duminică, 21 decembrie 2014

Cum sa-ti coafezi parul fara a-l distruge / Cum sa razi de-o zuza


In mapa de prezentare a noilor sale aparate pentru ingrijirea parului, Philips spune "Alege un look de vedetă fără a compromite sănătatea firului de păr cu gama de produse profesionale pentru îngrijirea părului de la Philips!". Un look de vedeta... Ce inseamna pana la urma "look-ul de vedeta"? Un par mereu ingrijit, curat, aranjat, eventual coafat zilnic intr-un mod care ne permite sa ne simtim bine in pielea noastra atunci cand iesim din casa? Cred ca fiecare dintre noi suntem sau ar trebui sa fim vedete, in cazul acesta. Adica, sa ne respectam suficient de mult incat sa avem grija de noi, chiar daca nu avem paparazzi pe urme. Nu stiu ce faceti voi, dar eu ma simt vedeta, daca-i pe-asa! :)


Imi spal parul zilnic, folosesc sampoane de buna calitate, nu fac compromisuri atunci cand este vorba despre parul meu pentru ca stiu ce inseamna sa vezi ingrozita cum il pierzi in cantitati uriase, zi de zi, si sa (crezi ca) nu poti face nimic sa impedici asta! Am trecut prin perioade groaznice, de stres maxim, de alimentare incorecta, de nopti nedormite, de lipsa vitaminelor esentiale si de folosirea unor produse cosmetice inadecvate, aspecte care si-au aratat urmarile fix in zona care ma doare cel mai tare, parul! Nu am avut niciodata un par de revista, nu este des, nici viguros, nici iesit din cale afara de lucios. Este un par normal, desi simt ca sunt generoasa cu vorbele cand ii spun asa. Este, de fapt, moale, cu fir subtire, rarut, cu radacina slabuta, cu inceput de incaruntire, vopsit regulat in ultimii 15 ani cu absolut toate nuantele de prin cataloagele de vopsele pentru par, de la blond argintiu arctic la negru albastrui, trecut prin saten, roscat, violet, fucsia. Iar cand a inceput sa cada cu pumnii, luni de zile, plangeam zi de zi la gandul ca o sa raman cheala. 
Am luat zeci de feluri de vitamine pentru par, am facut tratamente naturiste, masti homemade, you name it! Il spalam cu cele mai bune (a se citi "scumpe") sampoane de pe piata, il tratam cu balsamuri, masti, serumuri, uleiuri care mai de care. 
Intr-un final s-a oprit a mai cadea altfel decat este normal sa o faca! O suta de fire pe zi, spun specialistii! Evident ca nu le numar, dar atata timp cat nu-mi mai raman fire de par in maini atunci cand clatesc balsamul si cat nu mi se mai infunda scurgerea de la dus dupa 2 spalari, sunt linistita!
De la un timp am inceput sa il coafez chiar! Am descoperit cat de mult imi plac buclele. Nu mai avusesem bucle de prin liceu, cand dormeam cu bigudiuri in cap si moate din hartie. 
Mi-a fost tot timpul teama sa folosesc ondulator pentru ca, in mintea mea, ar fi balaurul care distruge parul si aproape ca stropeam cu agheazma si-mi faceam cruce atunci cand un hairstylist sau altul imi propuneau bucle.
Nici nu voiam sa aud! Mi se facea pielea de gaina doar gandind ca un obiect incins s-ar apropia de parul meu pe care il pretuiesc atat de mult!
Dar m-am razgandit intre timp! Si stiti de ce? Pentru ca m-am interesat si eu pe ici, pe colo si mi-am facut timp sa aflu ca tot ceea ce stiam eu despre ondulatoarele de par este istorie! A trecut demult epoca fiarelor incinse in urma carora iese fum din par, care ard parul intr-un hal fara de hal, care il transforma in matura, ii rapesc luciul si textura moale! 
Au aparut aparate de coafat moderne, din materiale prietenoase cu parul, care coafeaza fara sa distruga!
Si astfel mi-am facut curat sa permit unui ondulator Philips sa se apropie de parul meu! Si ghiciti ce?! Atat de tare mi-a placut ce a iesit, incat am devenit dependenta de frumusetea de coafura pe care mi-o puteam face singura acasa, intocmai ca la salon. Si mai stiti ce?! S-au trezit si cateva prietene sa apeleze la serviciile mele de coafeza "buclucasa", asa cum imi spun ele, dat fiind talentul cu care le "buclez" parul! 
Meritul este, insa, doar jumatate al meu pentru ca eu as pune rezultatul excelent al interventiei mele asupra parului, fie ca este al meu, fie ca este al altcuiva, in carca minunatiei de ondulator creat de Philips. Se incinge intr-un minut, doua, iar odata rulat parul este nevoie de maxim 2 minute pentru fiecare suvita pentru a se ondula. Si credeti-ma, eu am parul pisicos, drept de la natura de parca l-am indreptat cu placa, nu se onduleaza usor deloc!
De multe ori nici nu aplic spuma de par inainte de ondulare, pe parul umed si apoi uscat inainte de coafare. Si buclele tot ies. De obicei aplic un puf de fixativ pentru a finisa buclele si parul arata de parca am petrecut trei ore la coafor. De regula mi-l ondulez dimineata si daca nu il spal seara, buclele rezista cu brio si a doua zi! 
Cu mana pe inima va spun ca iubesc maxim ondulatorul Philips ( Multi-styler scrie pe cutie) despre care va povestesc ca imi face parul frumos si, implicit, imi da o stare de bunadispozitie pentru toata ziua! Inutil sa va spun ca am o oglinda pe birou, la redactie, in care ma uit din 10 in 10 secunde atunci cand am parul carliontat! :))
"Aveam", mai exact! Da, ar trebui sa scriu la timpul trecut! Si asta pentru ca povestea mea cu ondulatorul Philips nu a fost cu happy end! Si-mi pare atat de rau de mai ca lacrimez. Ajunsesem sa-l iubesc atat de tare! :(
Pai ce sa se intample....
L-am pierdut!
Mda! L-am pierdut! Mai exact, l-am uitat intr-o pensiune in care mi-am petrecut un weekend la Moeciu! Mi-a trebuit mie bucle in duminica aia! Mergeam la ziua unui prieten si m-am vrut eu cu parul ondulat. Nu am vrut sa mi-l coafez de vineri si am lasat treaba asta pe duminica dimineata. Priza din camera in care stateam nu mergea, asa ca am mers intr-o alta incapere. Si mi-am buclat parul, si am stat la palavre cu o prietena, si iar am buclat, si iar am palavragit pana cand ne-am dat seama ca suntem intr-o mare intarziere. 
Si am fugit, cu tot cu bucle, spre restaurantul unde il sarbatoaream pe amicul cu pricina. Fara ondulator! Ah, si ca sa fie treaba treaba, plecarea din pensiune inseamna, totodata si check out! Am plecat cu tot cu bagaje spre petrecere si apoi Bucuresti. Mi-am dat seama acasa abia ca am uitat ondulatorul acolo! Evident ca am sunat a doua zi si evident ca mi s-a spus ca nu au gasit nimic!

Dar nu-i bai, chiar atat de bai pentru ca Philips mi-a trimis pe piata o alta jucarie! :)
Poate ca asa a fost sa fie, sa-l pierd pe cel vechi, asa incat parul meu sa incapa, de aici incolo, pe "mana" unui ondulator si mai performant! 
Avand in vedere ca este si preferatul Laurei Cosoi, despre care stiu ca are mare grija de parul ei, pai este musai sa fie al meu!



Motive de indragostire de ondulatorul conic Philips ProCare HP8619

promite bucle elegante şi delicate, ca de catifea
- protejează părul în cel mai delicat mod, lăsându-l strălucitor şi sănătos
- beneficiază de o alertă sonoră care te anunţă atunci când bucla este gata
- indicatorul unic CurlReady nu permite parului tău să se supraîncălzească, butonul se apasă manual după ce ai rulat șuvița
- depinzând de temperatura setată și de cât de strânsă vrei să fie bucla, poți apăsa o dată sau de două ori butonul indicator, iar ondulatorul selectează automat durata de coafare, de la 5 la 10 secunde pentru fiecare șuviță de păr. Astfel eviți să ții bucla inutil la temperatură înaltă.
- tamburul ondulatorului Philips este conic, având dimensiuni de la 13mm (vârful) la 25mm (baza) și te va ajuta să dai buclelor tale un aspect natural.
-  timpul de încălzire de 45 de secunde, cablul de alimentare cu articulaţie, suportul integrat pentru aşezare, oprirea automată dupa 60 de minute, toate aceste caracteristici fac din noul ondulator conic Philips ProCare un produs remarcabil, uşor de folosit şi extrem de sigur!
- are un pret accesibil - 214,76 lei

Din invie ca ea are si eu nu, n-as fi vrut sa ma uit la clipul in care Laura Cosoi ne invata cum sa ne ondulam parul cu minunatia prezentata mai sus, dar parca nu ma pot abtine! Si bine am facut pentru ca m-a convins si mai tare ca trebuie sa-i scriu mare, cu rosu si litere bolduite lui Mos Craciun ca imi doresc tare mult acest ondulator-minune! :)



Asa-i, Mosule, ca te-a impresionat si pe tine!?

So... pleaseeee, pretty pleaaaaase.... O jucarie asa frumoasa imi pui si mie sub bradut? L-am si impodobit, sa stii, te astept ca si cand! 

Pai, Mosule, tu esti darnic si esti bun, eu asa stiu si chiar asa cred, parol! Pai poti tu rezista la asa puppy eyes, mai, Mos Craciun iubit ce esti?! :)



PS: Mosule, vezi cat de mult imi doresc buclele inapoi? Am ajuns sa port peruci cretzuline, in speranta ca induplec Zeul Buclelor, preamaritul Philips, sa faca un hocus-pocus si sa-mi indeplineasca dorinta! :))



Beautybysunshinecom spunea...

Pai na Gabitza tu acum vii cu articolul dupa ce mi-am luat altceva? Am luat setul cu 3 Remington Style ce contine o perie de par pentru coafat, un ondulator conic, un ondulator cu clapeta 25mm. Separat tot pentru trusa un ondulatur cu clapeta de 32 mm si par destul de ok. Multumesc de review, pup!

Lory's Blog spunea...

Heheh Cum ar fi sa ai parul asa?:D

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search