marți, 22 decembrie 2015

52 de suflete. 52 de scrisori. 52 de dorinte. O bucurie infinita


Vineri am avut parte de una dintre cele mai frumoase si emotionante zile ale acestui an, iar acest articol este dedicat tuturor oamenilor cu suflet mare si curat. Va este dedicat voua. I-am vizitat pe copiii abandonati in Centrul de Plasament Robin Hood impreuna cu Mos Craciun si le-am oferit cadouri. Si nu orice fel de cadouri, ci exact ce si-au dorit ei. Exact ce i-au scris lui Mos Craciun. Daca un baiat a vrut echipament de fotbal cu Dinamo si un ceas sport, exact asta a primit. Daca o fata a dorit un echipament complet de box, i s-a oferit exact cadoul mult visat.



Eu (Zuza O) n-am mai scris de mult aici pe blog, spre rusinea mea. Intre timp am nascut doi copii, m-am implicat in foarte multe proiecte, dintre care multe caritabile si mi-am cam neglijat pasiunea de a scrie.
Observ cu necaz ca mi-am si iesit din mana…. 
In aceasta perioada,in care am lipsit din blogosfera, am infiintat o asociatie umanitara – Fight for Life Charity, prin intermediul careia indeplinesc extrem de multe dorinte ale celor care au mai putin decat mine. 
Asa mi-am dorit si pentru acest sfarsit de an – sa le indepinesc dorintele celor 52 de copii de la Robin Hood. I-am pus pe fiecare sa-i scrie lui Mos Craciun ce cadou isi doresc. 
Am strans 52 de scrisori. De la 52 de copii. Cu 52 de dorinte. 
Le-am publicat pe Facebooksi si, in nici 24 de ore, am reusit sa strang toate cadourile. 

Oamenii au sarit imediat in ajutorul lui Mos Craciun :)
 “Vreau eu sa fiu Mos Craciunullui Andrei, spuneti-mi, va rog, daca mai e loc!”.
 “Eu ma ofer sa fiu Mos Craciun pentru Roxana”.

….si tot asa. 

Apoi mi-am transformat casa in depozitul lui Mos Craciun. 
Timp de dou saptamani am primit zilnic daruri pentru copii, chiar si din Italia, Spania sau Marea Britanie. Ajutoarele Mosului au cumparat exact ce scriau copiii in scrisori, si chiar mai multe pe langa.
Inainte de a lansa campania, Zuza G mi-a spus ca e sceptica. Si ca ii e teama sa nu dam gres, sa nu reusim sa strangem cadourile si sa fim dezamagite. 

I-am spus asa: Sunt convinsa ca vom reusi. Suntem un popor de oameni frumosi. Ai sa vezi ca o sa le indeplinim visurile copiilor”. 

Iar visurile s-au implinit. 
In semn de multumire si de respect, ne-au organizat si o serbare. Cea mai emotionanta serbare la care am participat  vreodata. De cum am intrat, Alex,un baietel de cinci ani, cu arsuri pe jumatate din corp, pentru ca anul trecut i-a ars casa, s-a pus in bratele mele si nu s-a mai dezlipit pana cand am plecat si l-am lasat plangand in hohote. Imi spune "mami".

A venit si Mos Craciun!

(Multumim mult de tot pentru ajutor prietenului Luc de la ,,Centrul Educativ, Cultural, Social Si Economic Francofon din Romania" (CECSEF).

De asemenea, mii de nultumiri echipei de animatori de la Go party, care cum au vazut pe Facebook anuntul nostru ca vrem sa le organizam si o petrecere micutilor, imediat au sarit in ajutorul nostru. Iar vineri, dupa serbare, copiii s-au jucat cu Minnie si cu Piratul Jake, au dansat, au cantat si si-au facut picturi pe fata, una mai frumoasa decat alta.
Multumim Metro Cash and Carry pentru brazii si decoratiunile de Craciun oferite. 
Acum Centrul de Plasament "Robin Hood" arata mult mai frumos si mult mai vesel, datorita multitudinii de globuri, decoratiuni, ghirlande si tot felul de minunatii pe care ni le-au trimis cei de la Metro.

Multumim Luiza Boldeanu pentru fotografiile minunate
Imi zicea Luiza ca a plans cand l-am vazut pe George, un baiat de 18 ani, care l-a imbratisat pe Mos Craciun cu cea mai mare caldura si i-a spus: ”Iti multumesc din suflet pentru geaca si blugi,Mos Craciun!”

La 18 ani nu stiu cati tineri l-ar mai lua in brate pe Mos Craciun...

Sunt bucuroasa ca am putut sa le ofer oamenilor sansa de a fi mai buni de Sarbatori si de a oferi. Pentru ca de Craciun daruim. De Craciun incercam sa fim cu totii mai buni si sa nu uitam de semenii nostri mai putin norocosi.

Deschideti-va sufletul in aceasta perioada!
Oferiti o farfurie de mancare unui om infometat, vizitati-i pe cei batrani, oferiti o jucarie, o haina sau, mai ales, incaltari calduroase unui copil amarat. Bucuria pe care o veti simti dupa este de nedescris. Trebuie incercata si repetata de cate ori aveti ocazia.

Va pup, va iubesc si va urez Craciun fericit!



Si daca vreti sa vedeti ce minuni am mai indeplinit eu in ultima perioada, va invit pe www.fightforlife.ro






























































Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search