vineri, 26 septembrie 2014

Adio puncte negre! Abecedarul Phyt’s al pielii curate si frumoase



Nu este deloc plăcut momentul în care te priveşti în oglindă şi, în loc să vezi o faţă luminoasă, ai doar negru în faţa ochilor. Mai exact, o piele “tapetată” cu puncte negre, care răpesc din luminozitatea pielii şi de care, indiferent cât de bine ai respecta ritualul de îngrijire, nu reuşeşti să scapi. Mai mult, există perioade în care par a se înmulţi ca ciupercile după ploaie, fără ca produsele cosmetice să le poată veni de hac. Există, totuşi, câteva trucuri care ne ajută să scăpăm de puncte negre, dacă nu total, măcar să le limităm numărul, aşa încât pielea să-şi recapete luminozitatea.

O problemă cu care majoritatea femeilor se confruntă este cea a punctelor negre: nu dor, nu sunt o afecţiune gravă a pielii, însă din punct de vedere estetic sunt o adevărată corvoadă pentru că sunt dificil de îndepărtat şi de multe ori reapar chiar când crezi că ai scăpat de ele. Praful, poluarea, stresul, excesul de sebum şi dilatarea excesivă a porilor sunt doar câţiva dintre factorii care pot afecta pielea şi pot creşte astfel predispoziţia pentru apariţia punctelor negre. 
Cunoscute şi sub numele de „comedoane deschise”, punctele negre sunt de fapt pori măriţi în care există depuneri de praf şi sebum, care sub acţiunea aerului din atmosferă se oxidează şi capătă astfel culoarea specifică. Cel mai frecvent acestea apar în zonele cu exces seboreic: pe frunte, nas şi bărbie, denumite şi „zona T” a feţei. 
Cu toate acestea, contrar concepţiei populare, punctele negre nu sunt un indicator al unui exces de grăsimi din organism, aşa că nu dispar dacă adoptaţi o dietă fără grăsimi, ci cu ajutorul unui regim atent de îngrijire a pielii. O altă cauză a apariţiei punctelor negre o reprezintă dereglările hormonale, acestea fiind principala cauză a creşterii producţiei de sebum. Înmulţirea numărului de hormoni masculini sau androgeni determina creşterea producţiei de grăsime în piele şi provoacă acumularea excesului de sebum în pori, rezultând apariţia punctelor negre. 
Cosmeticele sau produsele de îngrijire a pielii declanşează uneori apariţia punctelor negre, deoarece, combinate cu grăsimea naturală a corpului, pot bloca porii. Apariţia punctelor albe sau negre reprezintă o predispoziţie a pielii care este accelerată când se combină cu toxinele menţionate mai sus.




Pasul 1: Demachierea

Puţini dintre noi realizează că obiectele pe care le folosim zilnic pot afecta pielea şi chiar determină apariţia problemelor comune ale tenului: acneea şi punctele negre. De exemplu, faţă de pernă, deşi poate părea curată la prima vedere, acumulează peste noapte murdării, praf şi uleiuri care ajung în fiecare seară pe faţă. Acelaşi este cazul telefoanelor mobile, care intra zilnic în contact cu pielea. Tocmai de aceea, pentru a evita surplusul unor astfel de impurităţi, este important să vă demachiaţi în fiecare seară şi să menţineţi cât mai curate obiectele care inevitabil vă ating pielea. Nu ocoliţi curăţarea temeinică a pielii nici măcar atunci când nu sunteţi machiate. Este nevoie de curăţarea pielii cu un produs demachiant şi atunci când pielea este curată, adică nu este acoperită de fond de ten, pudră, farduri sau mascara. Chiar şi aşa, ca un exerciţiu simplu, puteţi trece o dischetă îmbibată cu un produs de curăţare peste ten, seara, într-o zi când nu aţi fost machiate şi veţi vedea că aceasta rămâne murdară, semn că pe piele se depun, în timpul zilei, praf şi alte murdării care fac foarte mare rău pielii dacă nu sunt îndepărtate.


Pasul 2: Tonifierea

Loţiunea tonică vine în completarea procesului de demachiere, ajutând la eliminarea resturilor de machiaj, praf şi celule moarte şi purifind astfel pielea. Datorită efectului astringent, aceasta are şi rolul de a elimina excesul de sebum, menţine pH-ul natural al pielii şi reduce polii dilataţi, principalele cauze ale apariţiei punctelor negre. O soluţie alternativă loţiunilor tonice, care uneori pot avea o acţiune prea agresivă, sunt loţiunile de curăţare. Naturoderm este un tratament BIO de igienizare a pielii introdus de gama Phyt’s, ce purifica si curata pielea cu imperfectiuni. Acesta contine extracte de cuisoare, salvie si sunatoare care au simultan un rol de igienizare si calmare. Pret: 137,07 Lei


Pas 3: Exfolierea

Exfolierea este o altă etapă a îngrijirii pielii, peste care nici o femeie nu trebuie să treacă, indiferent de vârstă sau tipul tenului. Aceasta ajuta la eliminarea excesului de sebum, îndepărtarea celulelor moarte şi curăţarea porilor, principalele cauze care determină apariţia punctelor negre. Un gomaj simplu, cu ajutorul unor produse care conţin particule abrazive, este suficient pentru a oferi tenului un aspect mai strălucitor şi mai luminos. Se pot utiliza produse din comerţ sau gomaj natural, pregătit la domiciliu. Unul dintre cele mai eficiente dintre ele este cel care are drept ingrediente zaţ de cafea, miere şi, eventual, puţin ulei de măsline. Şi tărâţele de cereale, care pot fi cumpărate din magazinele naturiste, sunt foarte benefice. Cu ajutorul lor, umezite uşor în prealabil, se masează tenul câteva minute şi apoi se lăsă pe piele, ca o mască, timp de zece minute. Ideal ar fi să exfoliezi pielea folosind orice cremă ce conţine 1% sau 2% BHA sau acid salicilic, care pătrunde în profunzimea porilor. Dacă nu poţi folosi acizi Beta Hidroxi, poţi utiliza produse ce conţin acizi Alfa Hidroxi (AHA), dar acestea curăţă doar la suprafaţă, nu şi în profunzime.
Exfoliantul bio Activ’Peel, din gama de produse cosmetice Phyt’s, contine microparticule si extracte de bambus, citrice si muscata, ce asigura o actiune de exfoliere delicata, eliminand usor celulele moarte de la suprafata pielii, fara a deteriora stratul de protectie naturala a pielii. Recomandat pentru toate tipurile de ten, Activ’Peel ajuta la inlaturarea impuritatilor, sprijina regenerarea celulara si oxigenarea, lasand pielea neteda si stralucitoare. Pret: 98,26 Lei.


Pas 4: Hidratarea

Hidratarea şi îngrijirea de noapte rămân regulile de aur pentru o piele sănătoasă şi fără probleme! Deşi tenul gras este mai predispus către apariţia punctelor negre, nu înseamnă că nu trebuie hidratat. La fel, un ten gras nu înseamnă şi un ten hidratat, din contră: atunci când pielea este deshidratată, glandele sebacee produc mai mult sebum. De asemenea, este important de reţinut că în timpul nopţii pielea se regenerează şi îşi reface ţesuturile afectate în timpul zilei şi este lăsată să respire, tocmai de aceea este recomandat ca îngrijirea de noapte să fie suplinită cu un ser sau mască tratament pentru a grăbi aceste procese naturale, scrie phytsromania.ro. În cazul persoanelor care se confruntă cu problema punctelor negre sau a excesului de sebum, se recomanda folosirea serurilor, datorită texturilor mai uşoare. Pe timpul nopţii, acestea echilibrează producţia de sebum şi purifică pielea. În funcţie de ingrediente, pot avea şi o acţiune astringentă ce reface textura pielii şi ajută la menţinerea unui aspect neted şi catifelat al pielii.

Serul C17 din gama BIO Phyt’s este un tratament de noapte ce echilibreaza productia de sebum si purifica pielea. Are o actiune astringenta ce reface textura pielii si ajuta la mentinerea unui aspect neted si catifelat al pielii.
Acesta poate fi folosit alaturi de masca din aceeasi gama, ce purifica, echilibreaza excesul de sebum si fortitifica actiunea serului C17. Pret Ser C17: 246,35 Lei.

Uitati de metodele invechite prin care punctele negre sunt eliminate prin stoarcere, acestea sunt o solutie ineficienta, temporara si in urma careia pielea ramane traumatizata. 
Cel mai bun mod atat pentru a preveni, cat si pentru a scapa de aceste probleme estetice, este prin respectarea abecedarului Phyt’s al pielii curate. 

Toate produsele recomandate pot fi achizitionate online pe www.phytsromania.ro.

Phyt’s este un brand de cosmetice bio profesionale, care furnizeaza cele mai eficiente si sigure tratamente si produse de ingrijire, certificate organic, pentru diferite tipuri si afectiuni ale pielii.

Pentru a fi la curent cu noutatile, accesati: https://www.facebook.com/PhytsRomania si www.phytsromania.ro
Lory's Blog spunea...

Am auzit de Phyt's...au sediul in Carrefour din sectorul 6...imi scapa numele! :)
Eu stiu ca exfolierea nu este indicata tenului gras,pentru ca se pot extinde!
Pupici

adela sirghie spunea...

Scrubul prezentat de tine mi se pare cel mai cel, mai ales ca am tenul gras, daca-l incerci poate scrii un review, ca sa stiu cum se comporta pe ten. Xoxo!

Zuzele spunea...

@ Lory, ce anume sa se extinda? Nu am informatii ca n-ar fi recomandata, insa stiu sigur ca exfolierea facuta ca la carte, cu produse de calitate si atunci cand trebuie, respectiv de doua ori pe saptamana, nu poate face decat bine! Gandeste-te ca celulele moarte care se strang la suprafata pielii o sufoca, blocheaza porii si in loc sa fie eliminate impuritatile, acestea raman in piele. De aici cosurile si punctele negre. In plus, nici substantele nutritive din creme nu mai pot patrunde in piele, data fiind pelicula de celule moarte, sebum si impuritati de la suprafata ei :)

Zuzele spunea...

@ Adela, da, si mie imi face cu ochiul acel scrub! Deocamdata nu il am in teste, dar cred ca trebuie sa iau masuri :) Pare exact ceea ce-mi trebuie acum:)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search