duminică, 18 noiembrie 2012

Confidentele unei fete de oras

Vineri, 23 noiembrie, la Targul de Carte Gaudeamus, la standul editurii Paralela 45 va avea loc lansarea cartii "Confesiunile unei fete de oras", scrisa de prietena mea Claudia Voicu de care sunt foooooarte mandra!
Stiu ca munceste de mult timp la acest proiect, mai stiu ca a pus foarte mult suflet si pasiune si sunt absolut convinsa ca este o carte exceptionala! Abia astept sa o citesc si va invit si pe voi, pe toate sau pe toti sa fim alaturi de ea la lansarea de vineri, mai ales ca vom primi si autograf cu aceasta ocazie! Peste ani va veti mandri ca ati cunoscut-o pe Claudia Voicu! :) Trust me!

" Aceasta carte s-a nascut din trairi contradictorii:  pasiuni, dezamagiri,  impliniri, iubire, ura, dispret, apreciere...Laura nu este doar un personaj de carte. Laura poți fi chiar TU, femeia care alearga intr-un maraton al
iubirii, cautandu-si jumatatea. Sentimentele, uneori profunde, alteori superficiale, nu-ti dau pace. Ti se intampla si sa te impiedici, dar nu abandonezi cursa. Te ridici si continui sa alergi. Trebuie sa ajungi la linia de sosire, unde speri  sa te astepte EL, barbatul care sa te iubeasca asa cum meriti", spune Claudia.

Despre carte
Personajul principal al cartii este Laura, o femeie trecuta cu putin peste 30 de ani, care nu reuseste sa-si gaseasca jumatatea si resimte acut presiunea ceasului biologic.
În cautarea partenerului, Laura trece deopotriva prin experiente triste si comice, întâlnind numai barbati ciudati sau incompatibili cu ea. Din fiecare relatie sau aventura, ea învata câte ceva.
În paralel cu propriile experiente ratate, Laura relateaza si peripetiile similare ale prietenelor ei, cât si pe cele ale unor femei pe care le întâlneste la un moment dat. Situatiile amuzante alterneaza cu cele care te fac sa compatimesti personajul.
Întrebarea este îsi va gasi Laura alesul? Amor, umor, lectii de viata…acestea sunt ingredientele de baza ale cartii„Confidentele unei fete de oras”.
Volumul difera de altele din acelasi gen literar, traduse în România în ultimii ani, prin faptul ca surprinde culoarea si umorul local tipic.
Spre deosebire de cartile americane si britanice, „Confidentele unei fete de oras” ofera cititoarelor repere sociale si culturale usor de recunoscut.
Scrisa într-un registru accesibil si digerabil, într-un stil personal convingator, dincolo de ironii si pasaje pline de haz, cartea aduce în atentia cititoarelor probleme existentiale serioase.
Adeseori, femeile dezamagite în dragoste au impresia ca sunt predispuse la esecuri sentimentale. În realitate, vorbim despre un adevarat fenomen. „Confidentele unei fete de oras” le transmite un mesaj de încurajare: nu sunt singure în aceasta cursa nebuneasca pentru gasirea unui partener de viata. Povestea lor este si cea a multor altor femei.
Cartea prezinta o varietate de întâmplari, astfel încât cititoarele sa se regaseasca în cel putin una dintre situatii.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search