vineri, 19 aprilie 2013

Lauda de sine... miroase a Shalimar Parfum Initial!

Nu ca ma laud, dar... hai sa ma laud! Nici macar Google-ul nu recunoaste o adoratoare mai mare de Shalimar Parfum Initial decat mine si, drept dovada, ma aflu pe locurile 4 si 5 in topul rezultatelor la o simpla cautare a acestui parfum de la Guerlain! Dupa aoro.ro- nici n-aveam cum sa ma bat cu acest mare balaur- dar, inainte de fragrantica.com si sephora.com !!! Ziceti voi daca nu-i tare spre foarte tare treaba asta! :)

DOVADA! :))

Se pregateste lansarea pe piata a variantei mai soft a iubitului meu SPI si anume, Shalimar Parfum Initial L'Eau Si Sensuelle, insa nu stiu daca-l va detrona pe fratele lui mai mare in inima si pe pielea mea!:) Sticla este identica, insa ciucurasul bleu va fi inlocuit de pene fluffy roz. Ambalajul este decorat cu arabescuri ce evocă fabuloasele Grădini Shalimar și terasele lor sublime. Este o creatie a parfumierului Thierry Wasser si se anunta a fi un parfum citric - just my type- care se deschide cu note de bergamota si grapefruit, combinate cu note verzi. I already adore him!!! Ca sa nu mai spun ca inima o are plina de iasomie, irisi mov si trandafiri, miresmele de final fiind.... ATENTIE!!!!... boabe de Tonka siiiiiii.... VANILIE!!!!
Putea crea cineva un parfum mai perfect de-atat? (mda, stiu ca perfect nu are grad de comparatie, nu aruncati cu pietre, dar am vrut sa-i subliniez perfectiunea perfecta!)



Stiati ca Shalimar, sau “casa iubirii” în sanscrită, era, înainte să devină un parfum de legendă, o grădină feerică, ce incununa povestea romantică dintre împăratul Shah Jahan și frumoasa Mumtaz Mahal. 
Iubirea lor l-a inspirat în 1925 pe Jacques Guerlain si a transformat-o într-un poem olfactiv incredibil de sensual, infuzat cu miresme efemere de flori, lemn, vanilie și ambră.
Prospețimea pătimașă a notelor de de vârf se amestecă cu iasomia, floare omagială din inima faimoasei Guerlinade.
Primul parfum din categoria „oriental”, Shalimar va ramane intotdeauna esenta iubirii si initierea in feminitate!

The one!


Oh my God!
Am vrut sa vad ce parfumuri a mai creat nenea asta, Thierry Wasser si am regasit in portofoliul lui aproape toate parfumurile pe care le ador eu! Ca sa vezi potrivire! Deci: Dior Addict, my one true love for many many years pana cand a aparut Shalimar Parfum Initial si, cu parere de rau, trebuie sa spun ca l-a detronat in inima mea! Asa! Ar mai fi aproape toata gama Aqua Allegoria a lui Guerlain, cu exceptia Mandarine Basilic, my other love (creator: Marie Salamagne),  Mentafollia si Herba Fresca, ambele create de insusi Jean-Paul Guerlain! 
Ar mai fi La Petite Robe Noir (2012) in palmaresul lui Thierry Wasser pe care inca nu am apucat sa-l testez nici acum si asta pentru ca de fiecare data cand am nimerit intr-o parfumerie eram invaluita de alte miresme si mi-am propus sa-i acord exclusivitate! 
Multumeeeeeeeeeeeeeeeesc, Guerlain pentru aceste creatii absolut superbe!!! 

Si Le Muguet 2013 tot sub bagheta monsierului a luat nastere! 
Uitandu-ma pe CV-ul sau, am gasit un Shalimar Ode a la Vanille (2010) pe care nu il stiu si despre care sunt convinsa ca-i un parfum demential! Vanilia, my love, remember?
Offfff, cate parfumuri are Guerlain pe care eu nu le stiu si care nici nu cred ca se gasesc in parfumeriile noastre!

Inca nu am una dintre Alegoriile Guerlain si culmea, cand m-am dus eu hotarata la Sephora sa-mi cumpar Herba Fresca, ghici ce! Nu il mai aveau! Pe cuvant de cercetas daca nu aveam lacrimi in ochi! Am primit o privire gen "de unde o fi scapat si nebuna asta? plange pentru un parfum.." de la don'soara sephorista care mi-a dat vestea ca mi-a pierit tot cheful! Am iesit din mall si parca nu-mi venea sa plec acasa cu mana goala. M-am intors si mi-am cumparat Shalimar Parfum Initial - l-am si terminat intre timp (urmeaza sa-l trec si pe el pe R.I.P list), dar parca nu-s impacata ca n-am si eu Herba Fresca! Daca il vedeti pe undeva sa ma anuntati si pe mine, pretty please!

O poezie...
Draga Iepurasule de Paste (uite ca te notez cu "I" mare ca sa vezi cat de mult te respect/iubesc/astept), daca esti pe receptie, asculta-mi gandurile mele cele mai arzatoare si lasa-ma sa descopar printre ouale rosii o sticluta cu parfum! Poate fi Shalimar Parfum Initial, poate fi Shalimar-ul cel nou, L'Eau Si Sensuelle ca si asa mor de curiozitate sa-l miros, poate fi Herba Fresca daca vei avea sansa sa-l gasesti pe undeva, poate fi Aqua Allegoria Mandarin Basilic pe care l-am pufait aseara pe incheietura mainii stangi unde am cateva bratari cu snur de matase si toata ziua de astazi mi-a mirosit a citrice si busuioc! Poate oi privi tu, cu mintea ta iepureasca, nu cu ochi foarte buni aceasta combinatie de mandarine si busuioc, insa notele sunt atat de perfect imbinate, incat, crede-ma, dau nastere unei creatii dumnezeiesti, atat de proaspete, atat de revitalizante.. 
O minune, mai, iepure cu "I" mare!
Hai te-astept cu drag si cu inima tresaltand de emotie!

Pe post de PS: Thierry Wasser, te ador pentru creatiile tale care imi bucura sufletul!

Adelina Eneșca spunea...

Iubesc Guerlain cu toata fiinta mea! Nu am intalnit parfum de la ei care sa nu imi placa. Creatiile acestei case sunt adevarate capodopere, imi trezesc sentimente nebanuite si imi dau fiori de placere pe sira spinarii. Shalimar e prima mea iubire de la ei si nu il voi parasi niciodata!
P.S. am cautat de curiozitate L'heure bleua (rezultate in romana) pe google si sunt pe locul 4 :D Yay!

Zuzele spunea...

Te inteleg perfect, draga mea! Sunt pe aceeasi lungime de unda!:)
Felicitari pentru mentiune :D

lucia spunea...

Eu m-am gandit ca aveti seo facut bine. Oricum, bravo voua!

Anonim spunea...

Intr-adevar nu cred ca se poate pune cineva cu aoro.ro la cautari pe parfumuri. Oricum felicitari.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search