joi, 24 octombrie 2013

Ati incercat vreodata uleiul din seminte de canepa? Are extrem de multe beneficii pentru sanatate, iar Carmen Bruma este imaginea CANAH Romania, „câneparul” Europei!

Afecţiuni ale pielii precum dermatite, psoriazis, acnee, dar şi patologii gastrointestinale, probleme vasculare şi boli specifice femeilor, precum chisturi ovariene, menopauza, sindrom premenstrual sunt doar câteva dintre situaţiile medicale în care uleiul şi alte produse derivate din cânepă au dat rezultate excelente. Despre uleiul din seminţe de cânepă presat la rece se spune că este singurul care conţine acizii graşi Omega 6 şi Omega 3 în raportul magic de 3:1, ceea ce-l ridică la rangul de “aliment protector”, un adevărat vaccin nutriţional.

Pentru început, trebuie să se facă o delimitare clară între “cânepa de Amsterdam”, aşa cum este numit, în glumă, produsul folosit pentru fabricarea drogurilor şi planta care posedă reale beneficii pentru sănătate. Cânepa este planta minune a agriculturii care a fost “abandonată”, pe nedrept, din cauza conexiunii pe care o are cu periculosul cannabis, al cărui consum este ilegal la noi în ţară. În urmă cu mai bine de 3.000 de ani î.H, seminţele de cânepă erau folosite pentru tratarea afecţiunilor pielii, erau considerate tonice, regenerative, laxative, diuretice.
Cercetările au demonstrat că uleiul din seminţe de cânepă presat la rece conţine acizii graşi Omega 3, 6 şi 9, în procente ideale şi, în urma unor studii aprofundate, desfăşurate pe perioade lungi de timp, s-a demonstrat efectul acestui produs în cazul sclerozei multiple şi alte afecţiuni neurologice grave. Uleiul reduce spasticitatea şi durerea neuropatică aferente acestor boli.
În ceea ce priveşte sindromul Gilles de la Tourette, uleiul din cânepă îmbunătăţeşte funcţiile cognitive şi reduce frecventa ticurilor verbale şi motorii. Rezultate excelente s-au întâlnit şi în cazuri de traumatisme craniene şi ischemie cerebrală, uleiul din cânepă reducând tensiunea intracraniană şi potenţialul convulsiv post-traumatic, iar în glaucom, reduce tensiunea intraoculară aproape la jumătate.


Aliat perfect al pielii

“Produsele din cânepă sunt ingrediente minune în orice regim alimentar, deoarece ele reprezintă surse vegetale de acizi graşi, antioxidanţi, vitamine, minerale (potasiu, calciu, magneziu, sulf, fier şi zinc), fibre, şi o sursă completă, echilibrată şi lipsită de gluten de aminoacizi esenţiali. În plus, eu am găsit în uleiul de cânepă un aliat perfect al pielii, datorită compoziţiei bogate în acizi graşi necesari pentru menţinerea sănătăţii şi a flexibilităţii membranelor celulare”, spune Carmen Brumă, imaginea brandului Canah şi o fidelă consumatoare de produse obţinute din seminţe de cânepă, de la suplimente nutritive, ulei şi faină proteică din şrotul obţinut în urma presării la rece a seminţelor şi până la seminţe decojite, loţiune hidratantă pentru piele şi batoane proteice, toate conţinând cei 21 de aminoacizi binecunoscuţi, printre care se află cei opt aminoacizi esenţiali pe care organismul uman adult nu îi poate produce şi care sunt prezenţi în seminţele de cânepă Cannabis Sativa. Mineralele prezente în seminţele de cânepă includ printre altele potasiu, magneziu, fier, zinc, calciu, fosfor, iar microelementele prezente sunt stronţiu, thorium, arsenic şi crom, la care se adăugă şi antioxidantul vitamina E.

Beneficii majore pentru sanatate:

-  reduce colesterolul “rău” şi creşte procentul celui “bun”
-  este o sursă majoră de clorofilă, bogată în magneziu
-  conţine o mare cantitate de vitamina E (100-150mg/100g)
-  are cel mai înalt conţinut de grăsimi polinesaturate (grăsimi bune) dintre toate uleiurile vegetale
-  are efecte terapeutice demonstrate în bolile de piele şi bolile cardiovasculare
-  recomandat în afecţiunile respiratorii
-  tratează sau ameliorează afecţiuni grave ale pielii, precum acnee, inclusiv rosacea, lupus cutanat, arsuri, dermatită seboreică, psoriazis
-  recomandat în problemele gastrointestinale
-  are efecte pozitive în cazul afecţiunilor vasculare, inclusiv hipertensiune arterială
-  recomandat femeilor care se confrunta cu sindrom premenstrual (dureri, iritabilitate), menopauza (bufeuri, uscăciune vaginală, deshidratarea pielii, insomnie), chisturi ovariene
-  face minuni în cazul artritelor reumatoide, osteoporozei, trombozelor şi artrozelor
-  are efecte benefice în cazul depresiei, stărilor de melancolie, lipsei de energie, oboseală fizică şi efort intelectual major
-  prin administrarea a trei linguriţe de ulei de cânepă zilnic se ameliorează vizibil celelalte complicaţii majore ale diabetului: micro şi macro angiopatia, neuropatia diabetică, insuficienţă renală progresivă, afectarea ochiului şi a retinei, riscul crescut de infarct vascular, ulcerele varicoase.









Produsele CANAH

Toate produsele CANAH sunt obţinute prin prelucrarea seminţelor de cânepă Cannabis Sativa în scopul obţinerii uleiului, a suplimentelor nutritive şi a făinei proteice din şrotul obţinut în urma presării, precum şi obţinerea seminţelor decojite - folosite în scop alimentar.
De la ulei din seminţe presat la rece, seminţe decorticate şi pudră proteică, până la faină, fibre şi loţiune cu ulei, toate sunt făcute din seminţe de cânepă, respectând înaltele standarde CANAH: prospeţimea, calitatea şi gustul excelent.


CANAH este un lovemark, a cărui poveste a început din pasiune pentru acestă plantă minune. Uleiul, seminţele decorticate şi pudra proteică de cânepă sunt mai mult decât produse ambalate frumos, care tratează anumite probleme de sănătate; sunt alternativa unui mod de viaţă natural, sănătos şi plin de energie. Noi simţim Green Living şi dorim ca şi dvs. să descoperiţi sănătatea «verde» din produsele de cânepă pe care ne place să le numim Medicina cu Gust”, spune Oana Suciu, Managing Partner CANAH Internaţional.


Istoria CANAH

Numeroasele beneficii ale cânepei, tradiţia de sute de ani a cultivării acestei plante în România şi trendul spre alimentaţia naturală care începuse să ia amploare, sunt factorii care au dus în anul 2005 la implementarea CANAH.
Fabrica a fost construită în judeţul Bihor, la Salonta, în urma unei investiţii de peste 1,5 milioane de euro, zona fiind aleasă datorită tradiţiei îndelungate în creşterea cânepii. Capacitatea acesteia este de 1000 tone seminţe pe an, această cifră constituind echivalentul a 250.000 litri ulei de cânepă anual.
În prezent, echipa CANAH este formată din 15 persoane: zece operatori în producţie şi cinci persoane cu sarcini de asigurarea calităţii, tehnologia de procesare, suport clienţi, logistică, contabilitate, iar produsele sunt vândute vrac sau ambalate, sub marca CANAH sau sub marcă privată.

Din punct de vedere al modelului de business, al cantităţilor procesate, al cunoştinţelor şi experienţei dobândite în domeniu, datorită CANAH, România este în prezent „câneparul” Europei în ceea ce priveşte procesarea seminţelor. Calitatea deosebită a produselor CANAH este certificată de TÜV Germania, prin acordarea ISO 22000 - cel mai înalt standard în managementul siguranţei alimentelor şi în managementul calităţii.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.canah.com şi pagina de Facebook.
Adina spunea...

Buna dimineata,
Ai scris la titlul articolului tau: "Carmen Bruma este imaginea CAHAH Romania". Te rog corecteaza, cand ai timp. In rest, toate bune si frumoase. Iti urez toate cele bune!
Adina

Zuzele spunea...

Si cu ce am gresit, Adina?

Adina spunea...

CAHAH in loc de CANAH. :)

Zuzele spunea...

:)) Gata! Nici nu observasem :)) M-am uitat cu atentie la titlu si nu intelegeam ce am gresit :)) Multumesc pentru atentionare!

Adina spunea...

Cu placere! :)

Geo spunea...

Ca si imagine totul arata foarte bine prezentat, chiar profesional s-ar putea spune, motiv pentru care sunt incantat de prezentare.
Nu prea suna bine, caneparul Europei in rest e ok.

Anonim spunea...

Sa se hotarasca Carmen Bruma, la prea multe face reclama !

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search