vineri, 7 februarie 2014

Cand ai piele sensibila si mofturoasa, o rasfeti cu produse Rogé Cavaillès!

1855: prima farmacie Rogé Cavaillès situata pe Bulevardul Haussmann nr. 166 din Paris


Nu cred sa existe pe planeta fiinta cu o piele mai sensibila, mai ciudata si mai mofturoasa decat a mea! Jur pe rosu, ca tot ne aflam in luna inimilor rosii, a dragostei ridicate in slavi mai mult ca oricand! Ziceam de piele. Cand este cald se inroseste, cand este frig se inroseste, la soare se arde, la frig crapa sau se cojeste sau ingheata, se usuca si ma mananca ingrozitor. Hidratata cu produse pentru piele uscata, se ingrasa foarte tare si luceste ca untul la soare; tinuta in frau cu produse pentru piele grasa, gaseste de cuviinta sa se revolte uscandu-se. Si unde mai pui ca in crizele ei de mancarime, daca indraznesc sa o ating, naste un cos fix in locul in care pun degetul. I-am gasit inamic, insa: pe fermecatorul, seducatorul si indragostibilul francez Rogé Cavaillès!









Ah, si are si mofturi legate de materialele textile cu care intra in contact. Daca in bumbacul bluzei se afla 0.001% fibra sintetica, apai se inroseste si ma rasplateste cu bubite mai mici si mai mari, cam cata frunza si iarba din parcul Cismigiu. Nu vreti sa stiti ce probleme am si in zona axilelor! Am testat si paratestat toate deodorantele fabricate vreodata si tot sunt nedespartita de Nidoflor, singura crema care imi calmeaza mancarimile atunci cand doamna Piele gaseste de cuviinta sa se razbune pentru
proasta calitate a cosmeticelor cu care i-am facut cunostinta. Totul pana intr-o zi preaminunata de toamna in care s-a indragostit pana peste urechi de Rogé Cavaillès!



Acest Rogé Cavaillès este un francez care i-a sucit mintile si caruia, ca niciodata pana acum, nu a reusit sa-i gaseasca vreun cusur. Si trecura deja cateva luni bune. S-ar putea sa se lase cu dragoste de-o viata, ca-n filmele indiene, sud-americane si turcesti, toate laolalta!
Lasand metaforizarea care ma incearca la ora asta, trebuie sa va spun, la modul cel mai serios, ca am descoperit, cu ajutorul Mihaelei frumushelei de la beautyroom.ro, un brand nu foarte cunoscut in Romania, dar respectat in strainatate, cu o traditie de peste 80 de ani in igiena corporala. 

Produsele Rogé Cavaillès sunt hipoalergenice, testate clinic sub control dermatologic si ginecologic, contin agenti surgras (imbogatiti cu lipide), respecta si protejeaza pielea sensibila, nu contin coloranti, parabeni, fenoxietanol, sapun, au PH fiziologic si sunt testate clinic de catre medici dermatologi.

Apa dura, produsele agresive, variatiile de temperatura sau tratamentele ce usuca pielea pot altera filmul hidrolipidic. Cand este afectat, acesta nu-si mai joaca rolul de bariera protectoare: pielea se deshidrateaza, devine uscata si-si pierde supletea.
Agentii surgras au o anumita afinitate cu pielea. Aceasta le permite sa nu fie eliminati la clatire si sa lase un film protector pe piele, care are aceleasi proprietati cu cele ale filmului hidrolipidic. Sapunul surgras Rogé Cavaillès reprezinta o poveste de succes care incepe in 1924 (foto jos), in spatele unei mici farmacii din Paris. Foarte curand, a devenit de referinta, avand in vedere proprietatile sale calmante si protectoare, fiind recunoscut si prescris de catre dermatologi.


Perfect adaptat pielii sensibile, sapunul surgras extra delicat Rogé Cavaillès este imbogatit cu agenti surgras (ulei de migdale dulci si ulei din sambure de piersica) care fortifica filmul hidro-lipidic si ajuta la mentinerea hidratarii naturale a pielii. Astfel, pielea voastra sensibila este protejata, mai putin iritata.
Gama Rogé Cavaillès este bogata si include produse destinate zonei intime, antiperspirant roll-on, crema pentru corp, etc. Beautyroom.ro le-a trecut in revista pe toate. Va invit sa aruncati o privire AICI!


TRIED and TESTED

Experienta mea cu produsele Rogé Cavaillès include o crema curatatoare Dermazero special formulata pentru pielea sensibila, pentru fata si corp, deodorant spray si sapun solid pentru fata si corp, adorabile toate.



Crema curatatoare Rogé Cavaillès Dermazero pentru fata si corp

Are textura unui gel fluid, incolor, fara parfum, care face o spuma discreta, insa deosebit de eficienta chiar si in indepartarea machiajului celui mai strident. Am avut placuta surpriza sa constat ca mi-a curatat si mascara rezistenta la apa, fara a-mi agresa deloc ochii. Nu m-au usturat deloc, nu s-au inrosit, nici macar nu a trebuit sa insist foarte mult in aceasta zona pentru ca demachierea sa fie eficienta. 
Pentru mai multa siguranta, incerc sa demachiez fata, in prealabil, cu lotiune micelara si abia apoi sa definitivez cu acest gel pentru ca uneori simt nevoia sa-mi curat pielea mai mult decat de obicei.
Este special formulata pentru pielea sensibila, nu contine coloranti, parabeni, fenoxietanol, sapun si este testata clinic de catre medici dermatologi. Nu contine sapun, este hipoalergenica si are PH fiziologic! 
O folosesc in fiecare seara, la dus, si pentru corp, in special pentru zona spatelui unde am avut probleme mari cu acneea si mi-e teama sa aplic produse in care nu am cea mai mare incredere. Atat de rau m-au marcat psihic nesuferitele de cosuri cu care am luptat luni intregi, incat mi-e foarte frica sa nu reapara si prefer sa curat spatele numai cu produse speciale, iar aceasta crema curatatoare Dermazero Rogé Cavaillès este unul dintre ele!
Deosebit de impresionata a fost de calitatea acestui gel si o prietena buna care a locuit mai bine de o saptamana la mine, ea fiind fan declarat al demachierii prin spalare. A folosit-o in fiecare dimineata si seara si intentiona sa plece cu ea acasa, dar m-am opus vehement, cu furci si topoare, gen! : -))
A fost amuzant episodul din prima seara in care a innoptat in iatacul meu :-) si imi cere ceva pentru spalat pe fata. O trimit la baie sa-si aleaga singura, dar ea vrea indicatii precise pe motiv ca "ma pierd in mall-ul din baia ta" :-)). O sfatuiesc sa aleaga gelul in recipient alb, cu pompita, pe care scrie Rogé Cavaillès. Urmeaza vreo 20 de secunde de tacere, dupa care aud un urlet infundat din care am inteles doar "scrie-mi pe o foaie cum se cheama exact chestia asta si de unde o pot cumpara! Acum!!!!". Cam atat de mult i-a placut! Si ii place in continuare pentru ca si-a cumparat trei geluri, de teama sa nu ne invadeze zombi sau ceva, si sa ramana fara provizii! Mda, se uita prea mult pe Discovery!





Deodorantul spray Rogé Cavaillès

Este, indubitabil, una dintre descoperirile cosmetice din top 10 ale vietii mele, mai ales ca sunt obsedata de teama ca antiperspirantul sa nu-si faca treaba, iar eu sa ma aflu in situatia jenanto-penibila-de-intrat-in-pamant-pentru-urmatoarea-suta-de-ani de a raspandi miros de transpiratie in jur. Ar fi un cosmar si pentru ca mi-e teama de aceasta posibilitate, am tot timpul in geanta servetele umede si minim un antiperspirant.
De aceea, cand mi-a propus Mihaela sa testez un nou produs care "regleaza transpiratia fara a bloca porii, permitand pielii sa respire, contine vitamina E si agenti surgras, respecta pielea sensibila, cat si pe cea epilata, contine pudra de talc pentru un efect de piele uscata, instantaneu si de lunga durata", am spus un mare DA foarte hotarat!
Si pentru ca ii povestisem despre obsesia mea de a purta mereu in geanta un antiperspirant, mi-a trimis pe langa un produs full-size si cateva mai micute, perfecte pentru poseta.
In dimineata urmatoare am aplicat o cantitate potrivita de spray Rogé Cavaillès si toata ziulica mi-am dus nasul spre axila, din dorinta de a-i controla eficacitatea. Rezultatul dupa 12 ore: zero miros de transpiratie!
Si pentru ca nu vreau sa par nebuna nici macar in ochii mei, i-am facut cadou un mini deodorant unei prietene pentru a testa si ea produsul care pe mine ma fascineaza zi de zi, inca!
L-am folosit si in zilele calduroase, cand purtam doar tricou, apoi tricou si geaca subtire, apoi tricou si sapte pulovere, l-am luat cu mine si la sala, si la jogging in parc, si la o zi lumina de shopping.
Nici vorba de transpiratie, dar la fel de important este si faptul ca zona axilei nu mi s-a mai iritat deloc.
Asadar, zero transpiratie, zero iritatii, zero mancarimi. Si 10-12 ore pe zi prospetime dupa o singura aplicare! Suna ca o reclama, dar este 100% adevarat. 
Convingeti-va cu axila voastra! :)



Sapunul clasic pentru fata si corp Rogé Cavaillès


Fiind special formulat pentru curatarea pielii delicate si sensibile si respectand integritatea cutanata, sapunul poate fi folosit de intreaga familie. Imbogatit cu ulei de migdale dulci, el lasa pe piele un film protector, aducand confort si catifelare pielii delicate si sensibile. 
Are un parfum discret, suav si rafinat, pastrand aromele sapunului original. Imi lasa pielea catifelata si placut parfumata, fara sa usuce nici macar o idee pielea. Da, stiu ca sunt sapunuri cu o patrime crema hidratanta sau altele cu un continut bogat in nu stiu cate vitamine, uleiuri si diverse alte bunatati de-ale cosmeticelor, insa am avut supriza si din partea caselor mai mari ca sapunurile sa-mi lase senzatia de piele care tine, uscata, un disconfort pe care am fost nevoita sa-l inlatur cu o tona de crema superhidratanta pentru corp. Sau, dimpotriva, nu stiu daca ati patit vreodata, dar eu am ramas cu pielea unsuroasa si nu in sensul de catifelata pentru ca sapunul continea nu stiu ce uleiuri miraculoase. Nu, unsuroasa la modul vreau-sa-fac-dus-rapid!
Nu stiu ce hal de sapunuri fabrica lumea in ziua de azi, dar am patit-o! Am mers la pomul laudat cu sacul si am plecat dezamagita. Unde mai pui ca m-am ales si cu niscaiva cosuri pe corp din cauza unor produse care erau prezentate ca fiind pentru piele sensibila, fara parfum si chimicale.
Sapunul Roge Cavailles, ca si restul produselor care apartin acestui brand, nu contine coloranti,  este hipoalergenic si testat clinic pe pielea sensibila.
Stiu ca suna ca o replica din reclame, dar eu abia astept sa fac dus si daca nu as fi nevoita sa plec la serviciu, cred ca mi-as petrece mare parte din zi in baie :-)) Atat de placuta este senzatia dupa rasfatarea cu Rogé Cavaillès!!!
Mi-am trecut pe lista dorintelor crema pentru corp, gelul intim si deo roll-on pentru ca am citit prezentarile lor pe alte bloguri si, in urma experientei personale cu Rogé Cavaillès, sunt absolut convinsa ca ne vom intelege foarte bine!
Anca spunea...

Suna foarte bine! Si site-ul pe care il recomanzi este destul de interesant, păcat ca nu are varianta mobile, eu va citesc pe toate numai de pe telefon....
Așa, unde se găsesc de cumpărat aceste produse, farmacii?

Zuzele spunea...

Anca, in farmaciile TEI din cate am inteles, si in varianta lor fizica si virtuala :)

Zuzele spunea...

Anca, si aici: http://www.efarma.ro/producatori/roge-cavailles

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search