duminică, 16 decembrie 2012

Pofta de dulce cu prajituri Claus trece


Nu stiu altii cum sunt, dar mie daca mi-e pofta de ceva anume, pai pot fi nametii cat casa si tot nu ma dau batuta! Nimeni si nimic nu pot sta in calea poftelor mele care deviaza in lesin neinchipuit daca nu sunt alimentate cu obiectul dorintei! :P Se intampla ca la 2 noaptea sa salivez dupa bruschete si sa ma trezesc din asternutul calduros pentru a pune painea in cuptor la rumenit pentru ca, indiferent cat de incapatanat ar fi domnu' Ene, nu reuseste sa ma invite la somn daca eu nu mananc fix in momentul ala bruschete. 
Mai rau este cand ma ia pofta de... budinca de vanilie sau de orez cu lapte, eu neavand prin casa nici lapte, nici budinca, nici orez si fiind de-a dreptul imposibil sa fac rost de toate acestea in creierii noptii!
Si stau si ma perpelesc de pe o parte pe alta si stiti ce fac? Pornesc televizorul pe vreun post de gatit si se poate incheia in doua feluri povestea poftelor mele: ori ma ia lesinul si plec la magazin sa-mi cumpar ce-mi trebuie pentru... clatite, sperand ca non-stopul de la doua strazi distanta chiar este non-stop sau incropesc o reteta din ce gasesc prin frigider, adaptez, schimb ingrediente, et; ori salivez privind la tv cum nenea de acolo se linge pe degete dupa ce prepara cine stie ce minuni care ma provoaca sa le pun pe lista de gatit si imi trece si foame, si pofta si tot, fac un ceai si ma culc, sperand sa visez clatite pufoase cu multa cioco :) 

Dar, de o singura pofta nu pot scapa never ever, indiferent cata ciocolata as avea in casa sau ce alte bunatati imi zambesc din frigider: cozonacul si prajitura Luca ( foto) de la cofetaria Claus ! Pot pune pariu cu oricine ca nu exista in lumea'ntreaga un cozonac mai bun decat acela preparat in cofetariile Claus! Pur si simplu nu exista! Si sa nu creada cineva ca n-as prea fi mancat la viata mea cozonac. Stiu, unii spun acum: pai n-ai mancat facut de mama sau de bunica sau de sotia mea! Mi s-au spus toate acestea atunci cand am adus in discutie cozonacul Claus si stiti ce? Toti cei care ma asigurau ca al lor este cel mai pufos si mai aromat si mai plin de nuca si cel mai cel mi-au dat dreptate!
Stiti cum se mananca minunatia de cozonac de la Claus? PE MUTESTE pentru ca nimeni nu mai scoate o vorba! Poate doar sunete! :)





Exista cineva aici care nu a mancat cel putin o prajitura de la Claus? Ma cam indoiesc, insa daca exista o asemenea nedreptate, pai se cere urgent a se lua masuri! Este pur si simplu... ilegal... inuman... sa existe un singur cititor al meu care sa nu fi hmmmm-it de satisfactie la degustarea unei prajituri de la Claus :)
Cu ciocolata alba sau neagra, cu fructe de padure, cu vanilie sau iaurt, cu crema de cafea sau de tiramisu, cu scortisoara si visine inmuiate in coniac, prajiturile sunt senzationale! Nu pot spune ca sunt "ca la mama acasa" pentru ca sunt mult mai bune decat la oricare dintre mamele noastre acasa :)
Si exista la Claus si prajituri cu nume de vedete, facute exact dupa gusturile celor care le poarta numele, cu ingredientele lor preferate!
Nu ma pot opri la una anume pe care sa o urc in varful piedestalului pentru ca preferintele tin de gusturile fiecaruia, insa nici macar nu trebuie sa ma credeti pe cuvant in treaba asta si tot ceea ce aveti de facut este sa faceti o vizita uneia dintre cele doua cofetarii Claus, una pe Banu Manta nr. 21A si una in Crangasi, pe strada George Valsan nr. 27 - AICI gasiti harta si numere de telefon pentru comenzi.
In continuare va las in compania catorva fotografii pe care le-am facut in cofetaria de pe Banu Manta si sper ca v-am facut suficienta pofta incat sa mergeti sa gustati macar o prajiturica! Apropo, nu este nevoie sa cumparati... in orb, doar privind vitrina pentru ca in aceasta cofetarie, clientul gusta inainte sa cumpere :) Cu siguranta n-ati mai intalnit o asemenea oferta, nu-i asa?:) Iar in aceasta perioada, fiecare client primeste in dar cate un Mos Craciun si un calendar pe 2013!

Bon appetit, my darlings!

Domnul Claudiu, sefu' cel mare



















PINA spunea...

Nu e corect. Eu daca sunt din Iasi, sunt o cititoare fidela a blogului tau si mi-ai facut o poftaaaaa, cum fac sa o potolesc?
Gata, postarile pe tema gastronomica nu ti le mai citesc:)

Zuzele spunea...

:) Pina, habar nu am daca livreaza praji si in afara Bucurestiului! Ma interesez si iti spun :)

Unknown spunea...

Inca un motiv pt care nu am tv in casa :)

Floare de colt spunea...

Nu prea se vede umplutara la cozonacul minune,zici ca e de la boromi

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search