joi, 6 decembrie 2012

Week-end de iarna la Viena si nu numai:)

De foarte mult timp imi doresc sa ajung la Viena in preajma sarbatorilor de iarna pentru ca auzisem eu ca orasul este o adevarata fila de poveste in aceasta perioada, iar pozele pe care le tot postau unii si altii dupa vizite mai scurte sau mai lungi in capitala Austriei aproape ca ma faceau sa lacrimez. Am avut o tentativa de plecare acum doua ierni, insa n-a fost sa fie. Si nici anul trecut n-am reusit sa-mi pun planurile in aplicare. Insa anul acesta, soarta m-a vrut la Viena si eu nu aveam cum sa ma impotrivesc!:)

Au fost trei zile foarte frumoase pe care le-am petrecut printre cladiri superbe, adevarate opere de arta arhitecturala, dantelarii in piatra la tot pasul, beculete mii si mii, braduti impodobiti, vin fiert, strudel cu mere si multa veselie. Si preturi mari!:) Dar a meritat cu varf si indesat pentru ca am vazut alta lume, una civilizata si bine crescuta, care nu arunca pahare din plastic pe jos imediat ce sorb ultima picatura de vin fiert si nici ambalaje de senvisuri altundeva decat in cosul de gunoi. La intoarcere am dat o fuga si pana in Bratislava pentru ca se afla mult prea aproape pentru a nu fi si ea vizitata si am prins un targ de Craciun si acolo, insa total diferit. Daca la Viena se manca Apfelstrudel, la Bratislava era, la putere, carnea prajita in muuuult ulei si ceapa. Multa ceapa, cruda sau prajita pusa in cantitati impresionante in senvisuri cu orice fel de carne, iar chifla imbibata bine cu ulei in prealabil. Am plecat toti de acolo extrem de ingretosati si am cumparat castraveti murati cu 50 de centi bucata. As fi dat si 5 euro daca imi cerea cineva, numai sa scap de senzatia pe care mi-a lasat-o mancarea infulecata acolo:P































































































































Am dat o tura si prin Budapesta care este, intradevar, superba, insa m-a uimit faptul ca ornamentele stradale lipseau cu desavarsire. In afara de cate un clopotel prapadit agatat de stalpii de iluminat, orasul nu parea sa intampine Cracinul. In comparatie cu Bucurestiul care este absolut superb in aceasta perioada, Budapesta si chiar si Viena au rusinica, rusinica!:)

Pandora spunea...

Ma bucur foarte mult ca in sfarsit ai avut ocazia sa vizitezi Viena in aceasta perioada. Este orasul meu preferat si mi se pare ca arata superb in orice anotimp, insa in perioada sarbatorilor de iarna este fenomenal de frumoasa. Foarte dragute pozele :) I hope you had fun!

http://misspandorablogs.blogspot.ro/

fashion doctor spunea...

iubesc Viena si in fiecare an fug neaparat! bine ai revenit! puppppp

CarmenG spunea...

Iubesc Viena, am fost si eu anul trecut si am stat chiar 3 saptamani,deja ma simteam ca acasa:))). Tot in apropierea sarbatorilor am ajuns si eu si totul era mirific. Targul de iarna de la primarie super, am stat cu orele sa privesc tot felul de globuri :)))

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search