miercuri, 19 decembrie 2012

Sa mai purtam si pantofiromanesti.ro !

Nu inteleg un lucru: de ce cumparam cizme din ... carton fabricate in Vietnam (vreo 60 de milioane de perechi/an), in timp ce Romania exporta incaltaminte de foarte buna calitate vreo 70 de milioane de perechi/an) ? Peste 98% din productia autohtona de incaltaminte se exporta, iar noi cumparam incaltari de duzina, din materiale execrabile, prost facute si foarte scumpe din China, India si mai stiu din ce alt colt de lume unde sandalele ... Zara, de exemplu, sunt fabricate cu 3 euro si vandute cu 60 euro la mall !



Exista in Romania fabricanti de pantofi foarte respectati pe plan international si aproape necunoscuti pe piata autohtona si asta mi se pare cumva nedrept pentru ca, in cazul acestora, calitatea chiar primeaza si folosesc materiale de cea mai buna calitate. V-am aratat, in vara, sandalele mele superbe marca Why Denis - brand romanesc si v-am tot spus de sandalele Comart, alt brand romanesc, pe care le port cu mare drag de vreo 5 ani si sunt in perfecta stare. Ambele incaltari sunt din piele naturala, sunt impecabil lucrate, foarte rezistente si foarte moderne. Exista, cumva, conceptia ca modelele romanesti de incaltaminte ar fi invechite, ca n-ar respecta tendintele actuale, insa nici vorba de asa ceva! Am vazut asta vara in magazinul Why Denis din Baneasa Mall modele de sandale, genti si curele superbe, intocmai ca la brandurile "straineze" care au impanzit toate mall-urile sau chiar mai frumoase de-atat pentru ca multe dintre creatii sunt unice!


Astazi sunt foarte bucuroasa sa va prezint un nou brand romanesc de incaltaminte pantofiromanesti.ro cu care am facut cunostinta in urma cu doua saptamani, in cadrul unui targ de Craciun. M-am oprit la standul lor pentru ca aveau ghete si cizme cu tinte, nebunia momentului :)
M-a suprins faptul ca absolut toate incaltarile pantofiromanesti.ro sunt fabricate din PIELE NATURALA - exterior si interior- iar tintele nu sunt lipite, ci aplicate manual, spre deosebire de chinezariile oribile din mall-uri care costa 2-3 milioane si sunt facute in serie, din piele ecologica sau din... nici nu stiu ce fel de material este acela care parca-i carton ce se imbiba cu apa inca de la primii pasi in zapada. Am gasit si ghete din piele cu tinte, insa sunt un "fruct interzis" pentru romanul de rand pentru ca pretul lor trece de 4 milioane, iar cizmele din piele pe care le-am gasit prin mall costa mai bine de 6 milioane. Am fost socata, saptamana trecuta, sa vad intr-un magazin din Mall Plaza - Nine West, parca- o pereche de cizme din piele, pana sub genunchi, cu cateva tinte aplicate in zona gleznei la pretul fabulos de 17 milioane! Oare chiar exista romani care incalta asa ceva? Ma gandesc ca da pentru ca altfel ar fi intrat in faliment magazinul respectiv...
Tocmai de aceea am fost foarte suprinsa cand am gasit ghetutele de la pantofiromanesti.ro la un pret decent de 299 ron (momentan 280 lei), avand in vedere ca sunt de foarte buna calitate, sunt fabricate exclusiv din piele, interior si exterior, repet, iar tintele sunt cusute manual. Si un alt plus pentru aceste incaltari: au captuseala din blanita si sunt, deci, si foarte calduroase pentru aceasta perioada.
Am doua prietene care si-au cumparat deja ghetutele cu tinte dispuse sub forma unei panze de paianjen (modelul de mai sus - apropo cred ca este cel mai bine vandut model pentru ca l-am vazut in picioarele multor femei in ultimul timp ) si sunt foarte multumite de ele, in sensul ca au trecut cu bine prin mocirla de zilele trecute cand se topise zapada si nu numai ca nu s-au udat, dar nici pielea nu a absorbit apa care stim cu totii cat de urat se usuca si cum sarea care ramane strica pielea. Se folosesc trei tipuri de piele - foarte moale, moale si dura! Eu o prefer pe cea dura pentru incaltarile de iarna pentru ca vreau sa-mi fie protejate foarte bine si picioarele, dar am impresia ca acest tip de piele rezista si mult mai bine la contactul cu zapada, ploaia si mai stiu eu ce alte probleme apar in jungla bucuresteana :)
Si credeti-ma ca nu exista client mai pretentios decat prietena mea cea frumoasa si foarte fitzoasa Mery :), in garderoba careia se gasesc numai branduri de branduri si care nu si-ar fi cumparat in veci aceste ghetute daca nu ar fi fost 200% multumita in toate privintele: model, calitate, cusaturi, captuseala, totul. Ah, cu ea am intrat la Nine West, unde m-au socat cizmele de 17 milioane si culmea, nu i-a placut nimic de acolo :)

Pe site-ul lor - www.pantofiromanesti.ro dar si pe pagina lor de Facebook - AICI- puteti admira intreaga lor colectie de incaltari! In ultima perioada au tot fost prezenti si la diverse targuri de Craciun si puteti sa-i intrebati la numarul de telefon de pe site sau Facebook sau prin intermediul adresei de mail unde vor mai merge in perioada urmatoare daca vreti sa vedeti "in carne si oase" incaltarile :) Va asigur ca sunt muuuuult mai frumoase decat in poze si FARA CUSUR ! Calitatea pielii, cusaturile, talpa, totul este lucrat impecabil si va puteti convinge singuri /singure de asta, iar daca nu va place ceea ce ati comandat, puteti returna produsul si veti primi banii inapoi! Dar pot sa pun pariu ca nu se va intampla asa ceva :)




preferatele mele :)





















Maya Secret spunea...

Frumoase dar cam scumpe raportat la venitul romanului obisnuit care nu isi permite sa dea jumatate de salar pe cizme cand poate plati cu aceeasi bani caldura pe luna.

Zuzele spunea...

Depinde cu ce compari cand spui scumpe, Maya! Ghete din piele nu gasesti sub acest pret nicaieri, nici in piata, iar la mall nici atat! Da, poate pentru unii oameni sunt scumpe, dar mai este si vorba aia: "suntem prea saraci sa ne cumparam lucruri ieftine!". O astfel de pereche poate fi purtata lejer cel putin 3 ierni, fata de alte ghete din piele ecologica in care te uzi si iti ingheata picioarele care dupa o iarna sunt aruncate la gunoi si costa si ele peste 1.5 mil ....

Unknown spunea...

Multumesc de informatie, am rasfoit site-ul si am vazut o multime de modele deosebite. Cu siguranta merita o astfel de investitie!

Felicia spunea...

Asta pentru ca in Romania nu se mai produc materiale, cum se produceau pe vremea comunismului. Majoritatea sunt de proasta calitate si de aceea trebuie mereu sa importam. Stiu asta pentru ca mama mea face pantofi pentru firme mari din afara ca: Olang, Primigi, Skechers etc.. Aceste firme mereu isi trimit, pe langa un model, si materialele: piei, talpi, blanita etc..

Madalina spunea...

De acord cu Maya, si gasesti incaltaminte din piele la 1-2 milioane, nu la 4-5 cum sunt astea, si nici nu sunt frumoase. Nu isi merita banii, asa ca voi cumpara in continuare din leonardo :))

Anonim spunea...

http://www.incaltaminte-mopiel.ro/

ABeautyTale spunea...

Ce faine sunt alea maro-roscat si alea rosii!

Stefania spunea...

Au modele superbe iar ca pret mi se pare rezonabile.Aceste modele le gasesti la Zara la cel putin 100 euro.Eu recunosc ca-mi mai cumpar cizme din "carton" la maxim 30 euro( ceea ce este deja enorm) pentru ca stau intr-o regiune unde nu ninge iar cand ploua am o pereche de cizme de piele care ma salveaza.

Mihaela Pojogu spunea...

in perioadele de reducere imi cumpar, pe miniprix gasesti incaltaminte, chiar eu mi-am luat bocanci fara blanita cu 160 lei din piele evident, deci se poate sa gasesti si mai ieftin. Daca ai noroc si poti sa cumperi direct de la fabrica cum mi s-a intamplat acum 5 ani si acum le am, cumparate cu 50 lei, imblanite si facute exemplar. Inteleg ca pretul lor poate e crescut si datorita trendului, insa se poate si mai mic. Maxim 200-250ron as da, indiferent de brand, neaparat piele, altfel pretul trebuie sa fie si mai mic de jumate. :D

Anonim spunea...

Sincer nici mie nu mi se pare scumpe. Eu am incaltaminte din piele care e deja la a 3-4 iarna si arata impecabil. Nu cumpar/port piele ecologica, nu mi-e comod, estetic nu-mi place. La Berska gasesti la 200-270 lei incaltaminte din piele eco, si se cumpara in draci. Deci romanii nu-s saraci atata vreme cat devasteaza mall-urile. Multa lume prefera sa dea 200-270 lei pe niste incaltaminte Zara sau BSK din piele eco decat 300 lei pe incaltaminte din piele naturala romaneasca. Aici e vorba de snobism nu de saracie.

Mihaela Pojogu spunea...

Sunt foarte frumoase, insa ceva mai ieftine si neaparat sa-mi fie utile mi le-as lua. E foarte bine sa sustinem productia romaneasca indiferent de domeniu insa si ei trebuie sa ajute consumatorul sa si le poata permite.

Am simtit nevoia sa completez.

Doar cei bogati, pipitele intretinute, isi pot permite incaltarile de 17 milioane(lei vechi).

Zuzele spunea...

@ Madalina, pe bune? Leonardo? Pai du-te in Europa ca de acolo sunt aduse cartoanele alea si le gasesti chiar la jumatate de pret! Spune-mi si mie, te rog, unde ai vazut tu ghete din piele la 1 mil?

varzaruanca spunea...

Frumoasa modele, nimic de zis...dar sincer...depasesc cu mult bugetul. Ok, botine la 190 lei mai merge...gasesc din piele in oras si la 150-200 lei. Totusi...inteleg ca-s de cea mai buna calitate, dar nu mi-as permite sa dau appe jumatate din salariu pe o pereche de cizme peste genunchi de 650 ron!

Anonim spunea...

cum pot unii sa creada ca la leonardo gasesti piele?sunt cele mai proaste calapoade posibile..frumos articol ,azi mi.am comandat o pereche de cizme biker de pe site:)))

Zuzele spunea...

@ Anonim, ma bucur mult ca ti-ai gasit ceva pe placul tau printre pantofii romanesti :) Da, la Leonardo au incaltari moartea picioarelor, facute din materiale extrem de proaste, dupa calapoade extrem de proaste in care iti miros picioarele extrem de urat, dat fiind cartonul ala execrabil din care sunt facute! Multa lume se bucura pentru un leu in minus, negandindu-se ca pantofii aia sunt buni doar pentru cateva purtari!

Maya Secret spunea...

BB Up este tot un brand romanesc cu preturi foarte bune, modelele sunt asa si asa, unele chiar foarte faine. Au reduceri destul de frecvent si atunci o pereche de cizme din piele poate sa coste sub 100 lei dar trebuie sa ai super noroc- asa se intampla in fiecare an cand au loc reducerile. Anul trecut vazusem niste cizme super faine la 29lei, evident nu le-am mai prins in stoc. Nu le fac reclama, nu am nicio legatura cu ei, vreau doar sa iti spun ca se poate si mai accesibil. :) Si Miniprix-ul nostru are incaltaminte din piele pana in 200 lei si ei au frecvent reduceri. Poate din acest motiv cele 2 magazine despre care am palavragit atat sunt atat de cunoscute.

Maya Secret spunea...

http://www.bbup.ro/bbup.php?cat=1&cat2=8&detalii=829 100 lei, un pret super decent. Bineinteles ca nu se asteapta nimeni ca toate perechile de cizme din piele sa fie la 100 de lei, dar exista alternative tot timpul. :)

Diman spunea...

Nu prea inteleg de ce se tot ''loveste'' in preturile lor... nu trebuie sa cumpere nimeni daca nu ii convine pretul, nu? Exista femei in Ro care isi permit sa dea si 500 lei pe incaltaminte... e un lucru rau asta? eu cred ca nu, daca iti place ceva si iti permiti iti iei, daca nu iti permiti iti gasesti alternative.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search