joi, 4 aprilie 2013

Spring 2013: sweet, sensual and seductive perfumes


Ma aflu intr-o criza existentiala fara precedent, o perioada pe care n-am mai traversat-o nicicand, o vreme care a lasat urme adanci in sufletul meu...
The fact is that am ramas fara parfumuri!!! 
Nu radeti, daca asta aveati de gand sa faceti pentru ca da, pentru mine, nu-i lucru de saga!
Se mai odihnesc cateva sticlute pe noptiera mea, recunosc, insa nu acelea care imi fac inima sa tresalte, narile sa traga adanc aer in piept si sufletul sa simta o fericire sora cu extazul!

Ador parfumurile tari, cu note orientale, lemnoase, din care sa nu lipseasca vanilia, si moscul, si bergamota, si santalul, insa parc-as face o schimbare in primavara asta! Si nu pentru ca personalitatea mea s-a mai angelizat intre timp, nu m-a inmuiat soarele lui aprilie si nici nu simt nevoia sa ma teleportez in timp, in vremea in care Very Irresistible de la Givenchy imi parea parfumul suprem, the one and only!
Nu ma mai regasesc deloc printre miresemele exclusiv florale sau exclusiv fructate, foarte dulci, dar fara o nota amaruie, orientala, cat de discreta ar fi ea!

Inca nu m-am hotarat a ce vreau sa miros in perioada asta, dar mi-au atras atentia cateva creatii recente intre care oscilez si pe care le tot adulmec virtual... Le citesc, le analizez, le privesc si incerc sa ma imaginez mirosind a bujori, a violete, a iasomie...

  • Primul pe care am pus ochii si asta pentru ca are in compozitie VANILIE este parfumul See by Chloe, lansat la inceputul anului acestuia! Se prezinta drept "chic, elegant, energic", iar pe cartea acestuia de vizita se afla numele parfumierului Michel Almairac care a mai semnat Magnetism by Escada, Gucci Rush si Gucci Rush 2 (unele dintre preferatele mele), Voleur de Roses by L Artisan Parfumeur, Zen by Shiseido si lista este lunga; o gasiti AICI daca sunteti curioase. See by Chloe se deschide cu bergamota (o ador!!!!) si flori de mar, continua cu o inima de iasomie si ylang-ylang, pentru a culmina intr-o nota lemnoasa: lemn de santal, mosc si.... VANILIE. Imaginea parfumului este modelul Bette Franke care mie mi-a trasmis clar mesajul: Please Try Me!
  • Cu creatiile parfumate semnate Roberto Cavalli am avut o singura intalnire, acum multi ani, prin intermediul Just Cavalli HER, un parfum pe care l-am primit in dar de la fratele meu. Mi-l amintesc dulceag, ca si perioada de care m-am bucurat pe durata folosirii acestui parfum. De altfel, acesta se recomanda drept "un parfum fructat floral, pentru femeile tinere si fetele ce iubesc viata. Este seducator, provocator si sexy!". Acum, in schimb, mi-a atras atentia Just Cavalli. Roberto Cavalli Just Cavalli, parfum feminin si...uluitor, cu arome sexy si seducatoare! Asa spun creatorii - Nathalie Lorson si Fabrice Pellegrin-, asa va spun si eu! Inca nu l-am mirosit, asa incat sa ma pot pronunta in cunostinta de cauza, insa mi-a fost de ajuns sa observ printre ingrediente floarea de portocal si Tiara pentru a ma face curioasa sa-l cunosc! Georgia May Jagger, fiica lui Mick Jagger, este imaginea extremely sexy a acestui buchet floral imbuteliat intr-o sticla cumva simpla, cumva interesanta, transparenta in partea de jos, rozalie, girlie gen, dar innobilata cu un capac auriu cu usoare accente snake skin print. Love it!

  • Parfumul Jasmin Noir de la Bvlgari imi place foarte mult si, culmea, nu are vanilie in compozitie, insa are ambra, o alta aroma preferata. Si iasomie, si gardenie. Love them! De regula, apele de toaleta, variantele fresh ale unor parfumuri indragite, nu reusesc sa ma cucereasca pentru ca ma gasesc deja indragostita de varianta lor mai puternica si ar lupta cu morile de vant. Unul dintre creatorii lui Jasmin Noir, Carlos Benaim, a mai strans laolalta si notele lui Very Iressistible de la Givenchy, lui Premier Jour de la Nina Ricci, lui Armani Code de la Georgio Armani, lui Flowerbomb de la Viktor and Rolf, lui Pure Poison de la Dior, lui Euphoria, Eternity si CK in 2 u - de la CK, toate iubitele mele, care intr-o perioada sau alta s-au aflat pe pielea mea...

  • In ceea ce priveste Mon Jasmin Noir L'Eau Exquise, va trebui sa ma abtin de la comentarii pentru ca nu l-am mirosit inca! Am aflat ca este latura cea mai vivace a parfumului Mon Jasmin Noir, ca imbratiseaza un lux exuberant si ca isi gaseste in aceasta creatie cea mai pură expresie, un arabesc de arome delicate superbe care plutesc in lumina pe un fundal mediteranean. Pomelo roz  emana prima nota intepatoare, citrica, fuzionind apoi cu notele verzi de migdale proaspete, dezvaluie  primul acord, o adiere de lumina catifelata, conducand catre inima parfumului. Aici te intampina aromele de iasomie grandiflorum combinata cu cea de Sambac si iasomie, ceai alb - infuzie  ce te invaluie intr-o imbratisare calda, intima. Esente de lemn cremoase, incantatoare si esenta intensa de mosc alb adauga o nota finala, plina si pregnanta. Descrierea a fost suficienta pentru a ma indragosti iremediabil de acest parfum pe care, intocmai ca pe Fat Frumos-ul din povesti, expresia barbatului perfect pentru orice Ileana Cosanzeana, il iubesc in lipsa! Cred ca este divinisim!!!!! "Prin Mon Jasmin Noir L'Eau Exquise am vrut dau parfumului Mon Jasmin Noir o expresie proaspata. Am vrut să creez o preţioasa şi luminoasa Apa de Iasomie, cu semnătura Mon Jasmin Noir", povesteşte parfumierul Sophie Labbe. 

"Apa de iasomie".... Jur ca am fluturi in stomac ca in timpul unei mari indragostiri!!!

Ei, poftim descriere:
"Bvlgari Mon Jasmin Noir L'Eau Exquise, noua apa de toaleta inspirata de vraja splendidelor grădini în stil italian renaştentist - Boboli din Florenta, unde familia De Medici a adus în Italia pentru prima data Iasomia. Transcendand limitele spaţiului şi timpului, aceste flori sunt capturate intr-un parfum original şi luminos, a cărui esenţă sugerează cascade parfumate de iasomie scanteietoare în soare asemenea unei broderii a naturii. Notele sale transparente evoca prospetimea verde, labirinturi de verdeaţă, în timp ce ecoul acordurilor sale vibrante amintesc de vitalitatea efervescenta a fantanilor arteziene".
Cum sa nu-ti bata inima ca la intalnirea cu Fat Frumos?!?
Anonim spunea...

Arata bine parfumurile:) si eu de multe ori caut ceva si nu stiu ce:))

Zuzele spunea...

@ Macy, care este parfumul tau preferat?:)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search