaturam sebumul acumulat pe ten in timpul noptii. Lotiunile micelare sunt, intr-adevar, extrem de bune, dar daca nu ne permitem sa ne cumparam una, putem folosi cu incredere un demachiant fara parabeni de la Bioten sau de la Farmec. Pretul este de maximum 15 lei, iar tenul se va simti minunat dupa fiecare demachiere. La fel de buna este si lotiunea micelara de la Yves Rocher, care costa maximum 25 de lei.


Obligatoriu, macar ziua, trebuie sa folosim crema de fata. Cu toate ca sunt fan Ivaterm, nu imi permit tot timpul sa-mi cumpar crema preferata. Asa ca imi cumpar Gerovital cu SPF 25 sau Bioten cu miere. Sunt creme usoare, care nu lasa senzatia de grasime pe fata, care intra repde in piele, cu miros discret si foarte placut.

Din cand in cand este indicat sa aplicam cate o masca.

Nu trebuie sa cheltuim milioane la cosmetica. Ne putem face singura tratamentele acasa. Mai intai trebuie sa deschidem porii. Cum? Foarte simplu – cu o infuzie cu ceai de musetel. Fierbem o oala cu ceai de musetel si apoi stam aplecate deasupra aburului cald minimum 15 minute. Pentru a nu se pierde din aburi, ne acoperim capul cu un prosop. Atentie! Inainte de a incepe procedeul trebuie sa fim demachiate! Dupa minimum 15 minute putem extrage (USOR!!!!!) punctele negre. Mare ATENTIE! Pentru a nu lasa urme pe fata, extrageti punctele negre cu ajutorul unor tampoane de vata imbibate in apa. Dupa ce ne-am “stors” aplicam o masca. Cele mai bune sunt cele naturale, facute in casa, cu miere si ou, cu castraveti, cu fructe, etc. Daca nu avem chef sa preparam masca, putem aplica una gata preparata. Recomand cu caldura mastile Montagne Jeunesse , care se gasesc in fiecare supermarket si care costa in jur de 7-8 lei. Preferata mea este Dead Sea Face Spa. Din cand in cand mai putem folosi si masti ieftine de la Avon – cele cu namol de la Marea Moarta sau cu ulei de masline sunt super bune. Si nu costa decat vreo 15-20 de lei.

Nici pentru ingrijirea corpului nu trebuie sa cheltuim o avere

Degeaba folosim creme de corp care costa milioane, daca suntem grase, de exemplu. Din cremele ieftine pe care le-am testat, cele mai bune (bune pentru mine inseamna sa fie intens hidratante dar sa intre repede in piele si sa nu lase aspectul de uleios) pot recomanda cu incredere brandul Care, marca proprie a Lidl (laptele de corp cu migdale care costa vreo 7 lei este super bun), Yves Rocher, Nivea sau Gerovital. De la Gerovital puteti folosi cu incredere si crema impotriva celulitei, cu extract de iedera. Celulita nu o elimina deloc, dar miroase foarte frumos, hidrateaza si o puteti folosi pe post de lapte de corp de zi cu zi. To de la Gerovital imi place si Body Slim, un gel care arde grasimea de pe coapse si abdomen, dar trebuie sa masam foarte bine si sa aplicam in fiecare dimineata si seara.

 Mainile – obligatoriu trebuie sa le hidratam, fie vara, fie iarna. Din produsele sub 15 lei testate de mine, pot recomanda cu caldura Yves Rocher cu extract de arnica, Nivea Anti Age, Neutrogena si Kamill.



La fel si cu ojele. Daca cineva m-ar intreba care este cea mai buna oja pentru mine, as raspunde cu mana pe inima “Farmec”. Costa maximum 8 lei si imi place la nebunie. La fel de mult imi plac si ojele Gabrini, care, dupa parerea mea, rezista la fel de mult ca si cele scumpe, se gasesc in zeci de variante de culori si costa maximum 3 lei sticluta!

Picioarele – talpile trebuie ingrijite la fel ca restul corpului. Puteti sa va faceti pedichiura acasa, nu neaparat la coafor. In fiecare seara, la dus, dati cu piatra ponce pe talpi si pe calcaie si apoi aplicati o crema hidratanta.

Recomand cremele de la Titania (sub 10 lei), masca pt picioare cu ulei de masline de la Avon si cremele hidratante pentru picioare tot de la Avon. Daca folositi spray pentru picioare, n-ar fi rau daca l-ati incerca si pe cel albsastru de la Oriflame. Costa maximum 15 lei, este mare, miroase foarte frumos, iar picioarele raman fresh pe tot parcursul zilei.



Cam atat pentru azi. Zilele urmatoare vom vorbi despre machiaj si ingrijirea parului.
xoxo, zuza O
Raluca spunea...

Foarte util articolul! Si mare dreptate ai! Nu ne trebuie o avere pentru a fii frumoase, pentru a avea grija de noi...Eu din pacate am prietene care ”s-au ramolit” rau de tot si..desi au f multe creme, masti..bani adica nu le folosesc cica din lipsa de timp...se spala pe fata din joi in paste..crema deloc si apoi se mira de ce au cosuri si pete...pt noi trebuie sa ne facem timp mereu...!trebuie sa fim frumoase..

deebsblog spunea...

Util articolul insa unele dintre noi se confrunta cu un ten extrem de sensibil si trebuie sa puna banuti deoparte pentru a folosi cremele si lotiunile care le fac bine. Bineinteles fiecare e diferit.
In gama ojelor as introduse si Essence. Cam la 7 lei se gasesc iar culorile sunt tare frumoase. Desi marturisesc ca in cosuletul meu cu oje e pliiiiin de oje Farmec. Si eu ma declar fana.

fashion doctor spunea...

ai dreptate.macar sa ingrijeasca toata lumea.da , si nu uite sa spele pe dinti.ca ce vad eu....

Anonim spunea...

Super articolul! Sunt de acord 100% cu oja Farmec. Este atat de bunaaaa!!! Nu m-ar mai putea convinge nimeni sa dau banii pe Opi,doar sa fiu intr-o dispozitie cheltuitoare. As mai adauga crema de ochi de la Bioten, este suuuuuper! Este atat de fina si soft, intra atat de usor in piele si hidrateaza de minune. Este identica cu Hidra Life de la Dior, care pana acum era preferata mea, n-o schimbam cu nimic. Insa am incercat-o intamplator pe cea de la Bioten si m-am indragostit instantaneu. Iar la pret, nu se compara: 13 RON. Ptr fata mai este la putere masca cu argila, care ne scoate mereu din incurcatura cand n-avem bani de alta. Iar cel mai bun demachiant in caz de criza majora este...laptele! Samponul+balsamul hidratant de la Gerovital, de asemenea awsome! Crema de maini cu glicerina de la Farmec, crema cu galbenele ptr picioare. Si mai am un tips: eu incerc sa-mi cumpar cat mai multe dintre cosmetice de la Sensiblu (Sexyblu, cum spune mama unei prietene:)), si adun puncte pe
card, care inseamna tot bani. Este de mare ajutor sa scoti un as din maneca atunci cand te prinde nevoia fara un leu in buzunar.
Cristiana

Zuzele spunea...

Recunosc faptul ca nici eu "nu am mereu timp" pt crema de corp :))) Dar una peste alta ma ingrijesc suficient :)

Zuzele spunea...

Nu am incercat Essence, dar e bine de stiut :) Si pt tenul sensibil ecosta remedii mai ieftine. Poate ne vinde Zuza G ponturi, ca ea are pielea sensibila. Eu sunt fericita posesoare a unui ten normal

Zuzele spunea...

Modniza: am vazut ieri o stire la tv, care cita un studiu, ca romanilor nu prea le place pasta de dinti :(

Zuzele spunea...

Cristiana: am incercat si eu Bioten pt zona ochilor. Chiar ca este buna :)
Tare faxa cu Sexyblue ;)))

Girl Pearl spunea...

Foarte adevarat cu spalatul pe dinti, degeaba esti ingrijita, te dai cu tot felul de creme, daca dintii nu sunt aspectuosi..

Doris spunea...

Foarte uitl articolul! Deabia astept sa ne scrii si despre macihiaje ieftine

fashion doctor spunea...

da,si vin cu buze umflate de silicon si dantura varza.pup

Anonim spunea...

Am si eu o intrebare:daca scoti punctele negre cu infuzie cum a zis mai sus sigur nu raman gropite?

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search