sâmbătă, 10 octombrie 2015

Care este diferenta dintre deodorant si antiperspirant


Inainte sa puneti la panoul rusinii anumite produse cosmetice, incercati sa le cunoasteti adevaratul rol in rutina voastra de ingrijire si infrumusetare. M-am revoltat nu doar o data auzind, in stanga si in dreapta, cuvinte grele aruncate, in totala necunostinta de cauza, unor farduri, sampoane, creme, etc. pe motiv de dezamagire, cand in fond acestea nu se potriveau persoanei respective si nici nu erau utilizate corect. Asa sta treaba si in cazul deodorantului/antiperspirantului. Acestea doua nu sunt "tot aia", chiar daca asta ati stiut pana acum, si inainte sa va aratati dezamagite de rolul slab jucat de de un deodorant in lupta cu transpiratia, aflati ca nu pentru asta a fost creat!Cum funcţionează axila?

Axila este locul de intersecţie pentru două glande sudoripare. Glandele ecrinese află pe întreaga suprafaţă a corpului şi elimină o sudoare apoasă, incoloră şi inodoră, alcătuită din apă şi substanţe solubile precum sarea. Rolul acestora este de a regla temperatura corpului. Glandele apocrine sunt prezente doar în zona axilei şi inghinală şi secretă o substanţă mai vâscoasă, alb-lăptoasă şi în cantităţi mai mici decât glandele ecrine. Acest tip de transpiraţie se dezvoltă la pubertate şi este influenţată de factori hormonali şi nervoşi. Pe lângă apă, sunt eliminate şi săruri minerale şi toxine care, odată eliminată prin pori, reacţionează cu bacteriile de pe suprafaţa pielii şi produc acel miros specific, neplăcut.


Anatomia deodorantului


Deodorantul NU previne senzaţia umedă a axilei deoarece acesta nu luptă împotriva transpiraţiei, ci împotriva mirosului neplăcut, prevenindu-l. Datorită unor ingrediente antibacteriene, deodorantul combate mediul propice dezvoltării bacteriilor, care odată ce intră în contact cu transpiraţia formează mirosul neplăcut. Astfel, acest produs, însoţit de diverse arome, combate efectele neplăcute ale transpiraţiei. Deodorantul poate fi utilizat atât în zona axilei, cât şi pe întregul corp (braţe, abdomen, picioare).B.U.prezintă următoarele Deo Body Sprays:

B.U. Wild Deo Body Spray este aroma clasică B.U. şi este potrivită pentru femeile sigure pe ele şi pe senzualitatea lor.
B.U. Heartbeat Deo Body Spray, parfumul femeilor ce iubesc să se înconjurate de frumos.
B.U. Trendy Deo Body Spray le vorbeşte celor chic & fun, mereu în pas cu ultimele tendinţe.
B.U. My Secret Deo Body Spray este pentru cele witty, care au oraşul la picioare.
B.U. Fancy Cinderella Deo Body Spray spune poveşti despre prinţese urbane şi îndrăzneţe.
B.U. Candy Love  Deo Body Spray este o reţetă delicioasă pentru cele etern îndrăgostite de vanilie.

12,5 lei fiecareAnatomia antiperspirantului

Spre deosebire de deodorante, antiperspirantele controlează transpiraţia şi efectele sale. Acestea au ingrediente ce previn şi împiedică transpiraţia să ajungă pe suprafaţa pielii, păstrând epiderma uscată. În acelaşi timp, asemenea deodorantului, antiperspirantul conţine ingrediente antibacteriene care nu permit dezvoltarea bacteriilor responsabile cu declanşarea mirosurilor neplăcute.
B.U. prezintă următoarele antiperspirante din gama in action:

in action tender touch, pentru o îngrijire delicată.
in action fresh & clean, partener pentru zile lungi.
in action soft skin şi pielea se simte confortabil.
in action sensitive, pentru pielea sensibilă.
in action fresh vibe oferă o senzaţie proaspătă.
in action protect plus,cu parfum vesel şi energic.

10 lei fiecareWhatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search