marți, 10 martie 2015

Armani Si, le parfum de la féminité et du courage


Si est le parfum de la féminité et du courage, le courage de dire Si, Si à la vie
La quintessence du style Armani, entre sensualité et émotion.
"Si est mon hommage à la féminité moderne, un irrésistible mélange de grâce, de force, et d'esprit d'indépendance". 
La femme Armani l'affirme avec enthousiasme. 



Atat de mult mi-a placut aceasta parte a prezentarii in limba franceza a apei de toaleta Armani Si, incat n-am vrut sa-i stirbesc din farmec traducand-o. Suna ca o poezie, o poezie care m-a pus pe ganduri, insa. "Curajul de a spune DA".... "Parfumul feminitatii si a curajului"... 
Tare mult as vrea sa simt aceasta mireasma, sa-i dau voie sa-mi mangaie pielea si sa ramana acolo, in speranta ca va ocupa acea parte de puzzle a personalitatii mele, care lipseste. Nu sunt un om slab, dar nici iesit din cale afara de curajos. Inacceptabil de sensibila pentru aceasta lume neprietenoasa, usor de ranit, dar si usor de impresionat. O privire dura imi poate umple ochii de lacrimi, dar tot atat de usor pot zambi din te miri ce gesturi aparent simple, dar calde si sincere. 
Stiu ca pot si de multe ori ma limitez la asta. Este suficient sa stiu. Mi-e teama sa schimb, sa am incredere, sa simt mai mult, sa fac mai mult, sa-mi doresc mai mult. Sa spun "da". Mi-e teama de "da"-uri. Poate pentru ca atunci cand le-am spus din suflet, s-au dovedit a fi impotriva mea. 
Sunt spontana, cred cu tarie in "Carpe Diem" si in "Nu lasa pe maine ce poti face azi", dar anumite experiente m-au invatat sa astept putin inainte de a rosti acel "Da" care mi se cere. Uneori analizez prea mult, pun in balanta si las temerile sa ma cuprinda. Poate pentru ca nu putine au fost situatiile in care a trebuit sa ma descurc singura, sa fiu barbata, sa am grija eu de mine, sa-mi fiu unica partenera in drumul vietii si unic ajutor.
As vrea sa am mai mult curaj si incredere in mine, sa-mi infrunt toate temerile si sa scap de ele, sa si fac ceea ce stiu ca pot, sa spun "da" provocarilor de orice fel, sa ma avant numai cu pieptul inainte si niciodata cu capul in jos, iar "DA"-ul cu majuscule, urmat de "poti", "stii", "esti" cu care ii imbarbatez pe ceilalti sa mi-l pot insusi.
Lucrez la slefuirea de sine cu felurite unelte, de la carti si discutii cu oameni puternici si buni si frumosi, pana la rujul rosu, pantofii cu toc si parfumuri, "arme" menite a-mi scoate la suprafata acea invingatoare pe care experientele mai putin frumoase ale vietii au ascuns-o bine printre temeri, lacrimi si renuntari.



"le courage de dire Si à la vie"

Curajului de a-i spune "da" vietii Armani i-a asociat, la primul impact, miresme de coacaze negre, para, mandarina, neroli si bergamota italiana, pentru ca mai apoi sa-l indulceasca putin cu note de freezii si trandafiri de mai. Intr-un final, pe piele raman arome lemnoase, paciuli, ambra si vanilie. 
Vanilie... Iubita mea vanilie. Adorata mea vanilie. Vanilia orezului cu lapte din copilaria la bunici. A vanilie imi miros crema de plaja, vara, marea, soarele, nisipul si inghetata. Si pielea lui miroasea a vanilie. Si fericirea mea. Si viitorul meu miroase a vanilie. Pentru ca vreau si pot si merit!
DA, pentru ca merit!


Miu Miu spunea...

Daaaaaa, da da da, fetele vor Si neaparat. Pot sa scriu un acatist :))?

Te pup

www.miu-miu.ro

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search