luni, 7 iulie 2014

Ce produse cu protectie solara am folosit la prima plaja din vara asta


In urma cu aproape o luna m-am bucurat de prima plaja pe anul asta - mult prea tarziu pentru o iubitoare de mare si soare ca mine!- insa am profitat din plin de mini-vacanta de la malul marii! Recunosc, nu cu mandrie, ca m-am aflat pe plaja de la ora 7 la ... 20.00...21.00, dar ce pot sa fac atunci cand dragostea mea pentru mare este nemarginita, cand lacrimez de dorul ei si la fiecare reintalnire este imposibil sa nu ma smiorcai macar putin? :) Nu pot sa ma desprind de ea nici macar o ora pentru ca simt ca am pierdut timp pretios, avand in vedere ca intalnirile noastre nu sunt foarte frecvente... Spuneam ca m-au uitat sfintii pe plaja... Da, stiu ca nu este bine, cunosc foarte bine pericolele expunerii necontrolate la soare si am pe piele o amintire de-o viata sub forma unor alunite maronii, pe gambe, din perioada demult apusa in care foloseam pentru bronzare ulei fara factor de protectie - nu de masline, nu sunt nici chiar atat de inconstienta! Anul acesta am avut aliati de nadejde care m-au ajutat sa obtin un bronz maroniu, fara pic de roseata, fara arsuri, fara usturime, fara piele cojita!


Spray-ul neuleios Nivea, intr-o varianta sau alta, este unul dintre produsele mele preferate pentru plaja, de multi ani! Acesta pe care l-am folosit de data aceasta este si racoritor, nu doar protector pentru piele, un foarte bun bronzant, hidratant si parfumant :) Am ales SPF 30 si bine am facut, avand in vedere expunerea prelungita la soare, chiar si in orele amiezei, cand soarele ardea puternic. Ce-i drep, nu fac si nu am facut niciodata economie la produsele cu protectie solara, ceea ce va sfatuiesc si pe voi! Nu credeti ca daca aplicati dimineata crema, spray, lotiune, va puteti culca pe-o ureche pana la apus! Am consumat mai mult de jumatate din spray-ul pe care-l vedeti in fotografii, in doar un weekend la mare si asta pentru ca urasc senzatia de piele care tine, care ustura, care se inroseste, care sufera!



Dupa fiecare intrare in apa, aplic protectie solara din belsug, de fiecare data cand ma intorc de pe o parte pe alta, la fel. In plus, prin transpiratie se pierde si crema de plaja, deci nu lasati pielea neprotejata! Si nu cred ca banii cheltuiti pe un produs cu protectie solara, fie el ieftin sau mai scump, sunt mai importanti decat sanatatea pielii voastre si sunt sigura ca atunci cand va ustura pielea rau de tot, cand este rosie si se exfoliaza, cand nu puteti dormi noaptea pentru ca va simtiti pielea in flacari si cand apar acele pete maronii, in urma unor arsuri grave si foarte grave, ati da orice si oricat sa va fie bine! 
Asadar, fie ca investiti in produse cu protectie solara scumpe si de foarte buna calitate, fie ca alegeti altele ieftine, insa suprizator de bune - constatat din proprie experienta, important este sa le aplicati corect, adica din belsug si frecvent!

Si cum nu prea sunt adepta machiajului vara, cu atat mai putin in vacantele petrecute la mare, dar nici a afisarii "au naturel", seara pe faleza, aleg sa uniformizez culoarea tenului cu un BB Cream. De data aceasta, Big Easy de la Benefit, o minune si jumate de produs pe care l-a indragit din prima si colega mea de sezlong din weekendul respectiv petrecut la mare! 

Bigger than BB. The Big Easy de la Benefit este cremos-catifelat, are o textura cum n-am mai vazut nici la fondurile de ten de lux, daramite la o crema BB, se absoarbe perfect in piele, uniformizeaza culoarea tenului, ascunde roseata pielii si micile imperfectiuni, insa aspectul final este unul natural! In plus, promite să controleze excesul de sebum, fără a usca pielea, ba dimpotrivă, hidratează şi catifelează tenul. Graţie formulei “liquid to powder”, crema BB are textura unei creme, însă în contact cu pielea devine o pudră delicată care conferă acoperire medie. Chiar dacă promite să se adapteze nuanţei oricărui tip de ten, Bigger than BB. The Big Easy se găseşte pe piaţa în şase nuanţe: Fair, Light, Light/Medium, Medium, Beige şi Deep Beige. Preţ: 180 lei


Si acum, informatii ca la carte despre gama Nivea Sun si raspunsul la propria-mi intrebare: de ce sunt produsele Nivea cu protectie solara, respectiv cel din gama Protect & Bronze si Protect & Refresh atat de bune!


Gama NIVEA Sun Protect & Bronze te ajută să te bucuri de un bronz sănătos, pe întreg corpul, pentru că îţi oferă prima protecţie solară ce asigură un bronz rapid şi natural, prin stimularea poducţiei de melanină proprie pielii.

Datorită conţinutului său cu extract de rădăcină de licorice (lemn dulce în medicina tradiţională chinezească), gama maximizează procesul natural de bronzare prin stimularea producţiei de melanină, pentru un aspect mai intens de bronz natural. Produsele din gama Protect & Bronze nu conţin auto-bronzant şi au o formulă rezistentă la apă, care asigură o tolerabilitate ridicată pe piele, testată dermatologic. Produsele oferă protecţie imediată după aplicare, au o textură uşoară, nelipicioasă şi hidratantă.

NIVEA Sun Protect & Bronze Spray SPF 20, 30, 50    
Spray-ul oferă avantajul unei protecţii eficiente împotriva razelor UVA/UVB şi al unui bronz rapid şi intens, cu o aplicare mai uşoară şi la îndemână. Conţine extract de rădăcină de licorice care maximizează procesul natural de bronzare prin stimularea producţiei de melanină, pentru un aspect de bronz intens, natural. Nu conţine auto-bronzant şi are o formulă rezistentă la apă. Are o textură extra uşoară, nelipicioasă şi hidratantă, pentru un bronz irezisitbil de seducător.
Preţ recomandat: 40,81 Lei, 200ml, SPF 30

NIVEA Sun Protect & Bronze Cremă de Protecţie Solară şi Bronzare rapidă pentru faţă SPF 30, 50    
Crema asigură o protecţie de încredere şi oferă tenului un aspect de bronz natural intens şi uniform. Are o compatibilitate la nivelul pielii testată dermatologic, asigurând protecţia pielii feţei împotriva îmbătrânirii premature, datorată expunerii la razele nocive ale soarelui. Nu conţine auto-bronzant şi are o formulă rezistentă la apă. Are o textură extra uşoară, nelipicioasă şi hidratantă, foarte placută la atingere. Conţine un sistem extra eficient de filtre UVA/UVB ce protejează pielea, chiar imediat după aplicare. Preţ recomandat:  26,73 Lei, 50ml, SPF 30

NIVEA Sun Protect & Bronze Loţiune de protecţie solară SPF 20, 30, 50    
Loţiunea asigură protecţie de încredere şi oferă un bronz natural. Conţine extract de rădăcină de licorice care maximizează procesul natural de bronzare prin stimularea producţiei de melanină, pentru un aspect mai intens de bronz natural. Loţiunea nu conţine auto-bronzant şi are o formulă rezistentă la apă. Are o textură extra uşoară, nelipicioasă şi hidratantă, pentru un bronz irezisitbil de seducător. Conţine un sistem extra eficient de filtre UVA/UVB ce protejează pielea, imediat după aplicare. Preţ recomandat: 37,41 Lei, 200ml, SPF 30

NIVEA Sun Protect & Refresh Invisible Spray combină protecţia imediată şi foarte eficientă UVA/UVB cu un efect de răcorire natural, datorită mentolului din compoziţie. Produsul este rezistent la apă, se aplica foarte uşor, şi este rapid absorbit în piele, fără a lăsa urme. 



Despre minunatul balsam de buze Jenipapo de la L'Occitane v-am povestit, pe larg, AICI


Apa termala nu-mi lipseste niciodata, nici din geanta de plaja, nici din baie, nici de pe noptiera de langa pat, nici de niciunde :) O folosesc dupa dus, dupa demachiere, inaintea, dupa si in timpul expunerii la soare, dupa epilat, oricand, intr-un cuvant! De data aceasta, am ales Avene: are proprietati calmante, improspateaza pielea, previne arsurile si deshidratarea pielii, este anti-iritanta, anti-inflamatorie, etc! 

Apivita Suncare Light Texture Tinted Face Cream SPF 30 poate tine, cu brio, si loc de fond de ten si de produs cu protectie solara pentru fata, atat pentru luat la plaja, cat si pentru folosirea zi de zi. Eu am aplicat-o atat la plaja - si m-a uitat rezistenta ei la apa, dar si la transpiratie- cat si in oras, in locul fondului de ten! Intra foarte bine in piele, nu lasa aspect de masca, matifiaza si uniformizeaza culoarea tenului, ascunde roseata pielii, dar la modul discret si natural. Repet: chiar si in soare puternic, tenul nu are aspect de masca si nici pelicula aceea pudrata, pe care o lasa unele fonduri de ten!

Cateva informatii tehnice despre crema colorata de la Apivita:

- 83% ingrediente naturale;
- Fara parabeni, alcool, siliconi, uleiuri minerale, propylene glycol, ethanolamines, phalates, PCM, NM;
- Protectie ridicata, hipoalergenica, extra hidratare, rezistenta la apa;
- Filtre naturale si organice de protectie UVB si UVA;
- Inovatie exclusiva: Apa a fost inlocuita cu infuzie de ceai verde organic;
- Combinatia de filtre solare fotostabile si lavanda de mare ofera protectie eficienta impotriva radiatiilor UVA si UVB;
- Pigmentii naturali ajuta la uniformizarea nuantei tenului si ofera un aspect matifiat;
- Propolisul, lavanda de mare, licopenul si vitamina E protejeaza impotriva fotoimbatranirii si a radicalilor liberi;
- Lavanda de mare si aloe ajuta la mentinerea hidratarii naturale a tenului si intaresc puterea sa de aparare impotriva factorilor nocivi din mediu;

ps: astazi mi-am petrecut dimineata la piscina! Pe langa spray-ul Nivea care si-a dat astazi ultima picatura de dragul bronzului meu maroniu, am folosit alte doua produse pe care vi le voi prezenta zilele urmatoare! 

UPDATE

si dovada bronzului maroniu :)










ramy spunea...

Si eu am folosit apa termala si de obicei fiind foarte alba incep cu crema cu factor 50, apoi incep sa scad pana la 20. Pentru fata folosesc una Gerovital cu factor 50.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search