sâmbătă, 13 octombrie 2012

Vreme de citit


De-o vreme incoace, incerc sa fiu cat mai pozitiva, sa vad jumatatea plina a paharului si sa gasesc frumosul in toate. Mi-e greu, trebuie sa recunosc pentru ca mi se pare ca lumea este tot mai rea in jurul meu si nici vremea de afara nu ma ajuta. Cerul plin de nori, ploaia, frunzele care cad, hainele groase, oamenii si cainii zgribuliti si mijloace de transport in comun tot mai aglomerate pentru ca nimanui nu-i mai arde de mers pe jos toamna...
Insa, pentru ca vorbeam de jumatatea plina a paharului, as zice ca partea buna a acestei perioade sunt serile petrecute acasa si weekendurile care acum doua luni erau perfecte pentru plaja, acum sunt tocmai bune pentru bai lungi si fierbinti si citit carte dupa carte :)
Astazi nu-i o vreme nici frumoasa, nici urata, dar mie imi pare cam mohorata chiar si pentru shopping la mall, asa ca m-am pus pe shoppinguiala online si am aterizat pe site-ul editurii Litera, preferata mea! Am multe carti care asteapta sa fie deschise, insa cum niciodata nu ma satur de studiat noile aparitii....
Iata ce mi-a atras atentia:


  • Taina Contesei - 20 lei - Un adevărat maestru al senzualității, Rafael Whitbourne, duce de Candover, și-a căpătat reputația de cuceritor în budoarele elegante ale aristocratelor din Anglia, fără însă să-și dăruiască vreodată inima sau mâna. Pe neașteptate, o misiune vitală pentru un prieten îl duce la Paris, unde trebuie să colaboreze cu contesa Magda Janos, „cea mai frumoasă spioană din Europa”. Spre uluirea lui, fermecătoarea femeie nu este deloc o contesă adevărată, ci prostituata care l-a trădat cu mulți ani în urmă – singura femeie pe care a iubit-o cu adevărat și, totodată, singura pe care a urât-o din toată inima. Margot Ashton, cum cunoscută de toată lumea bună drept contesa Janos, nu-și dorește decât să uite trecutul dureros și pe bărbatul care, cu cruzime, a nedreptațit-o. Pe fundalul intrigilor și al comploturilor care pot arunca un continent în război, povestea de dragoste și ură dintre cei doi își găsește deznodământul pasional.

  • Ratacire - Lauren Kate - 35 lei- Dragostea nu moare! Iadul pe pământ... cam asta înseamnă pentru Lucinda Price să fie departe de iubitul ei Daniel. Le-a luat o veșnicie să se regăsească, dar acum el trebuie să o abandoneze din nou, tocmai pentru a o proteja. La Shoreline, o școală privată exclusivistă de pe coasta de nord a Californiei, Luce are parte de experiențe inedite, dar se află de fapt, în mijlocul unui război în care sunt implicate toate forțele răului. Într-un decor cu totul nou, dar la fel de periculos, ea învață să folosească umbrele ca fereastră către viețile anterioare și descoperă cu ajutorul lor că Daniel nu i-a dezvăluit adevărul întreg. Îi ascunde ceva- ceva extrem de periculos.

  • Femeia alba pe bicicleta verde - Monique Roffey - 30 lei-  Când soții Sabine și George Harwood ajung din Anglia în Trinidad, la jumătatea anilor ’50, aduc cu ei doar câteva geamantane și bicicleta verde a lui Sabine, plănuind să nu rămână aici mai mult de trei ani. Dar luxurianta insulă caraibă îl vrăjește profund şi iremediabil pe George, în vreme ce soția lui se simte chinuită de căldură, izolată şi stânjenită de segregarea rasială. Singura mângâiere o reprezintă plimbările pe frumoasa ei bicicletă verde, care o duce pe Sabine în locuri unde n-ar fi vrut să ajungă. Dragostea pentru soțul ei o ține prizonieră pe insulă decenii la rând, până într-o zi, când George descoperă cu totul întâmplător cât de mari și de multe sunt secretele care și-au făcut loc între ei în toți acești ani. Copleșit de remușcări, simte o nevoie disperată de a-i dovedi soției iubirea pe care i-o poartă încă. Dar consecințele sunt tragice.
    O poveste de dragoste de neuitat, care durează mai bine de cincizeci de ani, şi un fundal extraordinar ─ uneori magic, alteori extrem de periculos...
  • Prea multa fericire - Alice Murano - 30 lei -  Un tată aflat în închisoare pentru că şi-a ucis copiii îi scrie soţiei despre revelaţia de a fi primit vizita lor dintr-o altă dimensiune; o fetiţă îşi ajută angajatorul bolnav de leucemie să scape de avansurile unei femei lipsite de conştiinţă; în adolescenţă, un fiu îşi părăseşte aparent fără motiv familia şi ajunge să trăiască asemenea unui vagabond, dispreţuind valorile societăţii moderne; în secolul al nouăsprezecelea, Sophia Kovalevski, matematician şi scriitor talentat, se luptă cu efectele succes lui asupra relaţiei de cuplu. Eroii celor zece povestiri îndură pierderi, şocuri, dezamăgiri, revelaţii neplăcute despre propriul caracter şi totuşi merg mai departe, pentru că acesta este sensul vieţii. Undeva, prin întunericul în care înaintează, ei simt strălucirea intensă a fericirii, fie că este vorba despre fericirea trecută, despre cea care ar fi putut fi sau despre cea care îi aşteaptă.
    Cu o voce narativă unică, Alice Munro se strecoară în labirintul întunecos al sufletului uman, dezvăluind secrete şi încordări interioare indescifrabile din exterior.

  • Perfectiune - Julie Metz - 35 lei - Pentru Julie, viaţa părea perfectă – un soţ iubitor, o fetiţă de şase ani şi o casă elegantă în suburbii. Soţul ei, Henry, pasionat de gastronomie, lucra intens la o carte de bucate despre umami (termenul japonez pentru savoarea desavârşită). Într-o după-amiază, Henry se prăbuşeşte pe podeaua din bucătărie şi moare. La câteva luni după moartea lui, când Julie crede că începe să-şi revină din durere, ea află că soţul, care o iubise aşa de mult, i-a fost infidel.
    Reconstituind viaţa secretă a soţului, momentele în care Henry o minţea, Julie caută răspunsuri la întrebari legate de cuplu, dragoste, trădare, dar şi de ideea de perfecţiune în jurul căreia gravitează existenţa femeilor din ziua de azi. Perfecţiune este povestea sinceră şi emoţionantă a călătoriei scriitoarei Julie Metz de la haos spre renaştere, povestea acceptării unor adevăruri dureroase, astfel încât propria viaţă să merite din nou să fie trăită. Oricine a avut experienţa unei relaţii nefericite se va regăsi, cu siguranţă, în aceste pagini.

  • Cine sunt eu? -  Richard David Precht - 24 lei Ce este adevărul? De unde ştiu cine sunt? De ce ar trebui să fim buni? Există multe cărţi despre filosofie. Cu toate acestea, Cine sunt eu? diferă faţă de celelalte lucrări de introducere în filosofie. Nimeni nu a reuşit până acum să pună cititorul faţă-n faţă cu marile întrebări ale omenirii într-o manieră atât de documentată, de competentă și, în acelaşi timp, cu umor şi cu eleganţă. Prezenta lucrare reprezintă o călătorie unică prin noianul de cunoştinţe pe care le avem despre om. Precht ne prezintă tot ceea ce este mai nou în neuroștiință, în psihologie şi în filosofie. Fie că pleacă în cercetarea sensului vieții pornind de la analiza unui episod din Star Trek sau de la melodia Lucy in the Sky with Diamonds a celor de la Beatles, cartea ne pune în fața unui traseu captivant, în care vom descoperi cele mai surprinzătoare lucruri despre noi înşine.
    Richard David Precht este filosof, publicist şi scriitor şi s-a născut în 1964 la Solingen. În 1994 i s-a conferit titlul de doctor la Universitatea din Köln şi lucrează de atunci pentru aproape toate ziarele şi posturile radio şi TV importante din Germania. În 2000 a primit Premiul Presei pentru biomedicină. A scris două romane şi trei cărţi de nonficțiune, toate bucurându-se de un succes extraordinar.
  • Angelologia - Danielle Trusoni - 32 lei Evangeline era o copilă atunci când tatăl ei a încredinţat-o măicuţelor de la mănăstirea St Rose. La douăzeci şi trei de ani, descoperirea unei scrisori din 1943 îi revelează tinerei o istorie secretă de acum o mie de ani, un străvechi conflict între Societatea Angelologilor şi nephilimi, descendenţii rezultaţi din împreunarea îngerilor cu oamenii.
    Generaţii întregi de angelologi şi-au pus viaţa în slujba anihilării nephilimilor, iar misiunea lor, căreia Evangeline i-a fost de mult menită, o poartă din bucolica ei mănăstire în centrul opulenţei newyorkeze.  Angelologia, un roman care musteşte de istorie şi de personaje captivante, împleteşte tradiţia biblică, mitul orfic şi viziunea miltoniană a paradisului pierdut într-o poveste fascinantă, despre oameni obişnuiţi prinşi într-o luptă care va decide soarta omenirii.

Kaiyo Aino spunea...

felicitari! super post!

Felicia spunea...

Iti recomand doua carti superbe: Alegerea Sofiei de William styron si Maestrul si Margareta de Bulgakov.

Anonim spunea...

Hai mai Gabi!Nici chiar asa! O saptamana de citit ! eu iti propun :1 zi citesti,1 zi aplici,a doua zi citesti si aplici.Cel mai eficient este AZI CITESTI ,AZI APLICI!!!! de ce sa faca altii experimente pe noi,mai bine facem noi experimente pe noi...Si nu vorbesc da carti.

Unknown spunea...

Interesanta postare! Si eu doar ce am inceput sa citesc 'Eat,pray,love' dupa ce am vazut filmul si am ramas placut impresionata de poveste. Vremea asta e perfecta pentru un ceai cald si o carte buna.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search