miercuri, 13 noiembrie 2013

O mare clasica-n viata. Cu accente dramatissime, desigur!



De la Cleopatra incoace, toate Evele cu darul cochetariei in sange folosesc trucuri care mai de care pentru a obtine acea privire seducatoare si misterioasa pe care numai una pereche de ochi conturati perfect cu tus negru o poate conferi posesoarei lor. Eyeliner-ul are, pe de o parte, puterea de a magnetiza privirea, de a impregna un aer hipnotizant si dramatic celei care il poarta, iar pe de alta parte, poate conferi un aer ingenuu, angelic, acei "ochi de caprioara" pe care ni-i dorim cu toatele, fie ca ne visam feline, elegante, clasice sau indraznete.


Partea cea mai frumoasa a unui eyeliner sau tus, pe limba lui Creanga, este ca poate corecta forma ochilor, are puterea de a accentua privirea si de a-i impregna un aer misterios, dramatic, iar combinat cu un ruj rosu devine, deja, o arma a seductiei cu rezultate incontestabile. In plus, in diminetile in care
nu avem timp pentru machiaje sofisticate, este suficient sa aplicam o dunga mai subtire sau mai groasa de eyeliner negru pe pleoapa superioara si suntem pregatite sa cucerim lumea! Insa, partea complicata in povestea cu tusul este aceea ca rezultatul final al unui machiaj care il implica poate fi unul comico-tragic daca nu este trasat, nu neaparat perfect- ca doar nu avem toate un talent innascut in manevrarea obiectelor de infrumusetare-, ci in limitele bunului simt, adica nu codite alungite pana la tample, nici groase pana la sprancene, dar nici intrerupte brusc si patratos in coltul extern al ochilor, dupa cum mi-a fost dat sa vad nu de putine ori. Insa, Silkissime de la L'Oreal nu degeaba se cheama el Superliner! Poate face minuni si daca ajunge in mainile unei amatoare in arta machiajului, dupa cum recunoaste subsemnata ca este. Sa ne intelegem: amatoare, in sensul ca nu stiu sa fac machiaje complexe - si, daca stau bine sa ma gandesc, nici nu pot spune ca sunt un fan infocat al pictarii pleoapelor cu sapte culori si al buzelor cu vreo trei-, nu ca n-as fi auzit in viata mea de primer, fond de ten, pudra, blush si alte minunatii care imi populeaza portfardul.

Prefer machiajul simplu, culori pamantii pentru ochi si, ori rosu, ori gloss, ori rujuri in nuante naturale, pentru buze. Dar, de cand am descoperit eu minunile pe care le poate face un tus negru si ca nu-i chiar asa de greu de aplicat precum mi-am imaginat dintotdeauna, as putea recunoaste ca am devenit dependenta de el!
Ma simt mai frumoasa atunci cand aplic o linie cat de subtire de tus, ochii imi sunt pusi in evidenta, iar privirea nu-mi trece neobservata si nu pot spune ca ma deranjeaza catusi de putin aprecierile publicului larg in astfel de momente! :))
Nu am reusit niciodata sa aplic tus cu pensula si le admir sincer pe fetele care pot trasa, cu mare maiestrie, linii perfecte pe pleoape, dar cand vine vorba de tusurile creion se schimba situatia! A fost mai greu la inceput, cand ma machiam si ma demachiam de vreo trei ori in fiecare dimineata pentru ca nu reuseam sa transpun pe pleoape ceea ce imi ramasese mie in minte de la ultima rasfoire a zonei glossy a Google-ului.

Silkissime de la L'Oreal imi place pentru ca, desi are forma unui dermatograf, are textura cremoasa data de uleiurile din compozitie si rezistenta unui tus, sustine cu brio desenarea unei linii perfecte, fara intreruperi inestetice, daca ai o mana dibace si o poti realiza dintr-o singura miscare, dar este perfect si pentru hasurarea portiunii dintre punctulete, daca alegi sa faci machiajul ajutandu-te de trucul punctelor, adica desenezi unul in coltul intern al ochiului, unul intre coltul intern si iris, unul in dreptul irisului, unul intre iris si coltul extern si ultimul punct il trasezi acolo unde te vei opri cu tusul. Apoi vii usor cu tusul unind toate punctele printr-o dunga fina, cat mai dreapta, fara denivelari, insa le poti corecta la final cu ajutorul unui betisor igienic imbibat in demachiant pentru ochi, daca este cazul.

O alta bila alba pe care o merita Silkissime este pentru faptul ca poate fi aplicat si pe conjunctiva pleoapei de jos, fara a irita ochii si fara a ajunge pana in barba sau pana la tample, cum am mai intalnit cazuri :) Ramane la locul lui de cu zori si pana-n seara, in forma perfecta!
Atentie!


Nu-l lasati prea mult timp fara capac pentru ca isi poate pierde textura cremoasa, ca orice alt tus - v-am spus ca arata ca un dermatograf, dar se comporta ca un tus :)- si nici nu-l maltratati cu o ascutitoare normala pentru ca riscati sa-l distrugeti, el fiind, repet, cremos si nu dur ca un creion dermatograf! De aceea, are nevoie de o ascutitoare speciala, cumparabila din orice magazin de cosmetice!



Ce produse cosmetice am folosit pentru realizarea machiajului de diva-care-sufla-in-ceai wanna be :)


Genele s-au transformat in aripi delicate de fluture datorita mascarei False Lash Wings de la L'Oreal, care le confera volum si alungire, fara sa le incarce. Un mare LIKE din partea mea! :)




Superliner-ul Silkissime arata ca un dermatograf, se aplica intocmai, dar are textura unui tus si confera machiajului rezistenta unui eyeliner
Peste dunga neagra trasata impecabil cu Silkissime, am aplicat un accent verzui cu eyelinerul MUFE, in coltul interior al ochilor




De cateva luni bune, aproape in fiecare zi, folosesc pentru pleoape auriul si maroniul din Paleta Artristry Gilded Chalet din colectia "Escape to Paradise" (am prezentat-o aici in detaliu)

Din paleta Too Faced Natural Radiance am folosit Bronze Veil pentru a bronza discret zona pometilor, usor tamplele, centrul nasului si doar o atingere fina in barbie, dar si un strop de Blush rozaliu pentru obrajori ca doi bujori
Pentru buze am folosit rujul Alegro Pink de la Dior

 Pentru ten am ales fondul de ten Truly Matte de la Clarins, un strop de fond de ten 10 Hours wear de la Sephora, iar pentru finisarea machiajului am ales pudra Pro Finish de la Make Up For Ever




Aceasta a fost provocarea pe care L'Oreal ne-a lansat-o, iar eu am realizat, cu Silkissime, un mix intre clasic si dramatic! Ce sa fac daca mi-s complicata?! :)
Aceasta a fost a patra si ultima tema pentru 
Scoala de Beauty Blogging L'Oreal Paris Romania




Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search