miercuri, 26 septembrie 2012

Parfumurile mele hidratante

Dintotdeauna am preferat parfumurile care vin in caseta cu crema de corp sau/si gel de dus pentru ca primesc la acelasi pret, si "accesorii", dar si pentru ca imi place sa simt parfumul preferat in toate formele lui. Imi amintesc ca acum multi ani, Zuza O avea gel de dus Dior Addict si abia asteptam sa raman la ea peste noapte, ocazie sa-l pot folosi si eu si eram fascinata de faptul ca pielea pastra parfumul toata ziua urmatoare :-)


Astfel, atunci cand merg la shopping de parfumuri, ma uit intai la ofertele promotionale si aleg intotdeauna caseta care include si cadouri, pe langa sticluta cu parfum. Si apropo de asta, abia astept sa vad ce oferte vor avea magazinele de profil in perioada sarbatorilor de iarna pentru ca sunt sigura ca se vor duela in oferte care de care mai tentante, mai ales in cazul noilor aparitii pe care am pus eu ochii: Chanel Coco Noir, Givenchy Dahlia Noir, Tom Ford Lavender Palm, Hugo Boss Nuit, Dior Miss Dior Le Parfum, Guerlain La Petite Robe Noir...

Mie imi place sa aplic putina crema parfumata pe gat si la incheietura mainii, inainte de culcare pentru ca vreau sa miros bine si in pijamale si n-as vrea ca persoana care doarme alaturi de mine sa se asfixieze, in timpul somnului din cauza stropilor foarte concentrati ai miresmelor mele favorite :-)) De altfel, nici nu mi se pare potrivit sa mirosi prea puternic a parfum atunci cand dormi, mirosul natural al pielii curate fiind, oricum, cel mai placut parfum dintre toate. 


  • Dintre lotiunile parfumate pe care le am momentan,  cel mai mult si mai mult imi place Moschino I love love pentru ca imi aminteste de o perioada foarte frumoasa pe care am traversat-o si in care purtam acest parfum. Sa nu mai spun ca tot Zuza O m-a indragostit de el :-) Ca si de Moschino Couture care, din pacate, nu se mai gaseste in magazinele de la noi. Sau, cel putin, mie asa mi s-a spus acum ceva timp cand m-am interesat. Am avut si Moschino CHEAP and CHIC- parfum, crema de corp si gel de dus. Lotiunea de corp I Love Love - ce frumos se cheama, nu? :) - am primit-o zilele trecute de la prietena mea, Georgiana, care tocmai a nascut si nu o poate folosi in prezenta lui bebe. Miroase exact ca si parfumul si ramane timp indelungat pe piele, chiar si aplicata intr-o cantitate foarte mica.
Notele de top sunt fructate: portocala, lamaie, gref, coacaze rosii
Notele de mijloc sunt florale: trandafir, lacramiroare, scortisoara
Notele de baza sunt lemnoase: musk, cedru, tanaka wood
  • Givenchy Ange ou Demon Le Secret este un alt parfum care imi place, insa mai mult sub forma de crema aplicata discret ici, colo, decat ca atare pentru ca imi pare mult prea dulce pentru gusturile mele. Notele sunt structurate ca si in cazul precedentului Moschino I Love Love, adica in top sunt cele fructate: lamaie, merisor; la mijloc, floralele: nufar, bujor, iasomie, iar la final se simt arome lemnoase si Patchouli. 
Aceasta lotiune am cumparat-o de pe magazinulcudetoate.blogspot.com si imi place sa o aplic cand si cand, fara excese pentru ca dulceata merisorului ma omoara si pana ajung la Patchouli risc sa am nevoie de inca un dus pentru a indeparta parfumul. Aplicata in perlute mici, crema miroase foarte bine si pot spune ca mana mea dreapta miroase si acum, la ora 18.36 desi am aplicat-o intr-o cantitate foarte mica dimineata, la ora 10.00 si un pic.
  • Alien este o iubire mai veche de-a mea! Crema de corp miroase usor diferit, dulceag, fata de parfumul amarui al lui Thierry Mugler pe care eu il ador, dar nu ma pot desparti de ea pentru ca este usor sclipicioasa si imi place cum se vede pe pielea atunci cand sunt bronzata si am chef sa fiu mare diva in club, dar si pentru ca imi aminteste de vacanta la Londra in care am si primit caseta Alien cu parfum, crema de corp si gel de dus din partea unei persoane foarte speciale pentru mine.
Se deschide cu iasomie, continua cu note lemnoase si culmineaza cu ambra. 
Consider ca este parfumul ideal pentru iarna, usor dulce, usor amarui, usor oriental. Are notele pe care nasul meu greu incercat de-a lungul anilor le percepe ca fiind perfecte pentru un parfum de iarna. Si nu numai. Daca ar fi dupa mine, l-as folosi oricand, chiar si pe canicula, insa cei din jurul meu s-au arat deranjati de acest lucru si am zis sa le fac pe plac si sa-l rezerv doar pentru anotimpul cu zapada!
  • Fleur de Rocaille de la Caron este un parfum creat in 1903 de Ernest Daltroff care, cateodata imi place, cateodata, nu. Depinde de starea mea din acel moment. Crema de corp este o idee mai digerabila decat parfumul pe care uneori il socotesc mult prea dulce.
Nota de varf: gardenia, violeta
Nota de mijloc: lacramioare, trandafir, iasomie, iris, ylang-ylang, lilia, mimosa
Nota de baza: cedru, lemn de santal, ambra


  • Jean Charles Brosseau Violette Menthe este unul dintre cele mai placute parfumuri pe care le-am simtit vreodata. Simt ca vine primavara, ca abia au inflorit narcisele si zambilele si ca este anotimpul martisoarelor chiar daca sufla crivatul sau se topeste asfaltul atunci cand il port pe piele!  
Este dulceag, dar fara sa dea dureri de cap, fructat, dar fara sa fie nevoie sa dai fuga la borcanul cu muraturi dupa ce-l mirosi si lemnos-oriental, dar intr-o masura foarte discreta. Il gasiti in parfumeriile Beautik daca sunteti curioase sa-l cunoasteti. Crema parfumata pentru corp miroase exact ca si parfumul!  
Nota  de varf: bergamota, mure salbatice, menta piperata, pepene, miere;
Nota de mijloc: nufar alb, ylang-ylang, trandafir, violeta de Parma, buchet de flori de portocal, iasomie, buchet de flori de bujor de mai;
Nota de baza: lemn de santal, rasina de stejar, capsuni salbatice, nuca de cocos, caramel, ambra, vanilie, mosc.


supermamica spunea...

Bune gusturi :) Ai incercat sa iti faci propriul tau parfum pe baza de uleiuri esentiale?

Adelina Eneșca spunea...

Ce de frumuseti parfumate! Eu visez la lotiunea de corp Insolence de la Guerlain, de multa vreme. Imi mai place si La Petite Robe Noire din care am varianta mini. Din cele aratate de tine Alien e foooarte dezirabila, Fleur de Rocaille imi face cu ochiul iar parfumul Violete Menthe il ador!!!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search