luni, 30 martie 2015

Am cea mai misto familie din lume!


Când e Ziua Internaţională a Familiei? Ah, nu e azi? N-are nimic. Pe pagina mea sunt Goe şi eu vreau să fie azi! smile emoticon  M-a luat aşa, dintr-o dată, un sentimentalism ieşit din comun şi voiam să mulţumesc, în gura mare, familiei mele pentru că este cea mai mişto din lume! Fix aşa cum este, cu defecte şi calităţi, cu scânteile care ies între mine şi mama, atunci când ne întâlnim, pe motiv ca ea este Gemeni şi eu Taur, deci nu suntem compatibile din cauza de stele, nu din alt motiv.

Ne contrazicem, ne certăm, eu dau cu uşa, mama zice şi ea una, alta şi când eu sunt maxim de nervoasă din pricini diverse cauzate de ea şi mă uit la televizor, miorlainda, încercând să o ignor, ea vine cu un prosop într-o mână şi cu un castron cu cremă de zahăr ars în alta. Sau cu plăcintă cu mere. Sau cu fursecuri. Sau cornuleţe cu nucă. Sau cu orice ştie ea că îmi place. Şi-mi mai şi zice "uite, mămica, să-ţi mai treacă nervii!". Şi-mi trage şi o ventuză pe obraz!
Aşa este mama!
Chiar dacă ideile noastre nu coincid şi modul de gândire al fiecăreia este, în majoritatea cazurilor, total diferit de al celeilalte, chiar este cea mai bună mamă din lume! O sacrificatoare şi-o alintătoare! smile emoticon
Şi acum tocmai ce mi-a trimis pandişpan cu mere, chiftele şi plăcintă cu brânză, deşi i-am zis că nu vreau nimic.
Asta după ce, în timpul facultăţii, îmi trimitea tone de mâncare pentru mine şi jumătate de cămin şi chiar mult după ce m-am mutat în casa cu aragaz şi puteam să-mi gătesc singură. Nu se simte ea bine dacă nu-mi trimite din mâncărurile ei, deşi eu mă dau naturista care vrea să mănânce doar salate, seminţe şi brocoli la aburi. Noroc să stăm relativ aproape şi ciorba de perişoare ajunge caldă la mine! smile emoticon
Ah, iar de ziua mea nu există să nu-mi trimită cel puţin un tort imens şi vreo trei feluri de prăjituri pe care să le duc la muncă!
Şi-ar fi multe altele de povestit despre această cea mai mişto mama din lume, care a făcut multe sacrificii pentru noi, dar nu este locul potrivit pentru asta!
Si tata, smecheros de cand il stiu, cu blugi Levis si ciocate si care niciodata nu m-a controlat la teme, nu mi-a dat ora de venit acasa, nu mi-a interzis sa merg la vreo petrecere si nici nimic altceva. Prin copilarie aveam o prietena al carei tata era capcaunul capcaunilor. Ne urmarea prin oras, nu o lasa sa faca nimic, sa iasa nicaieri, venea si o lua de la petrecerea de Revelion, desi abia trecuse miezul noptii, o punea in situatii penibile cu controlul asta exagerat. Tata nu a fost niciodata asa. Si n-am facut prostii nici eu, nici frate-miu. Asa, lasati "de capul nostru", cum zicea capcaunul cel prost si care a sfarsit prin a-si distruge psihic copiii. Tata imi zice "papusica", nu m-a tras niciodata la raspundere pentru ce am facut, nu mi-a criticat deciziile, are incredere totala in orice as alege eu, nu mi-a impus niciodata nimic. Father e cool, smecheros cum ziceam, se imbraca in Levis si adidasi Guess si merge la taiatul porcului in tricou Tommy Hilfiger. Nu, nu-i CEO de multinationala, dar s-a respectat dintotdeauna. Ah, are un mare defect, cel mai mare din lume, cum zice mama: i se zice "Fumatorul" pentruca fumeaza Malboro rosu, vreo doua pachete pe zi, si afuma perdelele din bucatarie, spre disperarea mamei obsedata de curatenie!
Si nu pot sa uit o cearta a lor din toamna cand se racise vremea, tata venea la Bucuresti si mama insista sa ne aduca niste haine groase, ca nu cumva sa murim de frig, desi era inca vreme de sandale. Tata nu voia, pe motiv ca nu are timp sa ne viziteze, are alte treburi, mama o tinea pe a ei si intr-un final tata a cedat, logic. Dar de ce? Dimineata i-a lasat mama geanta cu haine pregatita, in hol, si alaturi un bilet: "daca nu iei hainele astea si mor copiii de frig din cauza ta, sa nu mai discuti niciodata cu mine despre ei. Nu mai sunt copiii tai!" :)) Am si acum biletul pe frigider si mor de ras de fiecare data cand il vad! :)))
Şi-o mai am pe Frumuseţea care a pus şi ea într-o sacoşă miere, ouă şi stevie de la ea din curte. Si-un buchetel de zambile! smile emoticon
Iar când mă duc la ea, este comedie! Mă aleargă cu câte 50-100 de lei să-mi plătească, chipurile, "bunătăţile" pe care i le duc. Eu îi spun că n-am dat atât de mult pe câteva iaurturi cu fructe, nişte banane şi ce-o mai fi pe acolo (deşi cheltui de 3 ori mai mult), ea îmi zice că viaţa este scumpă la Bucureşti şi că ei, la ţară, îi ajunge pensia de 300 de lei. Şi insistă să iau banii. Şi mi-i pune în portofel când nu sunt pe fază. Eu îi găsesc şi îi pun la loc, sub fata de masa. Ea iar îi pune şi începe să facă pe supărata. Intr-un final ii iau, sa scap de gura ei şi îi dau mamei să-i cumpere ceva bun de ei (Cremoso cu piersici, banane şi mango ar mânca non-stop, la orice oră din zi şi noapte) data viitoare când o vizitează. Mereu acelaşi scenariu, de ani de zile! :))
Şi mereu îmi spune că îi pare rău că nu are ce să-mi dea, că eu nu vreau nici compot, nici gem de la ea. Veşnicele compoturi şi gemuri :)) De multe ori iau doar ca să fie ea împăcată. Şi mă roagă cu găini, deşi eu gătesc de 2 ori pe an, şi mereu cu ouă. Din acest motiv am un frigider plin cu ouă şi un congelator plin cu găini şi cam atât. Aviz musafirilor care râd pe tema asta! :))
Si mai e tataie, cel mai destept tataie din lume, cu care poti sa discuti la orice ora, pe absolut orice subiect vrei, de la politica la Inna. Si de ani de zile se minuneaza de blugii mei rupti de parca ar fi prima data cand ii vede si tot de fiecare data imi zice ca imi da el bani sa-mi iau unii noi daca nu-mi permit :)) Ah, si ultima data m-a intrebat cat costa o rochie, ca vede ca stau prost cu banii din moment ce cumpar haine rupte de la second-hand si ca imi da el un milion sa-mi iau rochie!
Ofticarea de pe lume cand i-am zis ca blugii sunt noi si ca, asa rupti cum sunt, au costat cat pensia lui pe o luna! S-a ridicat de la masa de nervos ce era, si-a dat cu palma pe frunte, timp in care noi radeam in hohote. Dupa ce s-a calmat m-a pus sa-i promit ca la el in curte nu mai vin imbracata asa. Evident ca nu l-am ascultat, dar m-a imbratisat cu acelasi drag dintotdeauna! Tataie, care recent a implinit 78 de ani si cand l-am intrebat ce cadouri a primit mi-a zis ca nu-i trebuie lui cadouri, ca ne are pe noi si suntem tot ce-i trebuie!
Şi-l mai am şi pe frate-miu, care asta vara mi-a cumpărat din Mamaia o tăbliţă pe care scria "cea mai bună sora din lume". La vară o să-i iau şi eu una pentru că este cel mai mişto frate din lume. Şi, deşi este mai mic decât mine, de cele mai multe ori el are grijă de mine, în loc să fie invers!
Hai că am dat-o-n intimităţi şi nu prea e bine!
Gata, am inchis pagina de jurnal!
- feeling blessed, cum s-ar zice aici pe fb!
ana maria tatucu spunea...

Ce poveste adevarata frumoasa!! Doamne, de ar mai trai si bunicul meu caruia eu i-am zis si ii zic tata....of, cat se bucura el pentru fiecare lucru pe care il faceam. Mai e doar bunica mea..de pe partea mamei, insa batranetea are uneori efecte diverse si apasatoare in felul de a vorbi al oamenilor. Foarte dragut articolul , te pup!!!

Zuzele spunea...

Multumesc, Ana!
Bunicii sunt fiinte dumnezeiesti, atat de pretiosi pentru fiecare dintre noi!
Multa sanatate bunicutei tale si tuturor celor dragi ai tai!
puuup

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search