marți, 28 octombrie 2014

Gama MULTIPERFORMANTĂ de la Ivatherm pentru hidratarea pielii uscate si deshidratate


Fiind frecvent asociată cu pielea sensibilă, pielea uscată are nevoie de îngrijire specifică în sezonul rece. Eficacitatea maximă a produselor dermato-cosmetice este dată de găsirea unui echilibru de ingrediente care să asigure și să îmbunătățească funcțiile normale ale pielii. De aceea, Ivatherm a conceput gama MULTIPERFORMANTA cu o combinație optimă de ingrediente ocluzive și umectante, dar și cu inductori de hidratare.


V-am mai spus si cu alta ocazie, dar simt nevoia sa repet: deshidratata poate fi atat pielea uscata, cat si cea grasa si mixta. Uscarea si deshidratarea, atunci cand vorbim despre piele, sunt doua notiuni diferite, asa incat si persoanele cu piele grasa se pot confrunta cu deshidratarea si aseara am aflat, de la o persoana avizata, ca cel mai rau lucru pe care il putem face atunci cand avem pielea deshidratata este sa insistam cu folosirea cremelor extrem de grase, menite sa vindece uscarea. Nu fac decat sa absoarba si mai rau apa din piele si sa accentueze deshidratarea. De aceea, am renuntat pentru moment la cremele pe care le foloseam in aceasta perioada, toate destinate pielii foarte uscate si am scos artileria grea: Aquafil Light de la Ivatherm. Am reinceput sa o folosesc si deja tenul meu arata mai bine, s-a luminat si nu mai am senzatia ca ma tine. O sa continui cu Aquafil pana rezolv problema deshidratarii si abia apoi am de gand sa mai folosesc si alta crema! M-am hotarat, gata! :)

Sa va spun si de ce pielea uscata si pielea deshidratata nu sunt una si aceeasi!

Pielea uscată produce o cantitate prea mică de lipide, respectiv elemente care îi asigură protecţia şi confortul. Pielea devine atunci aspră, îşi pierde elasticitatea şi pare să fie întinsă. Deshidratarea constă în pierderea zilnică a unei cantităţi prea mari de apă. Pielea devine mai puţin elastică şi are un aspect flasc.

Există multe cauze ale deshidratării pielii: vârsta, condiţiile de climă, îngrijirea necorespunzătoare. Pielea uscată are nevoie de produse care să stimuleze producţia naturală a lipidelor, cu un bogat conţinut de substanţe hrănitoare şi protectoare, în timp ce pielea deshidratată necesită o hidratare în profunzime.

Dacă corpul uman, inclusiv derma, conţine 60% apă, acest lucru nu se aplică în cazul epidermei, al cărui strat de suprafaţă joacă rolul unei interfeţe între mediul interior foarte umed şi cel exterior, cu mult mai uscat. Epiderma conţine 20 - 30% apă, iar stratul său de suprafaţă, stratul cornos, conţine 10 - 20% apă. Acest strat cornos are o structură specifică, adesea comparată cu un perete din cărămizi (corneocitele) şi ciment (lipidele intercelulare), al cărui role este acela de a evita evaporarea apei din corp.

Gama MULTIPERFORMANTĂ de la Ivatherm îndeplinește condițiile complete și necesare ale unui emolient eficient, cu acțiune simultană prin cele 3 mecanisme posibile pentru maximizarea hidratării pielii.

Complexul de ingrediente al acestei game asigură îngrijirea completă a pielii uscate și sensibile prin următoarele acțiuni simultane:

o Previne evaporarea apei din piele (formează un strat lipidic care întărește stratul lipidic natural)

o Aduce aport de apă la nivelul pielii (penetrează stratul cornos și crește conținutul în apă al pielii)

o Induce hidratarea pielii (stimulează transportul apei la nivel celular)


Prin substanțele ocluzive (hidroxiceramide și unt de Karité), substanțele umectante (acid hialuronic) și inductorii de hidratare (Aquaphilline®), gama MULTIPERFORMANTĂ conține combinația maxim eficientă pentru hidratarea și regenerarea pielii uscate.

Pielea uscată este lipsită de elasticitate și tonicitate, creează disconfort care se traduce adesea prin prurit (mâncărimi) și are un aspect tern, fără strălucire. Este fragilă, cu semne de îmbătrânire prematură (riduri fine) și este predispusă iritațiilor.
Privită îndeaproape, se pot observa descuamări mai ales pe pomeți și aripile nasului- desprinderea neregulată a celulelor moarte și uscate din stratul superficial al pielii. Poate apărea la orice vârstă și este determinată de subțierea sau fragmentarea filmului hidro-lipidic de la suprafața epidermului, reducerea cantității de apă din stratul cornos sau de apariția unor dezechilibre în procesul de keratinizare.

Hidratarea este extrem de importantă mai ales în sezonul rece, când filmul hidroplipidic nu mai oferă protecția necesară, iar pielea devine mai sensibilă la acțiunea factorilor agresori: încălzirea din incinte, băile fierbinți, frigul, umiditatea, vântul, stresul, radiațiile UV, diferiți compuși chimici, diete deficitare.

Schema de îngrijire completă multiperformantă a pielii sensibile și uscate:
  • demachierea
Multi-performance lapte demachiant pentru față și ochi: inlătură machiajul și impuritățile de pe suprafața pielii. Elimină toxinele și îmbunătățește respirația cutanată. Pret recomandat- 54.41 Lei
  • îngrijirea feței
Multi-performance cremă hidratantă pentru față: este un veritabil program hidratant și nutritiv pentru pielea sensibilă, uscată. Pret recomandat- 79.18 lei
  • îngrijirea corpului
Multi-performance cremă hidratantă pentru corp: hidratează, hrănește și calmează durabil pielea sensibilă. Limitează descuamarea accelerată a pielii. Pret recomandat- 59.43 lei
  • îngrijirea mâinilor
Multi-performance cremă hidratantă pentru mâini: crema emolientă asigură hidratarea profundă, imediată și pe termen lung, redând suplețea pielii uscate și agresate a mâinilor. Pret recomandat- 33.48 lei


Gama MULTIPERFROMANTĂ conține produse testate dermatologic împotriva iritațiilor, fără parabeni.

Din octombrie, gama completă este disponibilă în farmaciile partenere și în magazinul online Ivatherm

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search