vineri, 21 decembrie 2012

O mangaiere ca un sarut...

BALSAM s. v. alinare, consolare, îmbărbătare, încurajare, mângâiere.

Patru lucruri nu-mi lipsesc niciodata din geanta, indiferent cat de mica ar fi ea:  portofelul, cheile de la casa, telefonul si balsamul de buze Ivatherm. Fie iarna, fie vara, niciodata nu mi s-a intamplat sa raman fara balsam de buze pentru ca am fost inzestrata cu o sensibilitate aparte in aceasta zona si mi-e imposibil sa traiesc fara el. La clasica intrebare "daca ar fi sa alegi un singur lucru pe care sa-l iei cu tine pe o insula pustie, care ar fi acela?", eu intotdeauna raspund: "balsam de buze".

Cand eram mica si imi petreceam 90% din zi la sanius, buzele mi se uscau atat de tare, incat sangerau mai toata iarna si pe vremea saniusului meu nu erau produse atat de bune pentru buze. Stiu ca ma trata mama cu crema de galbenele (la care am devenit imuna), insa nu scapam de suferinta pana nu ungeam buzele cu... nici nu stiu daca sa va spun sau nu... mai bine nu... sau, hai sa va spun ca poate nu numai eu am copilarit la tara... dar, daca stau bine sa ma gandesc, pontul asta i-a fost spus mamaitei mele de catre o doamna de la oras, deci nu-i leac babesc.... deci, pana nu ma ungeam bine cu seu de oaie... na' ca am spus-o... nici ca mi se vindecau buzele! Nu va ganditi ca luam slana de oaie si o frecam pe buze :), ci era o grasime preparata nu stiu cum de mamaia care arata ca o crema, urat mirositoare ce-i drept, insa incredibil de eficienta!
Hahaha ... Tocmai am cautat pe Google info despre seul de oaie si iata ca am gasit o reteta pentru o alifie naturista pentru vindecarea buzelor si calcaielor crapate care are in compozitie si seu de oaie :).  Deci, mai sunt si altii care au auzit de beneficiile lui!


Ultima data cand am fost in vizita la tara, chiar m-a intrebat mamaia daca vreau sa-mi dea o cutiuta cu seu de oaie, stiind problemele mele in aceasta perioada :) Cum ar fi sa umblu cu seul de oaie in geanta, eu blogarita de beauty si diva respectabila :))) Hahahahaha ... Ma si imaginam la evenimentele simandicoase scotand tacticos din ... clutch seul de oaie urat mirositor si sa-mi ung buzele pe care sa le rujez mai apoi cu Dior :)))))) Si faza tare ar fi sa-mi mai ceara vreuna dintre dive niscaiva balsam de buze si sa-i inmanez relaxata seul de oaie :)) Hahahaha ... Probabil s-ar stramba maxim, insa daca n-ar sti ca-i seu de oaie si as asigura-o ca este vreo crema scumpa de la... Lancome, i-ar trece strambatura ca doar e plina lumea de snoabe si poate chiar mi-ar spune ca miroase bine potiunea mea pentru buze! :))
As face un experiment de genu' asta pe viitor ... Poate il si imortalizez cu camera ascunsa ... Sa vedeti ce ne vom mai distra! :))

Pana atunci, seul de oaie ramane la locul lui de seu de oaie pentru ca am descoperit un leac mult mai eficient pentru buzele mele predispuse la crapaturi: balsamul de buze de la Ivatherm.
Are textura unui gel ...zgrumturos, insa foarte catifelat care se absoarbe moderat, hidrateaza instantaneu fara a lasa buzele unsuroase, senzatie pe care nu o pot tolera sub nici o forma si din cauza careia am aruncat produse pentru buze "de firma" tocmai pentru ca imi dadeau impresia de untura topita la soare. 
Balsmul de buze Ivatherm contine ulei de Macadamia - deja celebru printre produsele cosmetice de buna calitate-, unt de Karite si unt de Cupuacu. AICI gasiti detalierea tuturor ingredientelor, pret, mod de cumparare!


Nu-mi poate spune nimeni ca-i o simpla coincidenta faptul ca buzele mele sunt catifelate si... pupabile :) , cum spune o prietena, pentru ca ma cunosc de vreo 30 de ani si stiu ca buzele mele ar fi suferit maxim in aceasta zi apocaliptica de 21 decembrie daca nu le-as fi mangaiat cu pomada de la Ivatherm!



Liza spunea...

of Doamne!!! foarte tare cu faza cu seul de oaie, mi te si imaginam la ceva eveniment monden facandu-ti-se mila de Oana Zavoranu si inamanandu-i cutiuta cu "balsam de buze". si eu am aceleasi probleme cu buzele, mereu sangerande, mereu crapate, am si daruit un aqualia vichy care la mine avea efect 0...momentan am avene si isi face treaba destul de bine dar tot ma tenteaza sa incerc ivathermul asta micut. din pacate pana la vara cand ajung pe meleagurile romanesti n-am cum sa pun gherutele pe el! pupici!

Zuzele spunea...

@ Liza, nu vei regreta daca incerci si balsamul acesta de buze, te asigur! :) Apropo, unde esti?:)

Liza spunea...

sunt sigura ca n-o sa regret daca-l incerc, o sa-l cumpar negresit la vara. sunt in Danemarca, tara frigului...:))

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search