vineri, 19 octombrie 2012

Acneea, moartea increderii in sine

Nu pot spune ca am avut probleme foarte mari cu acneea, insa am cunoscut persoane care au suferit ingrozitor din cauza aceasta si care, disperate sa gaseasca o solutie, erau in stare sa incerce absolut orice crema, tratament, ceai, potiune magica sau nu!

Pe la 14-15 ani m-am confruntat si eu cu acneea si chiar si acum, cand am dublat acea varsta, ma mai deranjeaza cate un cos pe ici pe colo, chiar mai multe in anumite perioade stresante sau atunci cand urmez cure de detoxifiere si toate "otravurile" din organismul meu sunt eliminate prin piele.

Mult timp eu si prietenele mele am folosit crema Mibazon, produs de uz veterinar care, tin minte ca s-a epuizat din toate farmaciile veterinare din orasul meu natal imediat ce a aparut un articol in revista Formula As in care Mibazonul era prezentat drept crema antiacneica minune. Era fooooarte unsuroasa, urat mirositoare si pata in galben pernele, insa atat de disperate eram sa ne vindecam pielea incat am insistat cu aplicarea ei, desi mari rezultate nu am vazut. Nu stiam atunci de existenta dermatocosmeticelor, nu stiam ca exista La Roche-Posay sau alte astfel de companii de renume international care propun tratamente adecvate si sincera sa fiu nici bani nu aveam la vremea aia sa ne cumparam astfel de produse despre care se intampla sa mai citim in revistele lucioase. Ma bucur ca acum piata cosmeticelor este atat de bogata si cred ca oricine poate gasi solutia salvatoare pentru indiferent ce problema de piele ar avea. Trebuie doar sa fie informat, optimist si sa respecte indicatiile dermatologilor!

Cred ca cel mai grav lucru pe care il poti face unei persoane care are acnee este sa razi si eventual sa arati cu degetul, asa cum am mai vazut procedand anumiti cretini imaturi cu creierul cat o aluna. Eu m-am socat atunci cand o prietena care avea acnee destul de urata mi-a spus ca i-au trecut prin cap ganduri de sinucidere si ca, daca ultimul tratament pe care l-a incercat nu ar fi dat roade, se gandea serios sa-si puna in aplicare planul! Nici acum, dupa cativa ani in care pielea ei arata foarte bine si nu i-a mai aparut nici macar un cos, nu si-a recapatat 100% increderea in sine. Inca isi mai lasa parul pe fata si are tendinta sa aplice mult fond de ten, desi pielea ei este foarte curata acum! Mi-a spus ca era cu psihicul la pamant in acea perioada, ca se izolase in casa si chiar in camera ei pentru ca nu mai suporta sa o vada asa nici macar familia ei, daramite prieteni si colegi.

Cauzele acneei pot fi unele foarte grave, iar pe langa piele, bubitele afecteaza si mai rau psihicul, traumele sufletesti fiind mai greu de vindecat decat exteriorul, iar inainte sa razi de cineva care are cosuri ar trebui sa te uiti in oglinda si, cu un creion contur rosu de buze sa-ti desenezi pe fata 50 de punctulete, sa zicem. Priveste-te si intreaba-te daca ai curaj sa te duci asa la mall sau la scoala sau la piata sau oriunde. Parca nu te mai umfla rasul, nu?

Potrivit unui alt studiu publicat în Dermatology Online Journal, realizat de cercetători de la Wake Forest University School of Medicine, care a implicat 1.500 de adolescenţi, 48% dintre aceştia au declarat că acneea le afectează viaţa de zi cu zi. Sentimentele cele mai frecvente sunt de furie, tristeţe, anxietate şi ruşine.
S-a demonstrat că fetele cu acnee severă au avut idei de suicid de 2 ori mai frecvent decât cele fără acnee severă, iar în cazul băieţilor, acestea au fost chiar de 3 ori mai frecvente. Studiul arată că acneea afectează într-un mod dramatic relaţiile sociale ale tinerilor, mai ales în perioada adolescenţei când validarea din partea grupului de prieteni este extrem de importantă.

Tocmai de aceea, La Roche-Posay lanseaza in aceasta luna campania educationala “My teen skin” care isi propune sa informeze peste 15.000 de tineri in legatura cu aparitia, cauzele si tratamentul acneei juvenile, tratamentul prescris cuprinzand, printre altele, produse din gama Effaclar care diminueaza productia de sebum, hidrateaza si cicatrizeaza.
In luna octombrie, tinerii din 66 de licee, clasele 9-12, vor participa la sesiunile interactive de training dedicate tenului sensibil. In liceele din afara programului, campania “My teen skin” ajunge la tineri printr-o sectiune dedicata adolescentilor pe pagina de Facebook La Roche-Posay.
“Conform unui studiu international al Laboratoarelor La Roche-Posay, mai mult de jumatate dintre persoanele afectate de acnee spun ca aceasta reprezinta principala sursa a complexelor lor fizice. Cum 8 din 10 adolescenti sufera de acnee, ne-am hotarat sa venim in intampinarea tinerilor cu programul educational “My teen skin”. Obiectivul nostru principal este ca fiecare participant sa aiba la sfarsitul activitatii extracurriculare o baza solida de informatii pentru un ritual corect de ingrijire a tenului”, Miruna Biziniche, Medical Manager, La Roche-Posay Romania.
Campania “My teen skin” se desfasoara in perioada octombrie - noiembrie in sase mari orase din toata tara: Bucuresti, Constanta, Iasi, Brasov, Timisoara si Cluj-Napoca

Pe pagina online facebook.com/larocheposayromania, sectiunea My teen skin, tinerii sunt asteptati sa afle informatii utile despre un ten sanatos, sa dezbata problemele arzatoare ale adolescentei si sunt invitati sa testeze produsele anti-acnee Effaclar, totul intr-o maniera deschisa si interactiva.  


 Gama Effaclar La Roche-Posay ar putea fi una dintre solutiile tenului acneic, insa tratamentele externe trebuie corelate cu o dieta corespunzatoare, fumatul si alcoolul fiind unii dintre cei mai importanti factori care cauzeaza si intretin acneea:

•  Effaclar Gel -  pentru igiena zilnica curata pielea in profunzime lasand un ten proaspat si curat;
•  Effaclar DUO - pentru ingrijirea tenului, un produs  2 in 1 (cu actiune asupra ambelor tipuri de imperfectiuni) creat special pentru nevoile si dorintele adolescentilor. Cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, Effaclar DUO elimina cosurile si punctele negre, diminuand in acelasi timp secretia de sebum si oferind hidratare de durata pielii.

claudia_mami spunea...

buna ! eu ma confrunt cu acneea de la 14 ani si asa au trecut 16 ani cu multe zile de disperare cand imi apareau pe fata monstri ,acum de ceva vreme au inceput sami apara si pe gat nu stiu cu ce sa mai tratez aceste mici besti .

Zuzele spunea...

@ Claudia, ai mers la doctor? :( Vezi ca in multe cazuri, acneea, in special cea de sub barbie si de pe gat are cauze endocrine si ginecologice. Stiu din experienta unei prietene care a descoperit ca are niste chisturi foarte urate la ovare si medicul i-a spus ca ar fi trebuit sa ia in calcul cosurile aparute in zona aceea si sa vina mai din timp la control.
Incearca si o cura de detoxifiere pentru ca pielea, prin problemele ei, iti indica gradul de toxine cu care este otravit organismul. La inceput iti vor aparea si mai multe cosuri pentru ca organismul se curata si elimina prin piele toxinele, insa apoi va arata foarte bine. Stiu din proprie experienta.
Ai grija si la alimente pentru ca si ele pot cauza acnee. De exemplu, eu daca mananc azi o ciocolata, maine am cel putin 3-4 cosuri pe fata, din alea urate, sub piele, si dureroase.
O sa ma gandesc la un material in care sa propun niste solutii pentru detoxifiere care sa trateze implicit si acneea, insa te sfatuiesc sa mergi la medic si sa-ti faci o serie de analize la sange, la hormoni si o ecografie la ovare.
Te pup si multa sanatate!

claudia_mami spunea...

recunosc ca nu am mers la dr ,dulciuri nu consum de fel deci eu ciocolata nu am mai gustat de multe lunite , consum cafea 2 cescute pe zi ,stres la maxim ,carnea de pui nar mai putea fi si aceasta unul dinfactori la care stiu sigur dar nu pot renunta, apoi cum ai spus si tu de chisturi ovarieane -tot ce este posibil -ai mare dreptate ar trebui un set de analize sa mi fac ca ceva este in neregula cu organismul meu .pop

Anonim spunea...

Un produs interesant pentru acnee e si derminax un produs din plante.

Adinush spunea...

Majoritatea produselor sunt bune pentru cosuri, dar este important sa avem grija de alimentatia pe care o avem. Vitaminele si mineralele din alimentatie pot a contribuie inclusiv la eliminarea courilor.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search