duminică, 11 octombrie 2015

3 fonduri de ten Vichy pe care le ador


Cu Vichy am istorie veche, dupa L'Oreal fiind al doilea brand "scump" pe care mi-l permiteam pe vremea cand imi toceam coatele pe bancile facultatii, acum vreo paispe-cinspe ani. Aveam bursa mica, eram pe cont propriu (cu banii parintilor, desigur), venita din provincie, de la mama de acasa unde aveam absolut totul - de la mancare pe masa si pana la haine calcate- in caminul studentesc unde trebuia sa-mi gatesc singura, sa-mi spal/calc hainele, sa ma ingrijesc de toate, Evident ca dupa ce-mi cumparam carti, haine, manuale si bilete la film, trebuia sa fac economie fix unde ma durea mai tare: la cosmetice. Imi cumparam un fond de ten si imi ajungea jumatate de an, cred! Imi placea la nebunie L'Oreal, orice fond de ten L'Oreal, iar ziua in care mi-l cumparam era o adevarata sarbatoare. 



Ce fericire pe capul meu si, totodata, relaxare si liniste! Stiam ca indiferent cat de nasol imi va fi in perioada urmatoare (sesiune, cosuri, bani lipsa) am, cel putin, fond de ten! Cel putin la fata voi arata bine, indiferent cat de putin as fi dormit, cat de stresata as fi fost, cat de mari si urate ar fi fost cearcanele si cati nici-un-leu as fi avut in buzunar, tenul urma sa-mi arate BINE! Imi dadea un confort apare, asadar, acea sticluta cu 30 de ml de lichid colorat.
Putin mai tarziu, prin intermediul unor esantioane primite intr-o farmacie, mi s-a deschis apetitul pentru Vichy. Vichy NormaDerm, mai exact. Foloseam doar cateva picaturi, asa incat sa ma bucur cat mai mult de el. Odata m-am suparat foarte tare, pana la lacrimi chiar, cand colega mea de camera din camin a strecurat, din greseala a spus ea atunci, in bagajul ei pentru excursia de 3 zile la munte si fondul meu de ten. Tin minte ca mi-l economiseam cum puteam, iar ea mi l-a folosit in exces 3 zile intregi. Acum ma amuza situatia, dar ce-am mai plans atunci... :)

Revenind in timpurile noastre, acum mi-am luat revansa pentru vremurile acelea si am intotdeauna cel putin trei fonduri de ten deodata :) si pot sa le folosesc cum si cat vreau, fara sa am inima stransa, dar cu acelasi drag si respect pentru ele. Apropo, niciodata nu-mi arunc fondurile de ten, mascara, ojele sau rujurile, cosmeticele in general, inainte de a le consuma de tot! :) Pot sa am munti de farduri si creme, tot nu le arunc pe jumatate pline. Sau pe sfert. Le iubesc pentru ca ma fac mai frumoasa, ma ajuta sa ma simt mai bine in pielea mea, imi bucura zilele urate, ma ajuta sa zambesc atunci cand am cele mai putine motive, ma imping de la spate sa ies din casa atunci cand am tenul cotropit de cosuri... Pentru toate aceste motive si multe altele in plus, imi iubesc cosmeticele si am un respect deosebit pentru ele! Asadar, ambalajele ajung la gunoi doar atunci cand sunt complet goale! :)



Trei dintre acele fonduri de ten pe care le folosesc in prezent si pe care le altenez in functie de starea tenului meu din ziua respectiva sunt de la Vichy: DermaBlend, LiftActiv FlexiTeint si Teint Ideal.

Cum spuneam, am o legatura speciala cu Vichy, nu pot numi un fond de ten care sa nu mi se potriveasca, dar momentan pe acestea trei le am si le folosesc de luni bune, din primavara pana astazi. Si pana maine. Si pana la ultima lor picatura.


***


In primavara am adorat Teint Ideal pentru ca imi simteam tenul usor debusolat din cauza schimbarii de anotimp. Era uscat, mofturos, sensibil, cu aspect tern, cenusiu, se irita imediat si avea grija sa-mi strice cheful cand imi era lumea mai draga pentru ca se inrosea si se strangea de parca intra la apa. Teint Ideal mi s-a potrivit manusa atunci si ca nuanta, si ca textura, si ca hidratare, ca efect final, tot.
Este un fond de ten iluminator, cu textura lejera, non-grasa, care da impresia unui no-makeup. Poti pune lupa si tot nu gasesti urma de machiaj, atat de lejera este textura lui, dar in acelasi timp uniformizeaza nuanta tenului, ii da un aspect "cald", curat, neted, proaspat, matasos.

Tehnologia Lumină Lichidă formează un film omogen care reflecta toate sursele de lumină, ceea ce face din acest produs un fond de ten iluminator cu efecte imediate. Complexul Corector – vitaminele C și E + un agent revitalizant care transforma calitatea pielii, zi dupa zi, motiv pentru care este un fond de ten pentru ten mix perfect adaptat și tenului sensibil.
Fond de ten pentru ten mixt îmbogățit cu apă termală Vichy. Fără parabeni. Adaptat chiar și tenului sensibil. Hipoalergenic.


***



Toata vara am iubit DermaBlend-ul pentru ca am avut nevoie de matifiere, de un aspect pudrat al tenului, de un produs care sa ma impiedice sa folosesc o cutie de pudra pe zi. Si da, si-a facut treaba! Il stiam din laudele unei prietene, care nici nu vrea sa auda de alt fond de ten de cand a descoperit DermaBlend. Am folosit o data de la ea si atat mi-a fost! Mi l-am cumparat a doua zi fara sa stau pe ganduri. Si asta vara, cand imi vedeam machiajul la locul lui, tenul matifiat, aproape nici o urma de transpiratie sau luciu inestetic pe chipul meu, imi ziceam privindu-ma in oglinda de pe birou: cea mai buna investitie din viata mea! 
Si sa stiti ca-i mare lucru atunci cand imi cumpar un produs cosmetic! Am norocul sa primesc spre testare foarte multe, de la cele mai slabe la cele mai performante si mai scumpe. Am, asadar, tolba plina de cosmetice, nu-mi cumpar decat atunci cand imi place foarte mult un produs! Iar DermaBlend este unul dintre acele rare cosmetice pe care mi le cumpar!
Din punctul de vedere al tenului meu normal spre mixt, cu tendinte de uleiere la contactul cu caldura si de uscare la cel cu frigul, acest fond de ten este perfect! Mi-a facut vara mai frumoasa, va spun! Stiti si voi cat este de greu sa pastrezi intact un machiaj pe canicula, cunoasteti senzatia aia de nervi si necaz atunci cand dimineata va chinuiti din greu sa aplicati fondul de ten si sa-l faceti sa reziste pana iesiti din casa, fiind atat de cald (ce dor imi e!) incat machiajul se evapora cat ai clipi. Deja drumul de acasa si pana la serviciu a sters tot ce mai era!
Cu DermaBlend povestea a fost frumoasa! Rezista cu brio pe canicula, acopera cosurile si alte uratenii, confera aspect mat si mentine cateva ore bune efectul pudrat al pielii, asa incat tenul sa nu arate ca o bucata de slaninuta topita la soare.
Nu, nu lasa aspect de masca! Nici vorba! Daca aveti tenul uscat, aplicati p crema de fata inainte, asa incat pielea sa fie hidratata si ca permita absorbtia perfecta a DermaBlend, intindeti delicat fondul de ten si nu aveti probleme! Nu raman urme inestetice.
Este imbogățit cu glicerină şi ulei volatil de origine vegetală pentru a fi ușor de aplicat, fluid și confortabil.
Fondul de ten devine mai fluid în contact cu pielea, acoperind tenul cu un strat fin care nu scoate în evidență ridurile și nu conferă efect de luciu.


***



De cand s-a racit vremea si pielea incepe sa sufere din cauza friguri si, iarasi, sa nu-i mai convina nimic, am trecut la LiftActiv Flexiteint si ma felicit pentru asta!
Il simt hidratant si mai fluid decat DermaBlend, asa cum imi trebuie mie acum. Este foarte placut la atingere, are cumva textura unui gel siliconic si se intinde foarte bine pe piele. Nu trebuie sa aplic o cantitate mare, doar o pompita este suficienta pentru ca este fluid, cum ziceam, si imi ajunge pentru toata fata.
Este iluminator si imi face pielea matasoasa. Are si efect antirid, in sensul ca netezeste liniile fine datorita ingredientului special Collagyl si chiar am senzatia ca pielea este mai intinsa. Stiti cum arata pielea cand o tragem noi cu degetele spre tample? Cam asa arata cu fondul asta de ten. Nu exagerat ca si cand tocmai v-a fost injectata o fiola de botox, ci natural, iar efectul de lifting se mentine toata ziua. Ingenioasa compozitia acestui produs, oricum!
Are o formulă hipoalergenică îmbogățită cu apă termală Vichy si este non-comedogenic.
Go for it!

Dana spunea...

Momentan am un Gerovital Happiness care imi place de mor si un Toleriane Teint care nu imi mai place ca prima data cand l-am avut. Se branzeste, nu stiu sa explic. Dupa cateva ore, si cu pudra si fara, se fixeaza in fiecare por de pe langa gura si nas si arata ca naiba.
Am incercat candva un Dermablend si mi-a placut mult, asa ca urmatorul ma gandesc serios sa fie un fond de ten Vichy.
Ah si mi-ai dat un gol in stomac cu povestea cu colega. Cred ca o injuram rau. :))

Zuzele spunea...

@ Dana, vezi tu... acum mi se pare cumva amuzanta situatia, nu o mai privesc asa ca atunci, dar la momentul acela chiar a fost o intamplare foarte nasoala, avand in vedere ca m-a marcat. Ca si in copilarie cand vecina de la 2 iti fura papusa si plangi o vara intreaga dupa ea. Acum, matur fiind, te amuza, dar atunci avea accente tragice situatia. Si daca ti-as mai spune ca o alta colega imi fura crema de corp Dove sau Nivea, ca pe astea doua mi le cumparam mereu?! Stii ce facea? Isi cumpara cea mai ieftina crema de corp, Mitia daca imi amintesc bine, candva la inceputul anului universitar si o avea acolo tot anul. Ma miram cum de ii ajunge un an de zile un tub de crema si mie mi se goleste atat de repede. Ea, in fapt, isi punea crema de la mine in tubul ei :) Si imi mai fura si parfum tot in stilul asta! Uratel, ce sa zic..

Cat despre TT, vezi sa nu fie expirat. Oricum stiu ca sunt 2 tipuri de TT, poate l-ai cumparat pe celalalt, nu pe primul care ti-a placut. Sa nu aiba legatura si cu crema de fata pe care o folosesti acum...
Mergi in farmacie si cere esantioane pentru Dermablend, vezi cum se mai simte acum tenul tau cu el :)

pupici

Unknown spunea...

Am un ten uscat si cu pori deschisi .Ce pot folosi

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search