vineri, 12 octombrie 2012

Despre frumusete, piele vesnic tanara, imortele si L'occitane

Pe site-ul L'occitane am citit ca "imortelele sunt cunoscute si sub denumirea de "flori nemuritoare", deoarece florile lor de culoare galbena nu se ofilesc niciodata, nici dupa ce au fost culese. Uleiul esential extras de L'OCCITANE din aceste plante protejeaza pielea de agresiunea radicalilor liberi si reduce profunzimea ridurilor. Gama cu extract de Imortele reprezinta o solutie completa impotriva primelor semne ale imbatranirii cutanate".

L'occitane foloseste de mai bine de 10 ani uleiul de imortele pentru produsele destinate tenului care are nevoie de fermitate, luminozitate, lifting, hidratare. Intr-un cuvant, eu le-as recomanda oricarui tip de ten, de orice varsta pentru ca sunt sigura ca nu pot face nici un rau pielii unei pustoiace de 20 de ani. Cel putin, spuma demachianta cu extract de imortele, incredibil de fina si care curata atat de bine si machiajul strident, inclusiv cel cu farduri rezistente la apa pur si simplu nu are cum sa afecteze pielea unei tinere de 15 sau 20 de ani, desi este inclusa in gama de produse antiimbatranire. 
Chiar am avut discutia aceasta cu o prietena care are 25 de ani si se temea sa foloseasca aceasta spuma demachianta pentru ca auzise ea de la nu stiu ce farmacista -evident, nepregatita pentru munca pe care o face- ca in momentul in care aplica pe piele un produs cu efect antiage se va umple de riduri mai rau ca un catel Shar- Pei. Asa imi mai spune si o alta prietena care are 30 de ani si care nici nu vrea sa auda de produse antiage pe motiv ca este mult prea tanara pentru asa ceva. Din pacate, repet: varsta din buletin este una, iar cea a pielii, alta! Si nu eu am stabilit lucrul acesta, desi teorema se poate verifica foarte usor doar privind pielea celor din jurul nostru. 
Ritmul haotic in care ne ducem existenta, poluarea, stresul, alimentatia bogata in produse modificate genetic, ticsite de chimicale, bauturile acidulate cu care am inlocuit apa si ceaiurile din plante ne imbatranesc pielea inainte de vreme. Sa fim serioase ca nu se mai aplica demult teoria cu "pana la 40 de ani folosesti eventual o crema hidratanta si abia dupa aceea te poti gandi la o crema antiimbatranire" valabila pentru bunicile si mamele noastre. S-au schimbat vremurile si asa cum exista copii de patru-cinci ani care intra prematur la pubertate - si cazurile sunt multiple si in continua crestere-, tot asa pielea noastra imbatraneste mai repede decat trec anii din calendar.
Daca nu va place ceea ce vedeti in oglinda atunci cand dati ochii cu voi in fiecare dimineata, daca pielea nu radiaza, este terna, uscata, lipsita de fermitate, palida, "lasata", atunci nu conteaza ca aveti 25 sau 45 de ani! Este cazul sa luati masuri pentru ca aceasta chiar nu este o problema care poate fi rezolvata ...maine!

 
Spuma demachianta cu efect de luminozitate de la L'occitane care are la baza apa de imortele si extract de citrice este una dintre cele mai placute suprize cosmetice dintotdeauna, pentru mine! Ma asteptam sa fie buna ca doar se afla sub umbrela unui brand renumit, cu o reputatie excelenta la nivel mondial si care nu m-a dezamagit, pana acum, de-a lungul prieteniei noastre de ani de zile. Dar nu ATAT DE BUNA!
Inainte de toate, am acordat un mare plus ambalajului care face ca produsul sa fie foarte usor de folosit datorita pompitei ce, in urma unei presari usoare, transforma lichidul intr-o spuma densa si foarte fina. Nu este nevoie sa implicam, in povestea demachierii, cotonete, buretei sau alte astfel de accesorii la care apelam atunci cand folosim gel, crema sau lapte demachiant obisnuit. 
Eu folosesc spuma demachianta cu foarte mare drag si spor chiar in timpul dusului. Umezesc usor tenul si cu o cantitate foarte mica de spuma - o pompita, maxim doua- reusesc sa indepartez machiajul -fond de ten, blush, fard de ochi, mascara- usor si rapid fara sa-mi ramana urme negre de mascara in jurul ochilor, asa cum am mai patit in cazul altor spume sau geluri. Cel mai mult si mai mult imi place senzatia de dupa, de piele scartaind de curatenie, foarte luminoasa, catifelata si hidratata. Si nu este nevoie sa verific in oglinda daca am indepartat cum trebuie machiajul pentru ca STIU ca demachierea s-a facut ca la carte! Nu ramane nici o urma de mascara, iar asta a fost o mare supriza pentru mine, avand in vedere ca in trecut trebuia sa mai trec o data cu o cotoneta imbibata in lotiune micelara sau lapte demachiant peste zona ochilor pentru ca, dupa spalare, ramaneam cu genele rimelate. 


In cazul spumei de la L'occitane nici vorba de asa ceva! 
Chiar am facut un test si am verificat daca a ramas vreo urma de machiaj cu o discheta imbibata cu lotiune micelara care a ramas perfect curata dupa ce am sters pielea spalata, in prealabil, cu spuma aceasta.
Dupa un timp, m-am intalnit cu tipele despre care v-am spus mai sus si carora le-am recomandat spuma minune de la L'occitane si raspunsul pe care l-am primit la intrebarea "Cum va place spuma?" a fost, in ambele cazuri: "Woooooow! Cat este de buna! Imi lasa o piele atat de catifelata si de luminoasa... Si curata si foarte bine, fara sa usuce pielea!".
Ma bucur atunci cand recomand un produs si primesc un feedback pozitiv :-) 


In ultimele saptamani, dupa curatare, am aplicat in fiecare dimineata si seara Serumul pretios pentru fata cu extract de imortele, din aceeasi familie L'occitane cu spuma demachianta. Din nou, acord nota maxima ambalajului! Recipientul din sticla are o pompita eleganta, foarte practica si mai mult decat indicata pentru ca atunci cand crema/serumul se afla intr-un borcanas in care noi introducem degetelul de fiecare data, bacteriile de pe mainile noastre trec in produs si ii afecteaza calitatea. 

Mai mult, pipeta ne ajuta sa luam exact cantitatea necesara de produs. Fiind foarte concentrat, serumul isi face treaba excelent chiar si aplicat intr-o cantitate foarte mica. O presare de pipeta mie imi ajunge pentru toata fata. Dupa 10 minute se poate aplica si o crema de zi/noapte, insa eu n-am mai considerat necesar sa fac asta pentru ca serumul hidrateaza foarte bine, imi lasa pielea neteda si catifelata, luminoasa, fina, matasoasa fara a fi grasa. 


Este si o excelenta baza pentru machiaj, intocmai ca un primer de buna calitate as putea spune, care lasa fondul de ten sa intre perfect in piele si sa-si indeplineasca optim calitatile: sa matifieze daca este matifiant, sa hidrateze daca este hidratant, sa acopere imperfectiunile daca promite asta... Unele creme intervin, obraznice :), si stirbesc din calitatile fondului de ten, insa acest serum este bine educat, isi face treaba lui, fara sa intervina in actiunile altora!

Si acum, sa vedem de ce am avut dreptate: 

Imortelele (Helichrysum italicum) sunt flori salbatice sunt renumite pentru exceptionala lor longevitate, pentru faptul ca nu se ofilesc niciodata. Din flori, se  extrage uleiul esential de imortele care concentreaza in moleculele sale secretul tineretii vesnice, stimuleaza circulatia sangelui si regenerarea celulara.


Uleiul esential de imortele actioneaza la 3 nivele:
  • creste capacitatea de sinteza a colagenului (productia de colagen creste cu 600%), pielea devine mai ferma si ridurile fine dispar;
  • imbunatateste microcirculatia la nivel sanguin si stimuleaza regenerarea la nivel celular;
  • protejeaza pielea de actiunea radicalilor liberi si previne aparitia primelor semne de imbatranire
Proprietăţile terapeutice ale uleiului esential de imortele: anti-alergen, colagog, antiinflamator, antispastic, astringent, diuretic, analgezic, expectorant, cicatrizant.
Folosit din antichitate pentru proprietatile superbe de reparare a tesuturilor si vindecare, si-a demonstrat eficienta sporita in tratarea cicatricilor vechi si noi, prevenirea si netezirea ridurilor, regenerarea tesuturilor, acnee, dermatită, vergeturi, vindecarea echimozelor si ranilor, usurarea inflamatiilor, furuncule şi abcese.
Cercetările arată ca activitatile de regenerare tisulara promovate de uleiul esential de imortele  sunt notabile si superioare oricarui alt  ulei esential, avand capacitatea de a proteja celulele nou formate si de a combate efectul radicalilor liberi.
dreamgirl spunea...

buna am citit articolul tau , sunt in cautare de imformatii despre serul precioux cu imortele pe care l-am primit in dar de la o persona este inceput, consumat din el putin ...intrebarea mea este in le garura cu mirosul deoarece al meu miroase ciudat aduce a motorina chiar nu miroase deloc a flori poate a plante uscate dar miroase urat...chiar as zice ...sper sa nu fie expirat si sa-mi faca mai mult rau decât bine pielii mele. ... Intrebarea me este Cum miroase acest serum ? mi-ai putea descrie mirosul ? este parfumat ? sau este mai mult natural ? a plante a condimente ? este placut mirosul ?? multumesc anticipat

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search