luni, 15 septembrie 2014

Vara mea cu miros de mare, scoici si NIVEA


Este 15 septembrie. A cam trecut vara. Calendaristic, a cam trecut de vreo doua saptamani, dar eu refuz sa mi-o scot din suflet. Mi-e greu si ciuda ca trebuie sa astept iar inca o toamna, o iarna si-o primavara, trei anotimpuri lungi cat o zi de vara pentru a ma bucura de marea mea cu miros de scoici, de soare, de valuri, de albastru infinit. Poate si asta este motivul pentru care, desi imi ingheata deja picioarele, refuz sa-mi cocot sandalele pe rafturile de sus si inca nu pot sa eliberez raftul din baie ocupat de lotiunile de plaja. Si cum as putea sa fac asta cand parfumul lor dulceag imi miroase a vara? Da, vara ce tocmai a trecut si restul verilor pe care le-am trait, la malul marii, cu bucuria unui copil fara griji, care stie doar sa se joace si sa zambeasca, imi miros a vanilie, a dulce, a cald, a bine, a NIVEA!



Sa fie cateva veri, atat de multe ca nu le-as putea numara pe degetele ambelor maini, de cand pielea mea a mirosit numai si numai a vanilie. Si putin a menta. Si doar putin a pepene galben. Dulceata stinsa doar de sarea marii care mi-a mangaiat negresit nu doar pielea, ci si simturile. Vara de vara ma intorc la ea, marea mea albastra, frumoasa de-un albastru infinit care imi asterne covor inspumat de dantela si-mi umezeste ochii, la fiecare intalnire. 
Soarele, dragul de el, a avut dreptul sa ma scalde in razele-i calde doar dimineata, devreme de tot, atunci cand se oglindeste in mare din spatele ei. Indata ce se ridica deasupra si dogoreste cu puterea unui cuptor incins, da semne ca locul nici macar a unui adorator de plaja far' de asemanare n-ar mai fi la malul marii, ci intr-un loc umbrit, ferit de raul pe care l-ar putea face in caz de neascultare.

Dar eu am fost si sunt mai rebela de fel. Mie nu-mi este frica de soare. Sau, imi este, dar nu suficient de tare incat sa ma alunge de la malul marii mele iubite. Nici n-as sti ce sa fac in timpul amiezei. Pai cum s-o las cand o vad doar trei luni pe an si nici atunci deplin. Cu intreruperi. Prea putin. Dar mi-am gasit aliati care sa ma ajute sa iubesc marea fara problemele pe care soarele mi le-ar aduce altfel. Iar in ultimii ani, multi la numar, mi-am pus toata increderea in Nivea. Indiferent de locul in care mi-am petrecut vara, indiferent de marea la malul careia m-am tolanit pe nisipul incins si de perioada in care soarele mi-a colorat pielea, dintre catrafusele pe care le-am carat dupa mine n-a lipsit nici macar o data un tub - ca a fost crema, ca a fost lotiune sau spray, stick sau orice- branduit Nivea!




Tot asa cum nici o vara n-ar fi vara fara sa vad marea, tot asa, nici un bronz n-ar fi cel mai frumos bronz din lume fara Nivea! Am ajuns de doar trei ori in vara aceasta la malul marii noastre si de fiecare data, pielea mi-a mirosit a vanilie, menta si pepene galben. Asa-mi miroase mie sprayul Nivea, ce vreti!? :)
Desigur ca in bagajele pentru Lefkada am pus si Nivea. Patru bucati Nivea, chiar! Eram gasca de patru persoane si trebuia sa am si grija lor, nu? 

Chiar si asa, cu tolba plina de solare Nivea, fratele meu, cel mai anticosmetice barbat pe care l-am intalnit vreodata, care cu greu a putut fi convins sa se lase pufait cu sprayul Nivea spf 30, abia dupa ce l-am convins ca nu este uleios, ca miroase minunat si ca o sa-l protejeze de arsurile solare cu care nu doar o data a luat contact... Asa! Ziceam de fratele meu care, in ultimele doua zile de vacanta in Grecia, vine tantos la plaja cu un spray Nivea abia cumparat! 
"Poftim?! Pentru ce ai dat 21 de euro pe sprayul asta cand eu am unul nou-nout in geanta?!?!", a sarit econoama de mine cu gura pe el.
"Si ce daca? Vreau sa vad si cum este Nivea din Grecia!", rade el.

Si doua zile nici ca s-a mai atins de Nivea mea. Foarte atent si grijuliu, haios maxim pentru noi, fetele, isi aplica sprayul lui Nivea din Grecia din 10 in 10 minute, pentru urmatoarele doua zile! "Na, uite ce misto sunt bronzat eu, zici ca sunt de ciocolata!", ni se lauda el la finalul vacantei. "Bine, bine, doar te-ai bronzat cu Nivea greceasca!", ii cantam noi in struna!

Nu doar cele patru sprayuri Nivea, doua cu SPF 30 si doua cu SPF 20, mi-au aglomerat geanta de Lefkada. De altfel, am avut o papornita separata, special pentru cosmetice, pe langa trolley-ul imens plin cu haine si incaltari. Pai cum era, domnule, sa plec, tanara dar nelinistita, taman in Grecia?!?



Pai as fi putut pune capul linistita pe perna fara sa-mi stiu pielea necuratata, netonifiata, nerasfatata de apa micelara Nivea? Cum ar fi fost sa-mi lipseasca din rutina zilnica de ingrijire? Nici vorba! Si ca sa fiu sigura ca nu raman fara, pentru ca pielea scorojita de soare toata ziua si uscata de apa sarata a marii are nevoie de extrahidratare, intocmai ca un pamant crapat care asteapta ploaia, mi-am luat cu mine doua lotiuni micelare Nivea! Una la plaja, ca sa-mi curete tenul dupa fiecare balaceala sarata, iar alta pe noptiera de la hotel. Sa o vad eu acolo seara si sa fiu linistita ca nu-i nici o sansa sa adorm cu pielea imbacsita! :)
Si-apoi, ar mai fi BB Cream-ul Nivea! Pai cum sa las eu acasa minunatie de crema pentru care am facut o reala obsesie in vara asta?! Nici vorba! De ce? Pai:
- pentru ca imi hidrateaza tenul fara sa-l lase lucios si gras si neplacut la atingere
- pentru ca are factor de protectie solara si radiatiile n-au de ce sa se imprieteneasca prea mult cu tenul meu
- pentru ca este colorata si ma ajuta sa am o culoare uniforma a tenului, chiar si dupa o zi de plaja cand nasul si aripile lui sunt rozalii spre rosii, iar fata de clovn nu-i tocmai atragatoare seara, la o plimbare pe faleza. Am rezolvat, insa, problema cu BB Cream-ul meu drag
- pentru ca este micut si elegant si ocupa putin loc, dar inglobeaza efectele a vreo cinci creme



Iar dusurile... Pai cine sa-mi mangaie mai delicat pielea incinsa de soare decat crema de dus Nivea? Normal ca a calatorit si ea cu mine in Lefkada! Pai avea cine sa-i inlocuiasca spuma ca frisca? Si parfumul de curat? No way, mister!

Un loc de cinste l-a ocupat si lotiunea de corp sub dus Nivea cu unt de Shea si ulei de migdale. M-am gandit ca pielea care mi se va usca sub actiunea factorilor insirati mai sus va avea nevoie de rasfat suplimentar. Recunosc, n-am folosit decat de trei ori minunatia cu pricina pentru ca atat de bine mi-a hidratat pielea sprayul solar Nivea, incat n-a fost nevoie sa intervin cu extrahidratare dupa plaja. Am aplicat doar crema de corp, dupa dus, si atat!

In schimb, lotiunea de corp sub dus a aterizat in baia fratelui meu, acel individ anticosmetice dezvaluit mai inainte, care mi-a cerut, citez - "ceva de dat pe piele, dar sa nu fie crema ca nu am chef sa am pielea unsuroasa". Si i-am dat Nivea cu Shea si migdale, dupa ce i-am facut instructajul de aplicare. "Mama, ce fina mi-a lasat pielea! Iti dai seama ca asta ramane la mine, nu?!", mi-a spus dupa primul dus. Si a ramas! Si-n ziua de astazi, chiar! Asta-i motivul pentru care nu-l am la indemana drept dovada imortalizata a adoratiei ce-i port, iar in poza i-a revenit onoarea sa apara preferatului momentului, laptelui hidratant sub dus Nivea cu lapte si cacao. O mi-nu-ne!




Ah, si sa nu uit de gelul de ras pentru piele sensibila Nivea! Pai daca vara nu e vara fara sprayul de plaja Nivea, apai picioarele nu sunt niciodata suficient de fine, din toamna pana-n primavara si din vara pana-n iarna fara gelul de ras Nivea! 
Ce sa fac.... Nu m-am putut supune chinului epilarii cu ceara, a fost muuuult prea dureros pentru sensibila de mine, asa ca gelul de ras si aparatul de ras sunt cei mai buni prieteni ai pielii mele. A trebuit sa gasesc alternativa pielii fine si de durata pe care o ofera epilarea cu ceara, insa m-am tot lovit de ceea ce implica aparatul de ras, respectiv iritatiile urate cu care te alegi in urma raderii zilnice a parului. De-a lungul anilor am incercat toate gelurile, cremele si lotiunile de ras de pe piata noastra si a altora, fie destinate femeilor, fie barbatilor, iar fostul meu concubin poate depune marturie oricand ca ii injumatateam produsele pentru ras :) Pana m-am oprit la gelul de ras Nivea, cel in ambalaj alb, destinat pielii sensibile. Este exact ce le trebuie picioarelor mele. Si bratelor. Si axilelor. Si...  Atat de fericita am fost ca am putut folosi in voie aparatul de ras (Gillette, preferatul meu), chiar si de doua ori pe zi, fara sa mi se irite vreun milimetri de piele, incat am extins operatiunea raderii parului de la picioare, pe tot corpul! 
Acestea fiind spuse, normal ca nu putea lipsi tocmai el din bagajul de Lefkada. Mai ales acolo unde este cea mai mare nevoie de piele fina! Si pentru orice eventualitate, i-am luat si partenerul: balsamul calmant de dupa ras, tot Nivea cel alb. L-am aplicat de cateva ori in zona bikinilor unde stim cu toate cat este de dificil sa pastram o piele foarte fina si curata si neiritata, in conditii de ras cu lama de doua ori pe zi! Si a fost perfect!



Si apropo de acea zona delicata, pai cum era sa plec eu la drum atat de lung, departe de baia mea plina cu de toate, fara gelul intim Nivea? Cel cu musetel, preferatul meu de vreo zece ani incoace. Sa va zic si-o glumita legata de treaba asta. Sau sa nu o zic? Hm... poate ca e nelalocul ei, cam intima, nu stiu ce sa zic.. Intimo.. intima... in fine, o zic! Ma intalnesc acum ceva vreme cu fostul concubin (cine ma stie, il stie si pe el, concubinul ultimilor opt ani ai vietii mele, acum doar fost) si imi cere un servetel umed. Nu aveam unul de maini, dar aveam Nivea Intimo. Nu zic nimic, ii dau unul din asta, intim. Isi sterge el mainile, trage aer in piept cu nasul in servetel si pentru ca mi-a servit-o la fileu, il intreb, stiind deja raspunsul: "Hm? A ce miroase?". La care el, zambind: "A tine!". 
Deci? Sunt fan Nivea Intimo au ba? :)

Sa ma gandesc... Ce-am mai pus eu in bagajul de cosmetice al ultimei vacante...
Gata!
Despre par nu am zis nimic!
Am avut sampon si balsam contra caderii parului de la Amway, sunt tratamentul ideal al parului meu, in aceasta perioada in care stresul i-a cam venit de hac si a inceput sa cada cate-un fir... Acum a stat! Din fericire!
Astfel, mi-am permis sa-l si coafez, la nevoie, atunci cand l-am vrut cu aspect ud. Stiti voi nebunia cu pricina, multe dintre noi ne dorim ca parul sa arate ca proaspat iesit de sub dus, iar spuma Nivea ma ajuta in sensul asta. A calatorit si ea in Grecia, prin urmare!



Machiaje n-am prea vrut sa iau cu mine in Lefkada. Am vrut sa-mi las pielea sa respire, s-o acopar, la nevoie, doar cu BB Cream-ul Nivea. Fara alte artificii.



Si am mai luat cu mine doar pudra cu miros de ciocolata de la Too Faced si mascara Rimmel, cu ulei de Argan. In rest, un balsam de buze Jenipapo de la L'Occitane.




Ca si creme pentru fata, am avut un arsenal format din crema hidratanta pentru ten foarte uscat Rexaline, crema pentru noapte Skincode si crema hidratanta de zi, Aquasource Biotherm.

Iar parfumul care a vizitat si Lefkada, dupa Thassos, Corfu, Creta si Londra - norocos, ce sa zic!- a fost, desigur, Shalimar Parfum Initial! Pai daca vorbeam despre vanilie, despre Nivea mea vanilinata, ce alta mireasma putea veni cu mine si de data aceasta daca nu iubirea mea suprema in materie de parfumuri? :) Si atat de mult l-am iubit si pe el in vara asta ca si-a dat ultima picatura pentru fericirea stapanei, fix in ultima zi de vacanta!





Cam asa de happy happy joy joy a fost vacanta cu miros de scoici, mare si Nivea din Lefkada! :)





Cred ca am bifat, in aceasta lunga poveste, cam tot ceea ce mi-a trebuit mie pe insula deloc pustie Lefkada, dar as recapitula, sa fiu sigura ca n-am uitat nimic:
- crema de dus Nivea
- lotiune hidratanta sub dus cu Shea si ulei de migdale Nivea
- gel intim si servetele umede Nivea
- gel de ras si balsam calmant dupa ras Nivea
- apa micelara si BB Cream Nivea
- sampon + balsam Amway
- pudra Too Faced
- mascara Rimmel
- balsam de buze L'Occitane
- patru produse cu protectie solara Nivea - 2 x spf 30 + 2 x spf 20

Done!

Acesta a fost kitul meu de preafrumoasa supravietuire pe insula Lefkada! :)





Aceasta lunga, dar sper placuta poveste a mea despre bunatatile cosmetice care mi-au facut vacanta din Lefkada si mai frumoasa decat ar fi fost fara ele a fost o provocare din partea Adelei Sirghie!
Impreuna cu Nivea, draga de ea, curioasa ca si mine de altfel, si-a dorit tare mult sa afle cam ce s-a aflat in kitul nostru de vacanta petrecuta in vara ce tocmai s-a dus. Pai avand in vedere ca aproape tot gentoiul meu a fost plin ochi de Nivea, puteam tocmai eu sa nu-mi povestesc dragostea pentru brandul pe care-l iubesc de cand eram mica-mititica si rugam pe toti cunoscutii care vizitau Germania sa-mi aduca produse Nivea? :)
Aici puteti citi si povestea Adelei despre iubirea ei pentru Nivea!
Paula Maria spunea...

Uff prima poza ma face melancolica,nu stiu sa inot dar imi place marea foarte mult, iubesc senzatia cand intru in mare si valurile se lovesc de picioarele mele...
Revenind la Nivea,imi place cel mai mult apa micelara pentru ca nu are nici un miros dar simti cum iti lasa pielea delicata .

Anonim spunea...

:)))) Ce mult mi-a placut povestea ta! Si ce m-ai mai amuzat si barfele despre fratele tau! Delicios :))
Merci, mi-ai facut seara!
Pup, Elenush!

ana maria tatucu spunea...

Mi-au placut povestile tale despre Lefkada, deja ma gandesc sa merg si eu acolo la anul. Nu am vazut in postare ce parfum ai avut la tine :D.

Anonim spunea...

si eu iubesc toate produsele Nivea despre care ai scris tu! mult de tot. si sunt frumoase si pozele, cu scoici pe langa. Super!

multumim pentru articol!
foarte dragut

Seara placuta, zuza draga. te pupa Mihaela!

Zuzele spunea...

@ Ana-Maria, bine ca mi-ai amintit! Am uitat de parfum :)
Shalimar Parfum Initial, desigur <3

Unknown spunea...

asa de mult ce lauzi nivea ca voi mai incerca si eu produse de-ale lor
sa iti fie de bine vacanta

Zuzele spunea...

@ Irina, toate produsele pe care le-am mentionat fac parte din rutina mea zilnica de ingrijire de muuult timp! Am fost cat se poate de sincera! Tie ce produs Nivea iti place cel mai mult? :)

Multumesc! pups

Zuzele spunea...

@ Paula, si mie imi place mult mult mult micelara! Si eu chiar am un ten pretentios, nu ii place orice produs cu care il pun in contact, dar micelara i-a castigat simpatia :)

Si eu iubesc marea la nebunie! :*

Zuzele spunea...

@ Mihaela, multumesc pentru aprecieri! Ma bucur ca ti-a placut povestea mea :)

Zuzele spunea...

@ Elenush, pai n-aveam cum sa nu-l dau de gol, a fost sarea si piperul vacantei noastre :)) pup

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search