sâmbătă, 28 februarie 2015

Aspectul parului, la baza increderii in sine



Un studiu Head & Shoulders, realizat in septembrie 2014, UK, Germania, Spania, Turcia, Rusia si care a inclus 2.5187 bărbaţi şi femei (1,135 bărbaţi şi 1,382 femei), cu vârste cuprinse între 20-30 de ani, a relevat o legatura foarte stransa intre aspectul parului si increderea in sine. Faptul că tinerii au o relaţie importantă cu părul lor nu este o surpriză, 8 din 10 susţin că aspectul părului se află la baza încrederii de sine în fiecare zi, un păr frumos oferind o senzaţie pozitivă. 


Legătura dintre păr şi încrederea de sine poate explica de ce pentru tineri un scalp iritat poate fi un adevărat chin, mulţi considerând că acesta cauzează disconfort. 4 din 10 tineri cred că oamenii sunt judecaţi negativ atunci când îşi scarpină scalpul iritat,însă nu consideră că acesta este un comportament de neacceptat în public. Totuşi, a avea un scalp iritat sau mătreaţă îi determină pe tineri să se simtă mai puţin doriţi şi atractivi. 
Astfel, a găsi produsul care să trateze aceste probleme este un lucru extrem de important pentru menţinerea încrederii de sine.

Cele mai importante descoperiri:

  • Majoritatea tinerilor au suferit de mătreaţă sau de un scalp iritat.
- În prezent sau în trecut, 78% dintre tineri au suferit de mătreaţă, în timp ce 65% s-au confruntat cu un scalp iritat sau cu disconfort în zona scalpului
- 30% dintre aceştia se confruntă în prezent cu mătreaţă şi 26% cu un scalp iritat sau cu disconfort în zona scalpului
- Cele două probleme sunt interconectate, tinerii (55%) considerând că mătreaţa este principala cauză a unui scalp iritat sau a disconfortului din zona scalpului. De asemenea, un procent de 53% acuză stresul ca fiind principala cauză a unui scalp iritat.

  • Părul are o mare influenţă asupra încrederii de sine, iar un păr frumos îi poate ajuta să se simtă mai doriţi şi mai încrezătorio 80% dintre respondenţi susţin că părul are un impact asupra încrederii de sine, în fiecare zi.
- Aproximativ jumătate dintre respondenţi (46%) afirmă că un scalp iritat îi determină să se simtă mai puţin atractivi.
- Două treimi dintre cei interogaţi sunt de acord că părul este unul dintre factorii cheieai felului în care arată, ajutându-i să se simtă mai bine.
- 77% se simt cu adevărat încrezători atunci când părul lor arată bine
- 72% cred că părul este unul dintre cei mai importanţi factori ce determină felul în care arată
- Deşi toţi tinerii susţin că părul are un impact puternic asupra felului în care arată, cei din Turcia sunt cel mai predispuşi în a răspunde că părul are un mare impact asupra aspectului lor în fiecare zi (65%)
- De asemenea, respondenţii din toate ţările ating cel mai mare grad de încredere în sine atunci când părul lor arată bine, însă ruşii (90%) şi turcii (86%) sunt mai predispuşi să simtă acest lucru.

  • Pentru a evita ruşinea de a avea un scalp iritat sau un scalp cu disconfort, oamenii au tendinţa de a depune foarte mult efort.
- 2 din 3 respondenţi (61%) au ales să facă nişte schimbări extreme, în principal tăierea părului (20%). 
- Bărbaţii (27%) sunt mai predispuşi decât femeile (14%) să recurgă la ajutorul foarfecii. 
- Tinerii din Turcia (34%) sunt mult mai predispuşi să admită că şi-au tăiat părul din cauza unui scalp iritat sau cu disconfort.
- Mai mult decât atât, două treimi (68%) au făcut ceva mai puţin extrem pentru o satisfacţie imediată, precum un duş rece (34%), scărpinat excesiv (38%) sau au aplicat o creamă hidratantă pe scalp (20%).
  • Tinerii îi evită pe cei ce suferă de un scalp iritat.

-  Aproximativ 2 din 5 respondenţi (38%) cred că cei care suferă de un scalp iritat sunt judecaţi în mod negativ de ceilalţi.
- Femeile (41%) sunt mai predispuse a crede acest lucru în comparaţie cu bărbaţii (36%) , iar o mare parte din tinerii spanioli (49%) împărtăşesc şi ei această idee.
- Tinerii (32%) consideră că a-ţi sufla nasul în public este un comportament de neacceptat precum a-şi scărpina scalpul (31%). Femeile (35%) sunt mai predispuse decât bărbaţii (26%) a crede că a-ţi scărpina scalpul este un comportament de neacceptat.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search